2015 m. sausio 1 d., ketvirtadienis

Tikslai ir darbai 2015 metams

Keista, kad 2014 metai prabėgo taip greitai (fone skamba 2014 muzikos hitai ir nors dauguma jų mane erzina, šiandienai skamba gražiai, primindami metelius). Buvau prisižadėjus, jog šie metai man bus geri. Ir tikrai buvo - prisiėmiau daug veiklos, susiradau keletą naujų, tačiau jau dabar man labai svarbių draugų, kuriais pasitikiu ir taip toliau. Ir nuoširdžiai tikiu, kad 2015 metai bus dar geresni!

TIKSLAI IR DARBAI 2015 METAMS
  1. Sportuoti. Turbūt net nenuostabu, kad mano sąraše pirmasis punktas yra šis. Nors šiais metais padariau didelį žingsnį šiame palinkėjime sau (taip, 2014 metais jis taip pat puikavosi mano pažadų sąraše, kurį rasti galite čia), atradau savo mylimą sportą, kuriame galiu ir noriu tobulėti (iš tiesų, yra net dvi sportinės veiklos, kurios pradėjo patikti - bėgimas (labiau mėgstu su juo tikrinti savo ištvermę, o ne greitį) bei kalanetika). Šiais metais prisižadu, jog neapleisiu sporto bei toliau dailinsiu savo figūrą (nors yra daug priežasčių, kodėl pradėjau sportuoti, tačiau turiu pripažinti, kad tai yra vienas iš pagrindinių dalykų, dėl kurių noriu sportuoti). Taip pat, noriu pagaliau pradėti užsiiminėti treniruotėmis pagal BLOGILATES kalendorių!
  2. Skaityti. Praeitais metais iki rugsėjo šia veikla užsiminėjau gan sėkmingai, tačiau vėliau kaip ir nustojau... šiaip ar taip, šis pasižadėjimas nėra susijęs vien su grožine litearatūra (vis dėl to, 2015 metų knygų iššūkyje tikrai dalyvauju ir mano norimas perskaityti knygas rasite apačioje)! Noriu pradėti daugiau skaityti informacinius leidinius ir svetaines, bei labiau žinoti, kas vyksta aplinkui! 
  3. Taupyti eurus. Esu išlaidi asmenybė ir puikiai tai žinau bei suprantu... tačiau vasarą mėgstu savęs neriboti (ha, to niekada nebūna), todėl noriu bent jau dabar pataupyti, o nuo rugsėjo pinigus pradėti kaupti ateičiai... taip, taip, manau jau metas, nors ir kaip juokingai skamba. Per metus universitetui nesutaupysiu! O kad būtų žinoma tiksli suma, kuria kiekvieną mėnesį papildysiu taupyklę - 5 eurai arba daugiau. Išimti galima ypatingomis progomis (kelionės, knygų mugė ir t.t.)
  4. Mokytis kalbas. Praeitais metais mano pasižadėjime buvo punktas, kuriame parašiau, kad pradėsiu mokintis ispanų kalbos. Nors visą laiką galvojau apie tai - vis nukeldavau vėlesniam laikui tas pamokėles. Tad šių metų iššūkis - išmokti ispanų pagrindus (tuo labiau, kad turiu nusipirkus ir gramatikos knygą bei gražų sąsiuvinį žodžiams..) bei toliau stengtis žiūrėti lengvesnio žanro serialus ir filmus anglų kalba, bei skaityti knygas šia kalba (yra tiek daug gerų knygų, neišverstų į lietuvių kalbą!) ir registruoti nežinomus žodžius į žodyną.
  5. Planuoti laiką. Kodėl aš taip ir neišmokau ispanų kalbos pradmenų praeitais metais? Būtent dėl nemokėjimo, tingėjimo suplanuoti savo laiką. Per atostogas kartais susirašau dienos planą, jeigu noriu, kad ji būtų produktyvi, tačiau mokslo metais visas laisvas laikas pradingsta nežinia kur (iš tiesų, aš puikiai žinau, tiesiog gėda prisipažinti, kad facebook'as kartais užvaldo mano protą). Todėl prisižadu mažiau laiko skirti bereikšmiems dalykams ir prižiūrėtį jį, kad neišeikvočiau šio brangaus dalyko veltui.
  6. Aplankyti Lietuvos didžiuosius miestus. Praeitais metais pasižadėjau ir bent jau vieną miestą aplankiau - Alytų. Šiais metais visai norėčiau pamatyti Kauną (gėda prisipažinti, bet jame esu buvus tik vaidinant spektaklį, o pačio miesto nesu mačius), Klaipėdą... džiugu, jog traukinių kainos nėra didėlės, tad su draugais tikrai įvykdysiu šį planą.
