2014 m. gruodžio 15 d., pirmadienis

Motyvacinis pirmadienis: ar nesveikas maistas tikrai mums kenkia?

Turbūt net pačios didžiausios sveikuolės šiuo metu pasilepina imbieriniais sausainiukais ir karštu šokoladu - kodėl jos visai dėl to nesigraužia?

AR SALDUMYNAI IŠTIES BLOGAI? Taip. Didelis kiekis cukraus rūgština mūsų organizmą, o tai tiesiu keliu veda mus prie įvairiausių ligų, ypač dabar, kai vaisių ir daržovių pasirinkimas nėra didelis kaip vasarą...

Jeigu prie šio klausimo pridėtumėt žodelį retkarčiais, bet kuris sveikai besimaitinantis žmogus tik pakratytų galvą, o visi dietologai vieningai atsakytų, jog tai, kas valgoma su saiku niekada nepadarys didelės žalos.

Šiuo metų laiku vyksta įvairiausios mugės, renginiai, kuriuose žmonės siūlo skaniausius sausainius ir meduolius, mamos kepa skaniausius kučiukus ir... to tikrai nereikia vengti, nes tuos kelis kartus suvalgytus gardumynus atperka subalansuotas valgymo būdas, kurį ir yra svarbu mokėti palaikyti. Sporto instruktoriai kaip Cassey Ho (Blogilates), Joanna Soh teigia, kad tai kaip tik gali pagelbėti metant svorį! Reguliariai leidžiant sau pasilepinti "skaniu" maistu tu skatini organizmą prisitaikyti prie naujų sąlygų po truputį, žinant, kad vistiek galėsi valgyti Tau patinkantį maistą - o tai yra ne tik sveika gyvensena, bet ir laimingas gyvenimas, kuriame egzistuoja paprastas balansas!

KIEK KARTŲ Į SAVAITĘ GALIMA LEISTI SAU NESVEIKO MAISTO? IR KOKIO DYDŽIO TAI TURĖTŲ BŪTI SKANUMYNAS?
1-2 kartai saldžių akimirkų į savaitę neužaugins tau pilvuko, jeigu jauti, kad šiuo metu tau norisi to prakeikto saldainio - valgyk ir nesijausk kalta! Tačiau kitą kartą susilaikyk nuo didesnio ledų indelio... Nepamiršk, kad šis maisto nuolaidžiavimas yra tik vienas patiekalas, o ne akcija "valgyk kol gali", kas tikrai gali pakenkti ir sukelti organizmui šoką.

IR SVARBIAUSIA... nebijok kaloringesnio maisto ir susidraugauk su tais skanumynais - valgydama juos mėgaukis, o nesijausk kalta, nes tai sukels tik papildomą stresą! Mėgaukis gyvenimu ir nekontroliuok kiekvieno kąsnelio - taip tik jausies suvaržyta ir nelaiminga, o juk būtent sveika gyvensena apima ne tik sporto ir visavertės mitybos pagrindą, bet ir laimingą gyvenimą!

Skanių ir laimingų artėjančių atostogų,
Simona!
P.S. Jau rytoj baigiasi konkursas, tad kas dar nori sudalyvauti - pirmyn!

Komentarų nėra: