2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Kalėdinės dovanos 2014

Visus visus nuoširdžiausiai sveikinu su praėjusiomis šventėmis! Ir nors šio įrašo tema - mano 2014 metų Kalėdinės dovanos, iš karto norėdama išvengti piktų komentarų sakau, jog tai darau norėdama tikrai NEPASIRODYTI (tuo labiau, jog dauguma pažįstamų net nežino, kad turiu tinklaraštį), o tiesiog aprodyti dovanas. Pati mėgstu YOUTUBE svetainėje žiūrėti video filmukus apie tai, ką žmonės gavo per Kalėdas ir tikrai nematau tame kažko blogo, o atvirkščiai - patikusias dovanas užsirašau, jog kai turėsiu atliekamų pinigėlių, nusipirkčiau jas taip pat. :) Taip pat tokiais įrašais galima pažerti idėjų, ką nupirkti draugams sekančių Kalėdų ar gimtadienio progą. :) Tad nepriimkite visko labai neigiamai, o įrašo gale Jūsų laukia dar ir kalėdinės knygos rekomendacija (ne aprašymas)!

Gražiai supakuotas šokoladas su mėtine lazdele. Tokios saldžios mažos dovanėlės visada pradžiugina ir leidžia pasidžiaugti vakaru saldžiuoju būdu...
Mandarinai, ledinukai ant pagaliukų, saldžiosios pupelės (jelly beans), kramtomieji saldainiai, vaikiškas šampanas, siuvinėjimo rinkinys. Ši dovana suteikė didžiausia pliūpsnį juoko! Galbūt tai nėra praktiška dovana, tačiau visas jos pristatymo būdas (tiek įpakavimas, tiek žodinis pasveikinimas) ir tas užslėptas vidinis juokelis davė daug gerų emocijų!
Puodelis, dėžutė karšto šokolado mišinio, indelis mažų zefyriukų, mažas rankinis plakiklis. Nors kakavos ir zefyriukų pakako vos vienam, pasakiško skonio karštajam šokoladui - esu itin patenkinta šiuo siurprizu, nes į šias mielas dėžutes pati nusipirkusi sudėsiu maisto produktus, skirtus žiemos gėrimui, o dovana yra be galo jauki ir šilta!
Matavimo indai (produktus išmatuoja puodeliais ir mililitrais , pvz.: 1/2 puod. 125 ml.) bei matavimo šaukšteiliai, arbatžolių semtukas. Labai mėgstu sukiotis virtuvėje, o užsienio receptų rašytojai labai dažnai reikiamų produktų kiekį matuoja puodeliais ir šaukšteliais, tad dovana bus tikrai naudinga ir nedulkės lentynoje. Na, o arbatžolių semtuko jau seniai labai reikėjo, nes dievinu šį gėrimą, tačiau nepatinka, kai įvairios žolelės pasiekia burną. 
Skrebinta dėžutė, TOFFIFEE saldainiai, rankų kremas, veido kremas žiemai, muilas, vyšnių arbata, laimės sausainėliai, laiškutis, maža žvakytė. Tikrai nustebino tai, kad mano draugė pasistengė su dovanos įpakavimu - dėžute, kurios tikrai neišmesiu (arbatos pakeliams susidėti - kaip tik)! Šokoladas jau seniai suvalgytas, nes labai mėgstu šias karamėles, o kremai padės iškęsti šią žiemą!
Laiškelis, mėtinė lazdelė, šokoladas, dušo ir vonios kremas, avietinis lūpų sviestas. Šokoladas taip pat jau sudorotas Kūčių rytą, bežiūrint HARĮ POTERĮ, o vonios ir dušo kremą teko išbandyti pirmą kartą ir likau labai patenkinta, nes sutaupau laiko (išsiprausus nebereikia tepti kremu odos, nes šis dalykas yra muilas ir kremas viename), o vanilės kvapą tiesiog dievinu! Ir apskritai, įvairios dovanos susijusios su vonia mane labai džiugina, nes mėgstu joje kartais ramiai pabuvoti... o lūpų sviestas kvepia labai skaniai ir yra tikrai riebus - mano suskeldusioms lūpoms kaip tik.
Vyšninis ir vanilinis vazelinai, šampūnas, kūno kremas ir kempinė. Kadangi šių produktų maži įpakavimai (apart kempinės, su kuria labai mėgstu praustis, tačiau užtenka tik mėnesiui, nes pradeda pūti), bus labai patogu veštis į stovyklas ar į keliones, kuomet dilema tampa didelės pakuotės.
Dantų šepetukas. Žinau, kad ši dovana daugeliui gali pasirodyti keista, tačiau jis yra padengtas anglimi ir valgomu auksu, be to yra labai švelnus, tad valytis dantukus labai malonu su juo, nes nedrąsko dantenų! Kadangi vaikystėje turėjau gerus dantis, neseniai buvo metas, kuomet jais beveik nesirūpindavau - valydavau kartą į dieną ir labai susigadinau juos, tad dabar kiek galėdama stengiuosi atitaisyti padėtį.

