2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

Penktadienis, A. Christie "Erkliurio Puaro Kalėdos" ir dešimtasis naujametinis pažadas!!!

Nors padėkos renginį nesudalyvavau, diplomą
gavau :).
Dar vienas Naujametinis pažadas: kiekvieną
mėn. atsidėti dalį kišempinigių (bent 40 litų)
vasarai ar kitiems maloniems dalykams, taip
pat apriboti pinigus skirtus kavinėms... žodžiu,
reikia tapti bent kiek taupesne :D
Telefonas rodo, kad iki Kalėdų liko 4 dienos. Iki Kūčių - 3. Atrodo dar neseniai su Austėja ėjome į Mažvydo biblioteką nevilkėdamos jokių striukių, o jau svaisčiodamos apie Kalėdas, kurios šiuo metu yra taip arti. Vakar buvo paskutinė diena mokykloje 2013 metais, paskutinė diena prieš atostogas. Keista, kad ryte atsikėliau labai lengvai, tačiau tai vis tiek nedavė man rimties - atėjus į mokyklą prisiminiau, kad dovaną, kurią dovanoju klasiokei (vakar keitėmes dovanėlėmis^^) pamiršau namie. Gerai, kad vėliau mama tą dovaną užvežė į mokyklą. Per pirmąja, lietuvių kalbos pamoką kalbėjom apie neseniai rašytus rašinius - daug darbų mokytojai patiko, o ir apimtys šį kartą jų tikrai didelės. Daug kam šis rašinys patiko tuo, kad tema buvo žiauriai lengva, o man jis pranešė labai negerą žinią - šiemet, iš pirmojo pusmečio kaip ir iš matematikos, taip ir iš lietuvių išeina 8. Tiesą pasakius, rašinėliai man visada sekės - tiek apimtimi, tiek klaidomis, tiek pačiu stiliumi. Džiaugdavausi, kai sužinodavau jog rašysime rašinėlį... šiaip ar taip - šie metai nebuvo itin sėkmingi, tačiau sau esu prisižadėjus jog 2014 bus daug kartų geresni (o tam jau darau savąjį pažadų sarašą (dauguma jų surašyti skyrelyje "TIKSLAI"). Per 4-ą pamoką ėjome į aktų salę, kur kiekvienai klasei reikėjo pristatyti savąjį darbą skirtą temai "Kalėdos miške". Smagiai pasižiūrėjom vaidinimus, pasibuvom, o vėliau grįžome į klasę, kur keitėmes dovanomis. Mane buvo ištraukusi Aleksandrą ir nuo jos gavau štai tokį dovanėlių rinkinuką:
Žiauriai fainą puodelį su užrašu "HOT CHOCOLATE", 2 mėtines lazdeles, KARŪNOS pieniškąjį šokoladą, skirtukų rinkinį, žmogeliuką, ant kurio galvos reikia auginti žolę, tų kalędinių skambaliukų, naują dienoraštį (man jo taip reikėjo, nes senas baiginėjas ;oo) ir lemputę, kuri prisitvirtina prie knygos, kad galėtum ją naktį skaityti (spėju, ją tvirtinti reikės prie biologijos vadovėlio ;//). Dar sakiau, kad TIGER parduotuvėje vien šlamštas - va kiek fainų dalykų pripirko ;o.
Ir dar /padovanojo štai tokį eglės papuošimą ;)).
Apsikeitėm dovanomis, suvalgėm picas bei kitas vaišes ir patraukėme namo.

Agatha Christie "Erkliurio Puaro Kalėdos"
Su dabartiniu savo tempu - knygą perskaičiau labai greitai. Nežinia kodėl: ar dėl to, kad ji išties yra įdomi, ar dėl to, kad labai skubėjau ją perskaityti, nes iki atostogų mokyklos bibliotekai norėjau atiduoti šią knygą ir pasiimti kokią nors kitą kalėdinę istoriją (bet perskaičiau ją tik šiandien, nespėjau anksčiau ;((). Tiesą pasakius, Agathos knygos yra vieninteliai detektyvai, kuriuos esu skaičius ir negaliu jų palyginti su kitomis, tuo labiau, kad šią knygą taip norisi vertinti gerai, nes jos veiksmas vyksta kalėdiniu laikotarpiu... tai yra puiki knyga norintiems sužadinti Kalėdų laukimą ir norintiems perskaityti knygą, kurios esmė nėra meilėėė (niekada nesakiau, kad tokios knygos yra blogai, tiesiog kartais norisi kažko kitokio :)). Nors tai nėra geriausias Christie detektyvas (šiaip žiauriai rekomenduoju šios autorės knygą "Mįslingas nutikimas Stailze") rekomenduoju jį tikrai nuoširdžiai (žinoma, smagiausia jį skaityti tokiu metu kaip dabar, kai Kalėdos dar nėra praėjusios) ir šią istoriją vertinu 9/10.
Dabar griebiu kitą knygą, iš naujo paleidžiu šventinių dainų (Rūta įrašė dar visą komplektą dainų), pasidarau šokaladinio kapučino, užsidegu žvakę ir laukiu Kalėdų... mažai beliko, a?
Elfė Simona :).
P.S. Atostogos prasidėjoo! Linkiu nepraleisti j7 vis7 prie kompiuterio ir padaryti kažką naudingo ;).

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tu 7t klasėj??

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

am.. jo, o kas? ;D

^^ Simona ^^ rašė...

Aš dabar taipogi skaitau kalėdinę knygą "Kalėdų skrynelė". Perskaičiau dar visai nedaug, tačiau man ji taip patinka.. Rekomenduoju! :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Simona, turėsiu omeny ;)

Anonimiškas rašė...

Gal zinot kur manasis pasaulis dingo/ nu toks blogas ;///

^^ Simona ^^ rašė...

Anonimiškas - pakeičiau URL. Naujas adresas - www.manajamepasaulyje.blogspot.com :)