2014 m. gruodžio 3 d., trečiadienis

Eglės įžiebimas ir lietuviška muzika

Ir niekas niekada nedrįskit sakyti, jog lietuviai neturi muzikos. Sakykite, kad ne jūsų skonio, stiliaus, bet... mes ją turime. Ir gan aukšto lygio.
Paskutinėmis dienomis itin dažnai klausausi Leon Samov ir Jazzu dueto (bei žinoma kalėdines dainas). Puikūs balsai, man patinkantis ritmas... tikrai mano stiliaus ir tikrai galiu drąsiai teigti, jog jie gerai atstovauja Lietuvos muzikos vardui.
Nors neseniai sakiau, kad mano telefone yra tik dvi dainos - "Šetone Prašau" bei "Rūšiuok". Tačiau tai buvo tik kvailas juokelis, parodantis, kad palaikų šių dainų autorius.
Kadangi tai yra BLOGMAS akcija, palieku apačioje Jazzu ir Anties naujametinę dainą, kurios kviečiu pasiklausyti, skaitant likusį tekstą (ši daina nėra mano favoritė, turiu pasakyti, jog pirmą kartą išgirdus visiškai nepatiko, bet dabar mielu noru klausau).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šeštadienį, Vilniuje buvo įžiebta kalėdinė eglutė. 16 h. susitikau su Austėja, nuėjome iki Caif Cafe, užsisakėme kavos ir pasiėmusios pledus susėdome prie palangės, kur teko mokintis chemijos kontroliniui. Vėliau, apie 18 h. susitikome su kitais draugais ir patraukėme link Katedros. Tiesą pasakius, viso pasirodymo net nebūčiau išstebėjusi ir ne dėl to, jog jis buvo nuobodus (nors žinoma, galėjo kažką paprastesnio parinkti, visgi šventė skirta labiau vaikų auditorijai), o dėl to, kad visa sustyrau į ledą, apie kojų piršelius iš visos nekalbėsiu, nes grįžus į šiltą butą visiškai jų nejaučiau, nors ir devėjau vilnones kojines...
Šiais metais eglutė man patiko - tradiciška (nors Kaunas ir vėl nustebino savo orginalumu, gerąja prasme, tačiau sostinė yra mano gyvenamoji vieta ir jai pažersiu daugiau komplimentų visada (garsus juokas)!), paprasta ir elegantiška. Geri draugai šalia - ir pasirodymas buvo ištemptas iki galo nepaisant šalčio. Žinoma, vėliau dėl didelės spūsties gal pusvalandį ėjome iki Kudirkos aikštės (apie 500 metrų), o ten praleidome mums tinkamus keturis autobusus
vien dėl to, jog tiesiogine to žodžio prasme netilpome (pirmą kartą čia taip, vis dėl to tas Vilnius palyginus ne toks ir didmiestis)! Tad toliau stirome visi ant suoliuko, o atvažiavus penktam ir tai nevisi važiavo, nes nenorėjo grūstis. Kadangi važiavau nakvoti pas Austėją, prieš grįžtant namo dar sustojome į Maximą nusipirkti keletą maisto produktų geram vakarui, o vėliau jau namo, kur pasigaminome laaabai skanius ledus (receptą rasite šiame įraše), žiūrėjome filmą "Tobulas vyras (paprasta komedija, bet įtraukianti, jeigu norisi lengvesnio filmo)", vėliau filmukus iš "OneRepublic" koncerto, valgėme ir gėreme skanią karamelinę kakavą. O ketvirtą nuėjome miegoti - įprasta, kai suaugusių nėra namie.

Ar Jūsų mieste jau buvo eglės įžiebimas? Jei taip, kokia nuomonė apie ją? :)
Simona.

Komentarų nėra: