Visada sakiau (na gerai, tik metus, nes būtent 2014 metų pradžioje ir pradėjau domėtis sveika gyvensena), sakau ir sakysiu - sveikas maistas nėra vien salotų lapai ir morkos. Žinoma, ir šių produktų pagalbą galima išgauti nuostabius skonius, tačiau žinant pagrindinius vengtinus produktus galima sukurti šedevrus. O pritrūkus idėjų, maloniai kviečiu jų pasisemti čia! Šiandien - žiemos pusryčių receptai.
Kokosiniai pusryčių dribsniai
Reikės:
- puodelio kokosų (galima keisti į migdolų miltus) miltų;
- 1/4 puodelio riešutų sviesto (ne "Nutellos", pasistenkite, kad Jūsų sviestas turėtų kuo mažiau priedų);
- 1/4 puodelio medaus (galima keisti į agavų sirupą);
- šaukštas kakavos (be priedų).
Gaminimo būdas:
Viską rankomis sumaišome į vieną masę. Ant skardos suformuojame rutuliukus (darykite tokio dydžio, kad tilptų į burną, nes maniškius valgant reikėjo perkąsti per pusę) ir juos kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Dribsnius sudėkite į pasirinktos rūšies pieną ir palaukite kelias minutes, kad jie spėtų pabrinkti. Skanaus!
Imbieriniai pyragėliai
Reikės:
- kiaušinio;
- puodelio riešutų sviesto;
- 1/3 puodelio skysto medaus (galima keisti į agavų sirupą);
- šaukštelis malto imbiero.
Gaminimo būdas:
Viska sumalame blenderiu iki vientisos masės (taip, tešla skani, tačiau neprisivalgykite jos - kiaušinis vis dar žalias!) ir keksiukų formeles ištepame šlakeliu aliejaus. Supilame tešlą į formeles ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Palaukite, kol keksiukai atšals - tuomet bus daug skanesni! Gardu užkąsti geriant arbatą arba užsidėti ant jogurto. Nevalgykite per daug - nors keksiukai neturi blogų produktų, vis gi yra kaloringi!
Šalta avižinė košė
Reikės:
- 1/3 puodelio avižų dribsnių;
- 1/3 puodelio pasirinktos rūšies pieno;
- 1/3 puodelio jogurto;
- Pasirinkti priedai (bananai, riešutų sviestas, chia sėklytės ir t.t.)
Gaminimo būdas:
Viską sumaišome šaukštu stiklainyje ir nakčiai jį paliekame šaldytuve.
Ryte - jie paruošti valgyti, nei šildyti, nei kepinti nebereikia! Labai sotūs pusryčiai, iki pietų nebereikia jokių užkandžių.
Iki kitų susitikimų,
Simona!
2 komentarai:
Tavo blog'as yra pats jaukiausias bei šilčiausias. Net nesinori papaust kryžiuko, kad išjungti :)
O kalbant apie receptus, tu visada pažeri originalių receptų iš paparastų poduktų. Vieną dieną reikės ką nors išbandyti :)
Ačiū už nuostabius įrašus!
Tikiuosi jog apturėjai gražias šventes ir patyrei daug gražių akimirkų ;) Na o už devynių valandų teks atsisveikinti su 2014-iasiais bei pasitikti 2015-uosius, tad linkiu sėkmingų bei džiaugsmingų Naujujų metų!
O dievulėliau, kaip fainaii!!!! Gražūs žodžiai iš tavęs, Egle! Tokie komentarai verčia stengtis dar labiau!:_))
Tau linkiu taip pat visko ko geriausioo šiais metais. :-))
Rašyti komentarą