2014 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Kalėdinių dovanų idėjos (pirma dalis)

Ir iš karto noriu perspėti savo visus pažįstamus, kurie skaito šį tinklaraštį - jei pavyks nebūti smalsiems, neskaitykite šio įrašo, nes turiu puikią galimybę sugadinti Jums siurprizą! Ačiū (šypsniukas).

Gera sau ramiai laukti Kalėdų ir žinoti, jog jau pasirūpinta visomis dovanomis - jokio galvos skausmo dėl nenuspėjamų kainų pakilimų, žmonių spūsčių prekybos centruose bei tokių dalykų kaip "pamiršau nupirkti dovaną, tačiau artėjant naujiesiams metams gal tiks 20 eurų (70 litų Kalėdoms - nemažai, tačiau ta dešimtinė tiesiog juokingai atrodys..)"!
Šį savaitgalį (apie nuotykius patirtus per jį parašysiu kitą kartą, nes turiu daug minčių!) visą dėmesį paskyriau joms ir rezultatu bei ilgais pasivaikščiojimais po Vilniaus Akropolį esu patenkinta!
Beje, daugiau idėjų galima rasti čia, kurias skelbiau praėjusiais metais bei rytoj, kuomet bus paskelbtos kitokio tipo dovanų idėjos.
P.S. perskaičius iš naujo įrašą supratau, kad savo pačios darytų nuotraukų įkėliau mažai (bepakuodama jas visiškai pamiršau fotografuoti), tačiau tikrai pasistengiau perteikti idėjas Jums ir tikiuosi, kad patiks!

Rinkinukai
Mano manymu tai viena geriausių dovanų, kurios puikiai tinka ir gavėjui, o ir Jūsų piniginės pernelyg neliūdina, nes galima pripirkti smulkesnių ir pigesnių dalykėlių! Galvodamos apie tai, kokį rinkinį parinksite gavėjui siūlau susimąstyti apie tai, ką jis iš tiesų dievina - kiną, arbatą, knygas, o gal jis domisi kažkokia profesija, pvz.: žurnalistika? Pritaikykite jo hobius ir sukurkite dovaną!

SPA rinkinukas
Šio dalykėlio šiais metais niekam nedovanoju, nes idėją sugalvojau tik apsipirkus, be to, neturiu tokios draugės, kuri per daug žavėtųsi tokiais dalykais, tačiau asmeniškai aš džiaugčiausi tokia dovanėle, kuri rekomenduoja jaukų vakarą, skirtą tik sau... Ką galima dėti į štai tokį rinkinį? Pasirinkimas didelis, o kiek priemonių dovanosite - Jūsų valia. Nagų lakai, nagų lako valiklis, dildė, kosmetinė vata, drėgnos servetėlės, vata, šukos, segtukai, kaukė plaukams, rankų kremas, vazelinas, skutimosi peiliukas, skutimosi putos, veido kaukė, negyvos odos gremžiklis, kūno kremas ir t.t. Pavyzdžių galima prigalvoti tikrai daug, o norint orginalėsnės (o galbūt ir pigesnės dovanos) galima grožio priemones pasidaryti pačiai... pavyzdžiui, padarykite draugei negyvos odos gremžiklį: į stiklinę cukraus įmaišykite kelis šaukštus kokoso aliejaus ir įpilkite kelis lašelius pipirmėčių ekstrakto. Beliko gražiai supakuoti viską į buteliuką ir dovanos dalis padaryta! Ir kvapu ir nauda draugei tai daug labiau patiks nei pirktinis gremžiklis! Taip pat galite nupirkti paprastą muilą ir apvelti jį vata (pavyzdys nuotraukos dešinėje pusėje) - muilas plius plaušinė, universali dovanėlė!

Kino vakaro rinkinys
Kadangi savaitgalį teko pabuvoti ir gimtadienį, šią dovaną reikėjo atiduoti, o nufotografuoti nespėjau, tačiau juk netame esmė! Dovana draugę nustebino, o tai ir yra svarbiausia, nors visi pradžioje juokėsi iš atneštos spragintų kukurūzų dėžutės, nes pagalvojo, kad ir atnešiau tik jų. Mano manymu, tokią dovaną ir yra geriausia dovanoti tokioje pakuotėje, tuo labiau, kad išėjus iš kino jas tiesiog išmetame į šiukšlių dėžę - pirkti specialiai nereikės! O į rinkinį galima įdėti namie padaromų spragintų kukurūzų, sūrio padažą, kuris puikiai tinka prie jų, įvairaus skonio šokolado ir saldumynų - juk bežiūrint filmus tampame mirtinai alkanos! Kalėdinei tradicijai ir kino salės efektui įgauti į dovaną taip pat galima įpakuoti kelis buteliukus kolos! Taip pat puikiai tiks Jūsų rankų darbo puodelis (instrukcija, kaip pasidaryti tokį), šiltos kojinės, žvakė jaukumui palaikyti, na ir žinoma į diską surašyti Jūsų mylimiausi arba kalėdiniai filmai - asmeniškumas dovanose niekada nepakenks!

