2014 m. gruodžio 6 d., šeštadienis

Gruodžio akcentai #blogmas'14

Išgirdę žodį - Kalėdos, į galvą iškarto ateina bent kelios asociacijos. Šiandien Jums parodau savuosius!
Kvapai namuose ir miesto kavinėse - mandarinai, spanguolės ir t.t. Dažnai valgau maistą, turintį šių produktų arba deginu žvakes, tad šiuo metų laikotarpiu vos užsukus į mano kambarį galite pajusti kalėdinį aromatą...

Imbieriniai trapūs sausainiai. Žinoma, gerti arbatą ir užkandžiauti šiuo gardumynu yra tikrai smagu, tačiau kad ir kaip Jums pasirodytų keista - man daug labiau patinka jų kepimas ir tešlos ragavimas! Dar bandymas padaryti spalvotą glaistą be dažų... ech, ką ir bepridursi - tai vienintelis metų laikas, kuomet man patinka ILGAI suktis virtuvėje.

Mėtinė kakava su plakta grietinėle ir imbieriniu žmogeliu. Nors imbierinių žmogiukų beveik niekada nėra, nes vos jie būna iškepti ar nupirkti - iškarto atsiranda mano pilvely nespėjus išsivirti kakavos... tačiau šiais metais būtinai bent kartą pasidarysiu šio gėralo!
Kalėdinis kambarys. Eglutė, šviečiančios lemputės, pagalvės, pledukai, žvakės.. dievinu uždėti visur dekoracijas, pasileisti Kalėdinės muzikos ir ramiai sau sėdėti.. :)

Nemiegantis miestas. Nėra nieko gražiau sau vaikščioti su draugais, rankose laikyti puodelį kavos ir apžiūrinėti Kalėdoms pasiruošusį miestą - visos dekoracijos, lemputės, didžiulė eglė, nemokama ledo arena, elfų traukinukas (kurio nesugebu vis dar atsisakyti, nors važinėju kartu su trejemečiais)... tai tikrai sukelia šypseną veide.

Mandarinai. Nors juos pamėgau tik šiemet (taip, taip - anksčiau iš viso beveik nevalgydavau vaisių, tačiau noras sveikiau maitintis mane pripratino prie jų skonio), tačiau visų kalbos apie juos kaip kalėdinį akcentą bei jų kvapas jaučiamas visur mane per šį mėnesį jau spėjo pakerėti ir kiekvieną dieną suvalgyti bent po kelis šiuos vaisius.

Kalėdiniai filmai.
Mano mylimiausi - "Vienas namuose (tikriausiai nustebote (šypsniukas)", "Elfas" bei "Kaip Grinčas Kalėdas vogė". Šitie yra gan tradiciški ir visiems puikiai žinomi, tačiau žiūrint niekada neatsibosta, o tuo pačiu ir suteikia daug emocijų bei sugražina vaikystės jasmą.
Sniegas. Nors pati jo liesti ir tą šaltį pajusti nemėgstu, tačiau per Kalėdas sniegas yra būtinas, nes jis suteikia savotiško jaukumo, kai būni šiltai apsiklojus pleduku ir žinai, kad už lango laaabai šalta... tačiau kad ir kaip gaila, vos atėjus sausio 2 d. šį baltą dalyką siunčiu velniop ir meldžiuosi, kad jis kuo greičiau ištirptų.
Kalėdinis apsipirkinėjimas. Būtent! Nors mėgstu dovanas daryti pati, priemones taip pat reikia nusipirkti! Daug žmonių, užkimštos parduotuvės, kalėdinės prekės, nuolaidos ir t.t. - kas daugumai žmonių suteikia tik erzulį, man išties teikia džiaugsmą bei dar labiau jaučiu Kalėdinę atmosferą.
Gražaus savaitgalio,
Simona.

2 komentarai:

Dantų pasta rašė...

Paprastai tokio tokio tipo (visokių teminių - back to school ar pan.) įrašams nejaučiu jokių simpatijų, bet šis man taip puikiai patiko! Paveiksliukai atrodo taaaip jaukiai bei viliojančiai, beveik galiu užuosti Kalėdų (t.y. mandarinų, cinamono, imbiero ir eglišakių) kvapą...

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

AČIŪŪŪ! Labai labai smagu skaityti tokius žodžius. :)