2014 m. gruodžio 2 d., antradienis

Filmo "Vienas namuose" vakarėlis

Ar yra buvę bent metai (neskaičiuojant tų, kuomet iš vis nežinojote kas yra tos Kalėdos?), kuomet prieš Kalėdas nežiūrėjote legendinio "Vienas Namuose" filmo? Lietuvos televizija šį filmą transliuoja kiekvienais metais (nežinau kaip Jums, bet jeigu žiūriu Kevino istoriją, tai tik per televizorių su visomis tomis reklamomis, kurios paprastai užknisa) ir tikrai neveltui - daugumai tai yra pats šilčiausias filmas, asocijuojantis su žiemos šventėmis.
Šį penktadienį, nuo 21:45 h. iki 23:50 h. per TV3 rodys "Vieno namuose" pirmąją dalį (po šio filmo rodys "Merginą su drakono tatuiruote", tad bent jau aš televizoriaus neišjungsiu, nes labai noriu pamatyti ir šį filmą)! Mano pasiūlymas? Pasikviesk geriausią draugę į svečius ir pasidarykite Kalėdų laukimo atidarymo vakarėlį!

PRIEŠ VAKARĖLĮ
Kadangi viskas vyks jau šį penktadienį, būtų gerai, kad jau perspėtum draugę apie filmo peržiūrą, o be šio dalyko dar būtų gerai, kad pasirūpintum:

  • Veiklos planavimu ir maistu (apie tai apačioje);
  •  Kalėdine muzika (arba "Vieno Namuose" dainas, jeigu norisi labiau teminio vakaro), kad galėtum ją leisti prieš filmą ir per jo reklamas.

VEIKLOS
Turbūt jau nereikia minėti, kad susirinkote smagiai peržiūrėti filmo, tačiau greičiausiai tavoji atvažiuos kur kas anksčiau, nei prasidės filmas, tad pagalvok, ką galėtumėt nuveikti:

  • Pasidaryti pačioms advento kalendorių (nors gruodis jau prasidėjo, darant viską pačioms nebūtina būtinai daryti dovanėles 24 dienoms), o dar geriau - padaryti vienai kitai po tokį! Tik nepamirškit pasirūpinti priemonėmis, kurių reikės prieš šį jaukų pasisėdėjimą;
  • Papuošti eglutę (jeigu dar to neatlikai ir tuo metu jau turėsi), juk ši veikla tikrai nuteikia Kalėdoms!;
  • Jeigu iki penktadienio prisnigs - pastatykit sniego senį!
MAISTAS
Pirmoje dalyje šio filmo sagos (ar žinojot, kad jų yra net 5? Asmeniškai aš visų jų pilnai nemačius, nes kai bandžiau žiūrėti tiek trečia, tiek ketvirta, tiek penkta dalis neapžavėjo) yra scenų, kuriose Kevinas itin mėgaujasi maistu (arba nevisai, jei prisimintume šeimyninę sceną prie picų stalo...), kurį ir būtent šio filmo bei vakarėlio proga siūlyčiau pabandyti:
    Galutinis rezultatas - skaaanu!
    Kondensuotas pienas ir grietinėlė!
  • Ledai! Tačiau jokiu būdu nepirktiniai! Pasigaminkite jų patys - riebių, saldžių, kaip ir pridera tikram amerikiečiui! Receptas yra išbandytas mano ir Austėjos. Jums reikės dviejų flakonėlių purškiamos plaktos grietinėlės bei indelio kondensuoto pieno. Šiuos du ingridientus gerai suplakite tarpusavy, o dėl tolesnių skonių teks improvizuoti (mes darėmė Kalėdinės kakavos skonį - įdėjome penkis didelius šaukštus saldžios kakavos, ištirpdėme baltojo šokolado ir primėtėme zefyriukų!), vėliau viską dėti į kamerą (stingsta lėtai - bent 4 valandas ledai turės pabūti šaltoje lentynoje)! Šios porcijos užtenka net penkiems žmonėms (atrodo, jog ledų kiekis nedidelis, bet primenu, kad jie yra itin riebūs ir saldūs) ir patikėkit - šitie ledai yra daug skanesni už visus pirktinius!;
  • Sūrio pica! Būtent tokią užsisako Kevinas, tačiau jei ją gaminsite nepačios, nepamirškite uždėti papildomos porcijos sūrio, nes mūsų picerijos jo labai gaili, o šio patiekalo esmė ir yra šis pieno produktas;
  • Kola. Ar Jums šio gėrimo reklama neasocijuojasi su Kalėdomis? Juk šis gėrimas taip pat yra šventinis (dauguma sako, kad raudonas Kalėdų senelio kostiumas prigijo vien dėl to, kad Coca Cola kompanija labai išpopuliarino šią idėją (orginali kostiumo spalva - šviesiai mėlyna)), o ir filme pasirodo jo spalva;
  • Spraginti kukurūzai. Namie, keptuvėje ant sviestuko išspraginti jie yra kur kas skanesni nei tie, kuriuos parduoda kino salėse. Be to, noriu pasiūlyti Jums karamelės padažo receptą, kuris puikiai tinka ant spragėsiu - tereikia ant keptuvės išlydyti plytelę sviesto, stiklinę rudojo (manau tinka ir baltasis, tačiau kai nesu bandžius su juo tą daryt - nieko daugiau ir negaliu pakomentuoti) bei palaukti kol masė taps vientisa. Tuomet pagal skonį sumesti zefyrus į šią masę (aš dėjau apie 150 g.) ir palaukti kol viskas išsilydis. Šį zefyrų-karamelės padažą pilti and jau išspragintų kukurūzų ir greitai išmaišyti, jog nesustingtų.
Atsisveikinu su antrąja BLOGMO diena,
Simona.

1 komentaras:

Viktorija J. rašė...

Labai įdomiai, laukiu kito įrašo! :D