Taip, šaukšteliai sudužo vos išsinešus iš parduotuvės, tad
dovanosiu tik likusius (juokas)...
Virtuvės rinkinys
Turiu draugę, kuri paprastais žodžiais tariant, yra pamišusi dėl maisto gaminimo - su tai sieja savo laisvalaikį ir netgi ateitį! Puikiai žinojau, kad jai trūksta kai kurių virtuvės reikmenų, tačiau kaip ir su kitais rinkiniais galioja viena taisyklė - dėk viską, kas su tai yra susiję! Mano nuotraukoje matomas rankinis kiaušinių plakiklis, puodelių matavimo bei šaukštelių matavimo indai, arbatžolių laikytuvas. Taip pat galima įdėti prijuostę, indus, kuriuose galima laikyti įvairius maisto produktus (miltai, avižinės kruopos ir t.t.), receptų knygą, prieskonių rinkinį, maistinius dažus, keksiukų formeles, pabarstukus, sausainių pjaustymo formeles, kočėlą ir t.t. 

Arbatos laiko rinkinys
Ar žinote, jog anglai turi tradiciją kiekvieną dieną, popietės metu gerti arbatą? Galbūt turite draugę, kuri tuo domisi, o galbūt, Jūsų manymu, Jums papasakojus susidomėtų ir pradėtų pati daryti arbatos popietes? Į šį rinkinį tiesiog privaloma įdėti arbatos, taip pat niekada nepakenks mielas puodelis, šokoladas, sausainiai ir šiaip visokie dalykėliai, kurie puikiai tiks besigardžiuojant arbata, žvakė ir t.t.

Rinkinukas prieš miegą
Tokį jau regėjote čia, tačiau galima pridėti prie viso to pliušinį žaisliuką arba pižamą, o visus kitus reikmenys galite laimėti jau antradienį!

Rinkinukas sveikos gyvensenos propoguotojai
Manau, jog bent vieną draugą tikrai turite, kuris aktyviai sportuoja ir stengiasi maitintis sveikai. Jo nuotaiką tikrai pakelsite nupirkdami jam knygą apie sveiką gyvenseną, sporto kilimėlį, gertuvę,
svarmenys, sportinės aprangos detalę, o galbūt nupirksite jam čekį, skirtą nemokamai treniruotei sporto klube? Iš maisto puikiai tiks chia sėklos, stevija, sveiki batonėliai, o jei ieškote pigesnių variantų, padarykite motyvacijos lentą (daugiau apie ją rasite čia).

Įvairiausi rinkinukai yra išties orginali dovana, o asmeniškumas įteikiant dovaną - šimtaprocentinis!

Iki rytojaus,
Simona.

7 komentarai:

guaca mola rašė...

Geri patarimai!

Unknown rašė...

Patiko. Tikrai geros ir paprastos idėjos. Šiaip neesu tokio tipo įrašų gerbėja, bet davei puikių idėjų, kurias greičiausiai panaudosiu. ačiū :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Elija ir Ieva, ačiū! :)

Anonimiškas rašė...

Man atrodo ne gremžiklis, o šveitiklis:D O šeip labai geros idėjos :)

Viktorija J. rašė...

Idėjos tikrai puikios, o man taip pat patiko dar ir lygiavimas, kadangi įrašas atrodo tvarkingesnis ir patrauklesnis ;)
Sėkmės ir toliau!:)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Anonime, nežinau tų pavadinimų, tai bandžiau išsisukt iš padėties (:D), bet ačiū už pastabą. :)
Viktorija, awww.. ačiūū!

Rytmečio rasa rašė...

Labai geros idėjos,gaila kad tik dabar. :) patiko ir ačiū už idėjas, svarbu jų nepamiršti kitais metais :)

http://rytmeciorasa.blogspot.com/