2014 m. gruodžio 14 d., sekmadienis

Kalėdiniai saldėsiai

Ši tingų sekmadienio vakarą dalinuosi su Jumis keliais šventiniais saldėsiais - kartais pasmagūriauti yra tiesiog būtina!
Įrašo antroji dalis artimiausiuoju metu pasirodys Austėjos tinklaraštyje, nes desertus gaminome abi, šį savaitgalį!

NAMINIAI ŠOKOLADO BATONĖLIAI

Reikės:
2 rūšių šokolado (aš pasirinkau pienišką ir baltąjį), sausainių (žinoma, geriausiai tiktų imbieriniai, tačiau aš gardžiavau "Oreo") ir pasirinktų priedų, kurie Jums asocijuojasi su šventėmis - įvairūs prieskoniai, mėtų sirupas, mandarinai ir t.t.

Gaminimo būdas:
Ištirpdome vienos rūšies šokoladą ir jį supilame į keksiukų formeles kaip pagrindą. Tuomet sausainius sudedame į maisto maišelį ir jį trankome į sieną galvodami apie artėjančius pusmečio egzaminus, kol visa našta nuslenka nuo pečių ir lieka tik trupinėliai, kuriuos sudedame į savo gaminamus šokoladų batonėlius. Toliau galite įdėti kokių nors raudonų ir žalių guminukų arba tiesiog sutraiškyti mėtinių lazdelių, o ketvirtą sluoksnį daryti jau iš kitokio šokolado (pas mane jis išsilydė keistai, kaip matote nuotraukos ketvirtoje dalyje, nes į šokoladą įpyliau mėtinio sirupo, tačiau skonis nuo to tik geresnis. Vietoj jo galimą į šokolado masę įmaišyti cinamono, imbiero ir t.t.). Ant viršaus galite sudėti pjaustytus mandarinus, o aš užpurškiau šokoladinio-cinamoninio kremo, kurį padariau iš plaktos grietinėlės, cukraus, kakavos ir cinamono. Skanaus!

KARŠTAS ŠOKOLADAS
Reikės:
Kelių šaukštų kakavos, 300 ml. pieno, 2 šaukštų mėtinio sirupo, šaukšto riešutų sviesto, prieskonių.

Gaminimo būdas:
Viską supilame į mažą puoduką ir viriname ant mažos ugnies palengva maišydami ingridientus. Skanaus!
KALĖDINIS KREMAS
Reikės:
200 ml. neriebesnės kaip 30% plakamosios (ne purškiamosios!) grietinėlės, raudonų ir žalių guminukų, medaus (pagal saldumo poreikį), prieskonių.

Gaminimo būdas:
Grietinėlę su mechanine šluotele (be jos teks plakti labai ilgai) išsukame iki standžiu putų, tuomet supilame medų ir prieskonius bei plakame toliau. Sudedame guminukus, viską išmaišome su šaukštu ir sudedame į stiklines šį kremą. Gardžios popietės!

Iki rytojaus,
Simona.
P.S. BLOGMĄ tesiu toliau, praleidus kelias dienas, nes tiesiog buvau per daug pavargusi. :)

2 komentarai:

Angelė rašė...

Geras! Be to, prajuokinai. :D
Būtinai išbandysiu keletą receptų. Taip skaniai atrodo...

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Aww, ačiū labai! :)