Vintažinis laikrodis, du meškiukai - eglutės žaisliukai, šokoladas, drobinis maišelis, natūrali žvakė. Laikrodžio jau seniai reikėjo, nes mano manymu tai tai yra stilinga detalė (nesidomiu mada, bet puikiai žinau, kad rankinė, batai ir įvairūs akcentai (kaip laikrodis) ir sudaro visą stilių), be to pamokos metu galėsiu skaičiuoti kiek liko iki jos pabaigos! Eglės žaisliukai kitais metais puikiai tiks, o į maišelį ir sudėsiu juos, kad nepasimestu. Šią žvakę padovanojo tėvai, neapsikentę, jog namie deginu pernelyg cheminio kvapo žvakes, o ši yra 100% iš palmių aliejaus!
Pliušinis šuo. Niekada nesu turėjus tokio didumo žaislo! Labai miela dovana ir puikiai tinka ant mano lovos.
Puodelis su megztuku, skirtukas-angeliukas, 2015 metų kalendorius. TAS PUODUKAS YRA MIELUMO IR JAUKUMO ĮSIKŪNIJIMAS. Jau seniai norėjau tokio didelio, jaukaus puodelio ir pagaliau jį gavau, nors ir neprašiau! Esu didžiulė skirtukų kaupėja, be to mėgstu kelias knygas skaityti iš karto, tad ir ši mažytė dovanėlė pravers. Na, o kalendorius taip pat buvo tai, ko man reikėjo, tačiau pati nusipirkti niekaip neprisiruošdavau - paprastoje knygelėje surašytos datos nebūna nuoseklios, dėl to kartais kas nors būna pamirštama, tad mano nuomone, naudoti kalendorių yra žymiai maloniau! Tuo labiau, jog šis yra iš Nieko Rimto leidyklos, todėl pripildytas įvairiausiais meniškais paveiksliukais ir frazėmis, o gale yra palikta daug lapų ilgesniems užrašams, pastaboms.
Knygos: Giedriaus Druktenio "Lyderiai: 50 sekmės istorijų" ir David Kirkpatrick "Facebook efektas". Kadangi šiais metais lankau lyderių būrelį, tėvai man simboliškai padovanojo pirmąją knygą ir nors kol kas spėjau tik perversti, likau susidomėjusi, na, o antrąją knygą nusipirkau sau pati, Kalėdų progą, nes susidomėjau aprašymu, bei pastebiu, kad Facebook'as suryja labai daug mano laiko...
Bilietas į Robbie Williams koncertą bei pinigai. AAA! Nors nemėgstu skirstyti dovanų į geras ar blogas, tačiau šis bilietas buvo kažkas neįtikėtino. Kas skaito šį tinklaraštį ilgai, turbūt jau žino, jog esu užkietėjusi koncertų fanatikė ir beveik visus savo pinigus išleidžiu būtent įvairiausiems koncertams. Sužinojusi, jog į Lietuvą atvyksta mano didysis muzikos dievaitis, vaikystės mylimiausias dainininkas (kaip ir James Blunt), kuris suformavo pagrindinį muzikos skonį buvau šokiruota. Vasarą mano didžiąją dalį klausomos muzikos sudarė būtent TAKE THAT albumas, o juk šioje grupėje dainavo (ha, dabar kai jo nebėra joje, mano nuomone, grupė susilpnėjo ir naujoji muzika nebežavi tiek daug) ir pats Robbie! Iš karto pasakiau tėvams, kad noriu parduoti bilietus į OneRepublic ir į Ed Sheeran koncertus, tačiau iki OneRepublic nebuvo likę daug laiko, be to nežinojau, kiek kainuos bilietas į Robbie koncertą. Lapkričio penktą dieną (taip, atsimenu tos skaudžios dienos datą) atsidariusi bilietų pardavimo internetinį puslapį pamačiau, jog bilietų kainos prasideda nuo 238 lt (69 eurų, tikslios litais kainos nepamenu) ir už tokią kainą jau buvo parduoti... tebuvo likę VIP'inės vietos (515 Lt. tikrai ne mano kišenei, o tėvų prašyti tokios sumos...), tad liūdna širdimi nusprendžiau nepirkti ir po kelių dienų sužinojau, jog mano tėvai keliauja į jo koncertą Rygoje (o jie yra dar didesni jo gerbėjai nei aš). Sakiau, kad galiu parduoti bent jau likusį bilietą į Ed'o koncertą bei susimokėti būsimais kišempinigiais, tačiau pasakė, kad darausi nesveika dėl tų koncerų (:D ką gi, mano hobis brangus, bet susimoku vis tiek pati!) ir štai, per Kalėdas jie man padarė didžiulę staigmeną - sužinojau, kad šiais metais Velykas švęsiu Rygoje, Robbie Williams koncerte!

