2013 m. gruodžio 28 d., šeštadienis

P.S. ilgas įrašas su dviejų knygų nuomonėmis.

Visos šių metų dovanos po eglute ^^.
Šį įrašą rašau kelias dienas, tad gali painiotis laikai :D
THURSDAY:
Antroji Kalėdų diena? Taip. Dabar tegaliu pasidžiaugti, kad šventės tikrai linksmai praėjo... vakar kaip ir sakiau vakare išvažiavau pas močiūtę švęsti Kalėdų: susirinko giminės iš tėčio pusės, buvo daug maisto (ir žinoma man tai vienas iš svarbesnių dalykų...)... visi kartu žiūrėjome kaip įžiebiama aukščiausia Lietuvos "eglutė" - televizijos bokštas, vėliau valgėme ir aš su vaikais žiūrėjome televizorių kol suaugusieji postringavo apie savąsias problemas... žinoma, vėliau laukė dovanos, o dar vėliau "Bado žaidynės (kurių tiesa, iki galo nepažiūrėjau (kažkaip nuobodu antrasyk žiūrėt net ir tokį įdomų filmą ;/)"!!! Grįžus namo iki 3 nakties skaičiau knygą "Pabaisa" (lemputę, kurią padovanojo tėvai prisitvirtinau prie lovos - pagaliau negadindama akių (kurios ir taip sugadintos) galiu skaityti naktį lovoje (nes man reikia daug šviesos, kad neskaudėtų akių paskaičius 2 puslapius...), o vėliau žiūrėjau pagal ją pastatytą filmą. Šiandien ryte išvažiavom pas močiūtę, pas kurią šventėm Kūčias (kol kiti valgė aš prie kompiuterio žiūrėjau "Hana Montaną"... kaip sakant, prisimenant vaikystę!;D). Vakare visi nuvažiavome iki Katedros aikštės, kur žiūrėjome ant jos rodomą filmuką, o vėliau vaikščiojom po naktinį Vilnių. Palaima!
2013 m. Kalėdų dovanos:
2 naktinės lemputės - viena kišeninė (į palapine arba tada, kai tėvai nori, kad tu miegotum, o tu nori skaityti (anksčiau tam tarnaudavosi telefono lemputė :D)), kita - pritvirtinama prie kažko (aš tvirtinu prie lovos, kad galėčiau joje skaityti) ir skleidžia didesnę šviesą, daug šokolado ir saldainių (pusę nuotraukoje jau nebėra, nes reikia skubintis iki naujųjų viską suvalgyti, nes po jų - nauja pradžia sveikosios gyvensenos plane), dienoraštis (su labai fainu tekstu ant jo), užrašų knygelė, 3 žvakės - obuolių kvapo, kavos kvapo ir keičianti spalvas, dekoratyvinė šviečianti eglutė, kvepalai, kaukė veidui, lūpų balzamas, varpeliai skirti drabužiams puošti, dideli rožiniai auskarai, apyrankės, pinigai, piniginė, skirtukų rinkinys, 3 knygos - "Šetoniškos išleistuvės", "Raudonkepuraitė turi verkti (yay! Iš "BEVEIK SUAUGĘ" knygų serijos! Seniai norėjau šios knygos ;33)", "Trumpas abtrasis Bri Taner gyvenimas", dabar jau mylimiausias puodelis, kojinė (joje buvo įpakuota dovana, bet vistiek tai geras dalykas :D), pilnas stiklainis Jelly Beans (dabar jis jau tikrai nebepilnas). Šiais metais Kalėdų senis tikrai pasistengė! ;ooo

FRIDAY:
Tik šiandien pastebėjau, kad atostogos lekia taip greit... penktadienis? O taip. Visada juo džiaugiuosi, bet šiandien jis kelia nerimą - tuoj pusės laisvų dienų nebeliks. O dar nuveikti liko tiek daug! Vis dėl to tam tikrų veiklų kąnuveiktiperatostogas atisisakiau. Pavizdžiui, keliones į kitus Lietuvos miestus perkėliau į vasaros kąnuveiktiperatostogas sąrašėlį, nes dabar anksti temsta ir šiaip - šalta. 
Laukia manęs jauki žiema ^^
Baigiasi Kalėdos ir šios šventės laukimo periodas ir prasidėjo begalinis vasaros troškimas. Per youtube susiradau 2013 m. vasaros klausomiausių hitų (pvz: Daft Punk - Get lucky arba Robin Thicke - Blurred Lines) grojaraštį ir prisiminiau smagias šio laiko akimirkas. NORIU VASAROS. Na, o kol kas galiu turėti smagų laukimą - artėja Knygų mugė '14, prancūzų dienos (kadangi aš mokausi prancūzų kalbos, dalyvauju įvairiuose renginiuose, kurie būna labai smagūs), kengūros olimpiados (o tai reiškia daug pamokų praleidimą), naujo spektaklio statymas (o taip, dramos būrely statysime naują spektaklį ir tai darysime visi kartu ^^) ir festivalis Skapiškyje (ten man rodos bus mūsų spektaklio premjera), filmo "Divergentė" premjera, knygų mugė mokykloje... antras semestras visada būna smagesnis už pirmąjį (neskaitant to, kad pirmajame būna Kalėdų laukimas). Be to, dar iki vasaros reikia atgauti sportiškesnį kūną (kitaip sakant numesti gelbėjimo ratus nuo pilvo juosmens) bei pramokti ispanų kalbos pradžiamokslį. Tikėkimes, kad viskas praeis greitai ir vėl galėsiu džiaugtis karštais saulės spinduliais, jūra, draugais, bemiegėmis naktimis. Kita vertus ką aš čia paistau. Visa tai dar toli, toli... gaila, bet niekada nenustoju kažko laukti ir gyventi laukimu apart to laiko, kai tas lauktasis dalykas tikrai įvyksta.

