2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Advento pradžia - paminėta!

Ir štai atėjo diena, kada advento kalendorius pradedamas valgyti. Diena, kai galiu nebesijausti kaip idijotė kalbėdama apie Kalėdas likus 2 mėnesiams iki jų (cha, dabar liko tik 25 dienos :)), diena, kai dauguma blog'gų jau yra "pasipuošę" Kalėdiniais fonais, kai... kai atrodo, kad per šį laikotarpį visi tapsime geresni, gyvensime geroje nuotaikoje, galbūt įvykdysime dalykus, kuriuos buvome prižadėję sau atlikti per šiuos metus. Labai tikiuosi.
Vakar diena.
Ryte kepiau keksiukus šeimai (receptas apačioje), apsirengiau ir ėjau pas Rūtą į svečius. Jos mama nupirko mums kebabų (vakar pirmą kartą savam gyvenime valgiau kebabus ;ooo. Kažkodėl buvau nusistačius, kad jie žiauriai neskanus), pasidarėm arbatos ir žiūrėjom televizorių. Vėliau skaitėm Rūtos rašytą dienoraštį vaikystėje... daug juoko buvo :D. Vėliau ėjom pas Gintarę (naujos pažintys), išgėrėm kapučino (su vanile), valgėm baltarusišką šokoladą (Rūta atnešė :D) ir visos keturios (kartu su Gintarės mama) plepėjom, kol galiausiai susivokėm, kad jei dabar pat neišeisime iš namų paveluosime į eglės įžiebimo šventę. Pamačiau, kad atvažiuoja 11 autobusas ir paraginau bėgti. Pavažiavus dvi stoteles paaiškėjo, kad sumaišėme puses ir važiuojame į kitą pusę nuo katedros. FUN. Galiausiai kėblinome 20 minučių iki Vilniaus eglės, žmonių jau buvo pilna, o koncertas buvo prasidėjęs. Ką gi, susiradom vietą kur kažkiek matėsi tos eglės ir pradėjom iš visų plaučių rėkti užmirštas TELEBIMBAM dainas kartu su Neringa (TELEBIMBAM vedėja). Kvailiausia buvo tai, kad prieš mus stovėjo žmonės iš mūsų mokyklos ir žiūrėjo į mus kreivai... na, bet užtat puikiai praleidau paskutinę rudens dieną su draugėmis (Rūtą pažįstu mažiau nei mėnesį, Gintarė 2 dienas :DDDD) ir Vilniumi. Buvo žiauriai faina. Vėliau nuėjome į Yo Yo ledainę ir prisipirkome ledų, nes visame Gedimino prospekte nebuvo vietos kur praeiti ir nebuvo daugiau ką veikti. Po geros valandos kelias pasidarė laisvesnis, apžiūrėjome pasipuošusį miestą ir sužinojome, kad Rūta nėra valgiusi sušių. Viskas baigėsi tuo, kad Gedimino 9 ant suoliuko valgėme rastus pačius pigiausius sušius ir juos valgėme... Dar po valandos sėdėjome jau Gintarės namuose, valgėme sriubą ir per TV3 žiūrėjome "Piršlybas". Viskas taip paprasta ir taip nuostabu buvo. Vau...

P.S. Prisidedu prie BLOGMAS akcijos. Tai yra, iki Kalėdų stengsiuos kiekvieną dieną parašyti po vieną įrašą, tad... nepamirškite apsilankyti čia! 

Smagaus ir įsimintino Advento,
Simona
Šokoladinių keksiukų receptas (nuotrauka iš interneto, nes pati pamiršau nufotografuoti :DD).
Reikės:
200 g. sviesto, 3 kiaušinių, 200 gramų mėgstamo šokolado (aš dėjau 1 plytelę MILKOS su DAIM, o vieną plytelę apelsinų skonio pieniško šokolado), 3 kupinų šaukštų miltų.
Gaminimo būdas:
Viename puode ištirpiname sviestą ir suplakame jį kartu su kiaušiniais. Vėliau ištirpiname šokoladą ir į jį nuolant maišant pilti kiaušinių ir sviesto plakinį. Suberiame miltus ir gerai išmaišome (geriausia būtų dar viska suplakti, kad gautųsi vientisa masė be jokių gumulėlių). Masę supilame į keksiukų formeles ir pašauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pagal internete rastą receptą - keksiukus reikia kepti 20 min., bet aš kepiau 30 min... tad žiūrėkit, kad po to nebūtų nei žali, nei perkepę ;DD.


7 komentarai:

dkjvkdhaj rašė...

Suviliojai su keksiukais! :D labai jau skanučiai atrodo. :D O šiaip, panašu, kad tikrai smagiai atsisveikinai su rudeniu.
p.s. Ehh, gaila, kad palikai KasTieKebabai draugiją, nes viena iš jų čia. :D

Blondė rašė...

Kebabai yra gerai :D

Vilija (susisiekti - jankunaitev@gmail.com) rašė...

KAIP SKANIAI ATRODO KEKSIUKAI! ir aš tau labai pavydžiu tokių veiklių dienų.

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Agne, patikėk - it's a wonderful thing. Žinok verta paragaut :DDD Gintarija, labai gerai! ;)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Vilija, JIE IR YRA LABAI SKANŪŪŪS!!! Ačiūūū ;))))

Anonimiškas rašė...

Perskaičiusi viską, užsinorėjau keksiukų ir ,žinoma, kebabų. :D
O šiap, labai norėjau keliaut ir aš į eglutės įžiebimą, tačiau kaip visada- susergu, kada labiausiai to nereiktų. :c

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Patyta, na, bent nueik taip pasižiūrėt eglės (ir dar nueik į Rotušės aikšte, ten dar fainiau) :)))