2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

"Priešastoginė" savaitė, L. J. Smith "Slaptasis ratas"

Gaminimo procesas ;)
Saisainukai ;))
Kaip aš dievinu paskutines savaites prieš atostogas - vasarą visą savaitę per pamokas kalbėjomes kur vyksim, kur važiuosim, o savaitė prieš Kalėdų atostogas yra šimtą kartų linksmesnė, nes mokykloje apstu projektų, o ir pamokos būna "kalėdinės".
Pavyzdžiui vakar, per technologijas kepėm sausainiukus (jų receptą jau rašiau šeštadienį - http://manodebesys.blogspot.com/2013/12/uzuoskim-kaledas.html) . Ne itin kalėdiniai (reikėtų kokio nors imbiero, cinamono...), tačiau tikrai tą jaukumo jausmą suteikė :). Per anglų kalbą pradėjome žiūrėti filmą - Scary Movie 5. Šiandien per pirmąją pamoką (tikyba) užsisakėme picas, valgėme, kalbėjomes... per antrąją, prancūzų pamoką žiūrėjome kažkokį ten prancūzų filmą apie Kalėdas. Rezultatas toks - Christmas, Christmas is Everywhere.
Turbūt pamenat - minėjau, kad šiais metais, vienam iš projektų mūsų klasė turėjo paruošti filmuką apie Kalėdas. Šiandien tą filmuką peržiūrėjom per matematiką. Vis dėl to, buvo verta išnaudoti tiek nervų, nes gavosi žiauriai juokinga 5 minučių komedija :DD. Labai fainai, tik gaila, kad kol kas negaliu jo parodyti (yra FB tas filmukas, bet uždaroj grupėj ;//).
Dar ši savaitė gera tuo, kad rytoj (kažkada dar drįsau trečiadieni praminti blogomis dienomis) man bus tik pirma pamoka (matematikos savarankiškas ;//), o vėliau važiuojam į senelių namus (kadangi neturėjau galimybės iškepti sausainių, nupirkau jų visą kilogramą vietinėj bandelinėje (bet jie naminiai ir tikrai skanūs, nekieti!).  Laukiu nesulaukiu :). Tačiau gaila, kad dėl tų visų suspaustų projektų negalėsiu sudalyvauti "Knygų Kalėdų" padėkos renginy (atidaviau vieną knygą mokyklos bibliotekai, tad ten bus rengiamas kažkoks dalykas, kur dalins padėkas). Na, bet aš pasirinkau dalyką, kuris man yra svarbesnis, ir džiaugiuosi savo pasirinkimu :).
Vakar baigiau skaityti L. J. Smith knygą "Slaptasis ratas". Trumpa apžvalgėlė :)
Šią knygą skaičiau tikrai ilgai - BLOGMAS, atsiskaitymai prieš atostogas, artėjančios šventės ir visa kita paskutiniu metu atėmė daug laiko. Tačiau vos turėdama laisvą sekundėlę bėgdavau skaityti šios knygos. Sakoma, kad įžanga yra labai svarbi, nes dauguma skaitytojų neturėdami jos meta knygą į šalį. Šį svarbų punktą autorė tikrai įvykdė ir už įžangą rašyčiau stiprų dešimtuką *le mokytoja verdiktauja*. Prieš paskelbdama (ne nu rimtai, biški pasikėlus jaučiuos :D) įvertinimą (ir prieš blogus žodžius) galiu pasakyti, kad knygą skaityti pradėjau dėl 2 priežasčių:
1. Pagal šią knygą yra pastatytas serialas (kurį būtinai kažkada žiūrėsiu).
2. Tai yra "Vampyro dienoraščių" rašytojos knyga.
Ir dėl šių priežasčių aš rekomenduoju paimti šią knygą į rankas, kuri tikiuosi "užves" jus pradžioje kaip ir mane.
Toliau visa knyga rituliavosi įprastai (kaip nieko neišskirtinė knyga, tačiau tikrai nebloga), bet perskaičius ją visą likau nusivylusi (pagal mane turėtų būti šios knygos 2 dalis), nes nebuvo knygose laukiamo "sprogimo". Buvo likę 50 psl. iki pabaigos ir niekas nebuvo išaiškinta. Žodžiu, mano vertinimas 7/10 (vis dėl to už vaizdingus scenų aprašymus esu dėkinga, nes pasijaučiau taip lyg pati stovėčiau veikėjams užu nugaros, visas veiksmas (nors jo ir mažai buvo) buvo perteiktas labai tikroviškai)!

Tiek šiam vakarui!
Simona.
P.S. Kaip Jūsų "priešatostoginė" savaitė? :)

3 komentarai:

Luna rašė...

Kad ir bet ką rašytum kažkodėl mane traukia tavo blog'as.Atrodo tokios paprastos temos,bet man įdomu.Ir šiaip tavo blog'as yra laabai jaukus :)
Reiks išmėgint sausainius. Mes irgi kepėm praėjusias dvi savaites.Ir visiškai pritariu dėl paskutinės prieššventinės/priešatostoginės savaitės - ji pati įdomiausia ir jaukiausia :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Aciu!!! ;)*** Labai smagu girdeti tokius zodzius!

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Aciu!!! ;)*** Labai smagu girdeti tokius zodzius!