SATURDAY:
Per šias šventines dienas perskaičiau dvi knygas ir su Jumis norėčiau pasidalinti nuomone apie jas :).
Alex Flinn "Pabaisa"
Šios knygos nei svajojau perskaityti, nei ką. Tiesiog bibliotekoje pamačiau ir prisiminiau, kad kažkada labai reklamavo pagal šią knygą sukurtą filmą. Šią knygą kaip tik skaičiau 24 ir 25 dieną, tad žinoma ji man patiko! Tik nežinia dėl ko - ar todėl, kad tomis dienomis buvau laaabai geros nuotaikos (o kaip gi kitaip) ar todėl, kad pati knyga buvo įdomi... šiaip ar taip, nemanau, kad ši knyga yra iš tų, kurios ilgai užsilaikys galvoje gerųknygų skyrelyje, tačiau skaitant tikrai įsijaučiau į knygą ir į istoriją, kuri buvo tikrai įdomi ir intriguojanti. Be to, reikėtų pridurti, kad tai turbūt pirmoji tokio žanro skaityta knyga, kai pasakotojas yra vaikinas - čia yra išdėstomos vaikino mintys, lyg tai būtų jo dienoraštis ar kažkas panašaus... žodžiu, knyga likau patenkinta (mano įvertinimas - 8/10) iki tol, kol viso įspūdžio nesugadino filmas, kuriame mano galva buvo perteikti kitokie veikėjų charakteriai nei knygoje, viskas vyko per daug banaliai ir greitai (žinoma, tai yra filmas ir per tą valandą su puse neįmanoma perteikti visos istorijos), tad filmo tikrai nerekomenduoju...

Jacqueline Wilson "Bučinys"
O šią knygą pradėjau skaityti todėl, kad ją parašė mano mylimiausia vaikystės rašytoja - Jacqueline Wilson ir tai buvo vienintelė į lietuvių kalbą išversta knyga, kurios dar neskaičiau. Dabar jos kūriniai primena gražias akimirkas praleistas skaitant jos knygas... kam ši rašytoja nieko nereiškia - nemanau, kad ši knyga patiks. Tiesą pasakius, tai yra pati nuobodžiausia knyga, kurią yra parašiusi Wilson. Ir man ji patiko ne dėl savo istorijos, o tik dėl autorės... tad knygos nerekomenduoju tiems, kas šios rašytojos vardą mato pirmą kartą - geriau pirma perskaityti "Mes - dvynės" ar "Vidurnaktis" - pradinėse klasėse tai buvo mano mylimiausios knygos ;33. Vertinimas - 5 (ir tuos 5 balus prideda tik vardas ir pavardė - Jacqueline Wilson) /10.
Tiek šiandien, iki!!!
Simutėėėėėėėėėėėė

7 komentarai:

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Ir mano mylimiausia rašytoja Jacqueline Wilson !!! Jos knygos tokios linksmos ir nežinau kodėl, bet labai traukia :D Esu perskaičius visas jos knygas ir BUČINYS tikrai nelabai prikibo, bet...perskaičiau :D Gaila, kad nedaug Jacqueline knygų išverstų į lietuvių kalbą nes jos knygos tikrai geros !! Kad ir kokios vaikiškos, bet tokioss schfnskd :3 :DD

Liveta rašė...

Ahhh Divergente.... Laukiu kartu su Tavim! Nuostabi knyga.

LOL rašė...

Simona davaj parasyk i kita savo bloga ,,Carry On"

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Neringa, taip, taip, taip! Žaibazz ;D
Livute, aš iš to nuostabumo net antros dalies neskaičiau, nes taupau :DD
LOL, o jėėėėz. Net pati nesuvokiau kaip į tą blog'gą patekau :DDD. Jei rašysiu straipsnius, įkelsiu čia ;)

rhaenys rašė...

Tavo blogą atradau vos prieš savaitę, skaitau senesnius ir naujesnius įrašus. Tavo blogas labaaaai fainas! Tapau sekėja! Užsuk i mano blogą: about1myworld.blogspot.com :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Austėja, vau. Smagu girdėti tokius žodžius ;ooo. Lekiu į tavąjį blog'gą ;)