2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Paprastasis pyragas ramiam vakarui

Jau rytoj penktadienis, o tai reiškia, jog pagaliau atėjo savaitgalis... nežinau kaip Jums, bet man ši savaitė pralėkė greitai - nebuvo miego trūkumo (neseniai sugedo telefonas ir kelias dienas buvau be jo... tiesą pasakius, didelio iššūkio nebuvo, nelabai man jo ir trūko (laukiant būrelio skaičiau knygas, reikiamus dalykus pažiūrėdavau internete), tačiau prieš miegą tiesiog nebuvau su kažkokiu prietaisų iki išnaktų, kas tikrai pagerino miego kokybę), palyginus ir namų darbų neužkrovė mokykloje per daugiausiai, susikūriau gražią tradiciją kiekvieną dieną rašyti čia, kas tuo pačiu ir ramina bei padeda jausti kalėdinę dvasią... tačiau, kad ir kokia Jūsų savaitė buvo - penktadienį grįžus namo tikrai verta pasilepinti ir namuose dar labiau paskleisti kalėdinę dvasią, o šiuo atveju - kvapus.

Būtiniausi produktai (kitų nefotografa-
vau, nes daug eksperimentavau, būtų
per daug nuotraukų (juokas)),
Paprastasis pyragas, kurį galime pasigaminti iš namie, greičiausiai spintelėje arba šaldytuve esančių produktų (o jei propoguojate sveiką gyvenseną, ieškant alternatyvų šis pyragas taip pat tiks):
Būtinos šios sudėtinės dalys:

  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g. sviesto;
  • šaukštelis sodos;
  • puodelis miltų (ieškant sveikesnių alternatyvų - 20% galima pakeisti kokosų miltais, likusią dalį - pilno grūdo miltais);
  • puodelis cukraus (rudasis - visada geriau, tačiau galima eksperimentuoti su stevija, medumi, agavų sirupu);
  • puodelis manų kruopų.
Norint labiau kalėdinio recepto arba nebūtini sudėtiniai produktai:
  • gvazdikėliai, cinamonas, imbieras (įvairūs mylimi prieskoniai);
  • citrinų žievelė;
  • smulkiai supjaustyti mandarinai (suteiks drėgnumo ir kalėdinio aromato);
  • 2 šaukštai grietinės (pyragas iš karto tampa ne toks trapus, turi švelnesnį, labiau kreminį skonį).
Gaminimo būdas:
Pirmiausia sumaišome birius produktus, tuomet išlydome sviestą ir kartu su juo sudedame likusius komponentus. Viską gerai išmaišome lopetele (jokiu būdų ne kokiu nors blenderiu - pyragas praras skaidulas ir tam tikrą skonį, kuris gali virsti per daug paprastas, lyg pirktinis) ir sudedame į skardą bei kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Iškepusį pyragą supjaustome, pasidarome gardžios arbatos, į rankas griebiame knygą bei ramiai ir jaukiai praleidžiame likusį vakarą (šypsenėlė). Skanaus!
Ramios nakties bei smagaus penktadienio,
Simona.
P.S. receptą sugalvojau pati ir labai stengiausi, tad jei bandysite jį iškepti - būtinai instagram'e (jei turite) dėkite groteles #manodebesys 
Ačiūū! :)

2 komentarai:

Viktorija J. rašė...

Mane tas pyragas sugundė ir jaučiu savaitgaliui išsikepsiu!:)))

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Smagu žinoti, jog rašau naudingai:)