Glenn Beck "Kalėdinis megztinis"
Šią knygą pamačiau mokyklos bibliotekoje, gruodžio pradžioje ir net nedvejojusi pasigriebiau vien dėl to, kad dievinu šią šventę. Nors knygą baigiau skaityti tik Kūčių-Kalėdų naktį (skaičiau tikrai ilgai šią knygą), tačiau likau patenkinta istorija ir joje išdėstoma mintimi. Jeigu Jums Kalėdos yra tik dovanos ir jeigu Jūs esate iš tų, kurie aiškiai nurodo savo tėvams, ko nori dovanų, o vos negavę puolat į neviltį - rekomenduoju perskaityti šią knygą, kuri yra beprotiškai šiltai parašyta ir puikiai tinka belaukiant Kalėdų (bent jau kitais metais prieš šventes būtinai perskaitykite!)


Per Kalėdas svarbu dovanoti kitiems žmonėms džiugesį (nueikite į senelių namus, savo miestelyje suplanuokite apsikabinimų akciją ir t.t.) ir nors jos jau baigėsi, parodykite dėmesį kitiems ir viskas grįš su kaupu! To Jums ir noriu palinkėti...
Simona.
P.S. Ką gavote dovanų? :)

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aš irgi gavau ta dušo ir vonios krema Wellness and beuty :) Jau išbandžiau ir taipogi man labai patiko :)

Anonimiškas rašė...

Labaai patiko! Fainos dovanos!
P.s. Gal zinai kaip susisiekt su Arita Janušyte? Girdejau tu su ja susirasineji. Gal gali duot jos el
Pasta ar kanors? :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiūūūūū, anonimai!
Anonime nr. 2, Aritos fb - https://www.facebook.com/arita.l.yu?fref=ts, draugiška ji panelė ir labai įdomi asmenybė!

Anonimiškas rašė...

O hal zinai jos el.pasta?