2014 m. gruodžio 24 d., trečiadienis

Veiklos žiemos metu

Prisižadėjai sau, jog per šias atostogas kaip reikiant atsipalaiduosi, pasilinksminsi ir negalvosi apie mokyklą? Ką gi, dauguma mūsų tai pasakė, tačiau dažnai viskas baigiasi nuolatiniu naršymu socialiniuose tinkluose... tad šiandien aš tau noriu pasiūlyti, ką šaunaus gali nuveikti!

Aplankyk kitus Lietuvos miestus. Žinau, kad skamba kaip nuobodi edukacinė išvyka, tačiau į parankę pasigriebus keletą draugų gali būti labai smagu! Taip pat tai nėra itin brangu (pvz.: norint man nuvažiuoti nuo Vilniaus iki Kauno su paprastuoju traukiniu kainuos tik 16 Lt.) kaip už tokį mielą žiemos nuotykį. Atvykus į miestą nebūtina tampytis po muziejus, juk važiuoji su draugais ir lankytinų vietų sąrašą sudarote būtent Jūs (Vilniuje tai gali būti Vichy vandens parkas, Druskininkuose - Snow arena)! Nepamirškime, jog dabar švenčių metas, tad bus tikrai smagu pamatyti, kaip kiekviena Lietuvos vietelė.

Čiuožinėk pačiūžomis. Vasarą šiai smagiai veiklai nuotaikos gali nebūti, tačiau dabar apsivilkus šiltu megztuku ir pirštinėmis yra puikus metas išmokti šio meno - jei jau moki čiuožti paprastai, pasimokyk keletą naujų triukų, bent jau žinosi, kad žiemą išmokai kažką naujo, o juk su draugėmis tikrai smagu palenktyniauti ant ledo, o sočiai prisivažinėjus nueiti išgerti šiltos imbierinės kavos...

Sudaryk Naujųjų metų pasižadėjimų sąrašą. Puiki veikla, kai esi viena namie ir gali susivokti ko iš tiesų nori. Į rankas pasigriebk tušinuką ir lapą ir surašyk visus savo tikslus, norus ir svajones, kurias nori pasiekti šiais, 2015 metais. Užrašytas juoda ant balto svajas niekada neužmirši ir tau jos nuolat badys akis, kol pradėsi siekti savojo tikslo!

Gamink. Galbūt išsivirti dešreles įdomu nėra, bet atradus tikrąjį virtuvės džiaugsmą tampą išties smagu ten sukiotis ir sugalvoti kažką naujo, ypač jei tuo užsiimi su drauge. Kadangi dabar žiemos metas, pabandykite padaryti labai gražų ir saldų imbierinį namelį! Taip pat galite padaryti svajonių ledus (tiesiog nusipirkite paprasto plombyro ir į jį įmaišykite pačius mylimiausius saldėsius) arba picą (ant tešlos sudėkite patinkančius produktus). Na, o jeigu virtuvėje esi išties beviltiška, pabandyk padaryti idealų karštąjį šokoladą (ne kakavą!) - su zefyriukais, plakta grietinėle ir visais tais skaniais dalykais.
Rašyk. Ar kada pagalvojai kaip smagu yra rašyti ir turėti nuosavą tinklaraštį, kuriame laisvai gali lieti savąsias mintis tave dominančia tema - sveika gyvensena, filmai, fotografija, dailė, istorija, rankdarbiai ir t.t. Turėdama savo erdve internete visada turėsi veiklos, o ir laikas sėdint prie tos kvadratinės dėžės bus skirtas tavo hobio tobulėjimui, o ne kažkokiems laikinimams. Na, o jei internetinis pasaulis tavęs nedomina, puiki išeitis - dienoraščiai! Ten būsi visiškai laisva ir galėsi rašyti nebijodama, kad tavo rašliavas perskaitys žmonės, kurie neturėtų to matyti. Rašyk apie tai, kas tave įkvepia - taip niekada nebus klausimų 'apie ką rašyti šį kartą?' (mažytis patarimas iš dienoraščių pildytojos ir aukšto ūgio tinklaraštininkės).

Sudarinėk sąrašus. Skamba gan negirdėtai, tiesa? Labai smagu sadarinėti penketukus dalykų, kurie labiausiai patinka, pvz.: knygos, grupės, šalys, maistas, garsenybės ir t.t.

Apsipirkinėjimas. Po Kalėdų parduotuvėse pasirodys dideli išpardavimai, tad galėsi įsigyti seniai norimą dalyką pigiau ir padaryti dar vieną šventę sau! Be to, jeigu manai, kad vasarai Tau taip pat reikės naujų drabužių, kainų atžvilgiu apsipirkinėti būtų logiškiau dabar... ar atsimeni, kuomet paskutinį kartą buvai dariusi normalų, kaip iš filmų apsipirkinėjimą (kuriame nebūtina visko pirkti), kuomet apvaikštomos visos parduotuvės kartu su draugėmis ir karštu gėrimu rankose? Nors skamba labai materealiai, tokia veikla gali išties puikiai nuteikti... o po viso to nepamirškite nueiti į kino teatrą - dabar vyksta daug gerų filmų premjerų, kurias verta pamatyti su dėže spragintų kukurūzų.

Veiklų yra kalnai, tad linkių įsimintinų švenčių... bei gražaus Kūčių vakaro!
Simona.


4 komentarai:

Viktorija J. rašė...

Idėjos iš ties puikios! :) Spaudžiu visas reakcijas!!

P.s. tau taip pat linksmų švenčių! ;)

P.s.s. ar galėtum paskelbti savo 2015 metų pažadų sąraša? Būtų įdomu. :))

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

ūūū, ačiū! Būtinai tą sąrašą įkelsiu, kai tik jį sudarysiu. :D :)

^^ Simona ^^ rašė...

Iš tiesų, kai pagalvoji, ne ką prastesnis metų laikas ta žiema už vasarą. Kai tiek daug galima nuveikti ir pamatyti.. :)

Linksmų šv. Kalėdų ir Naujųjų metų, Simona! Lai išsipildo visos tavo svajonės ir troškimai. Linksmai atšvęsk! :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Simona, ačiū labai, Tau taip pat siunčiu galybę sveikinimų! :)