  7. Sveikai maitintis. Ir tenka prisipažinti, jog 2014 metais dažnai pasitaikydavo mažos nuodėmės mano gyvenime (ypač vasarą - kelionės, stovyklos ir t.t.), tačiau palyginus su 2013 padariau didelį žingsnį sveikos gyvensenos link - po truputį, po truputį ir subalansuosiu savo mitybą visiškai! Be to, labai noriu bent savaitei išbandyti vegetarizmą (tiesiog per dažnai valgau mėsą ir noriu pabandyti trumpam laiko tarpui atsisakyti, jog mano organizmas nereikalautų jos tiek daug) bei trijų dienų detoksiduojančią sulčių programą (žinau, kad daugelis tokiems dalykams nepritaria, tačiau labai noriu išbandyti savo kailiu tai, išvalyti organizmą nuo toksinų ir pamatyti ar tinka man toksai dalykėlis).
  8. Parašyti istoriją. Lapkritį, vykstant NANOWRIMO buvau išties laiminga, nes užsiiėmiau tuo, kam jaučiu milžinišką aistrą, tačiau tai reikalauja didžiulių pastangų, pasiruošimo ir bemiegių naktų... dėl to tai darysiu vasarą, bet padarysiu.
  9. Išmokti valgyti. Taip, puikiai žinau kaip tai skamba, tačiau neseniai supratau, jog nemoku valgyti: nejaučiu intuityvių organizmo siunčiamų poveikių, vadovaujuosi tos pačios sekundės poreikiais (štai kodėl vis neišmokstu atsisakyti saldumynų). Dažniausiai valgau bežiūrėdama televizorių ir neatsimenu dienos, kuomet viena (su šeima beveik visos vakarienės būna), atsisėdusi prie stalo ramiai pavalgyčiau be jokių prietaisų ar skaitalų šalia. Nepajuntu jo skonio ir naudojusi juo, norėdama palinksminti kitas veiklas, o ne norėdama iš tiesų skaniai pavalgyti ir pasimėgauti maistu - ar tai sveikas patiekalas, ar kelis kartus į savaitę leidžiamas pasilepinimas.
  10. Rašyti dienoraštį. Tai yra vienas iš tų dalykų, kuriuos pasižadu kiekvienais metais, bet taip ir neįvykdau... šiaip ar taip, jei įvykdysiu penktąjį punktą, susijusį su laiko planavimu, manau, kad dienoraščiui jo visada atiteks, nes kartais tikrai jaučiu, kad jausmai pernelyg plūsta iš manęs ir neturiu kur išsilieti...
  11. Padaryti sau papuošalą. Turiu įvairiausių karoliukų, grandinėlių ir t.t., iš kurių noriu padaryti tokį aksesuarą, kuris visiškai atitiktų mane ir mano pažiūras į gyvenimą. Tikiuosi tai pavyks padaryti ir manęs laukia įdomus gaminimo procesas!
  12. Prisiminti maisto gaminimą. Visiškai užmiršau maisto produktų pirkimą, eksperimentavimo virtuvėje džiaugsmą, pirkimo įvairių pabarstukų, sūrių savo kulinarijos šedevrams. Šiais metais noriu sukurti patį skaniausia padažą ant makaronų ir pačius skaniausius ledus (žinoma, receptais pasidalysiu su Jumis!)!
  13. Mažiau žadėti, daugiau daryti. Kas jau kas, o aš tikra pažadukė. Ir baisiausia tai, kad labai dažnai pamirštu, ką pažadu, o padarau tai jau praėjus tam tikram laiko tarpui. Labai bjaurus įprotis prisiimti visokiausių veiklų daug ir vėliau nuvilti žmones. Noriu atsikratyti jo ir geriau padaryti daugiau nei iš manęs tikimasi, nors prižadėjau mažai.
  14. Sutvarkyti nuotraukas. Tiek kompiuteryje esančius failus, tiek jau spėtas išspausdinti. Albumą turiu, tačiau vis pritingiu prisėsti ir galų gale padaryti. Be to, praeitais metais per vėlai pastebėjau vieną projektą, tačiau supratau, jog labai noriu jame sudalyvauti bent 2015 metais. Jis vadinasi "365 dienos nuotraukose" - kiekvieną dieną turiu padaryti bent po nuotrauką ir ją įdėti į šį projektą. Po kelių dienų nuo šio įrašo paskelbimo, viršutinėje meniu juostoje padarysiu puslapį, skirtą šiam projektui.
  15. Būti laimingai. Matyti gerus dalykus visose situacijose, stengtis įžvelgti teigiamą pusę, dažniau šypsotis, daryti dalykus, kuriuos mėgstu, būti patenkintai savimi ir taip toliau. Visi pažadai sutelpa į šį vienintelį! Be to, perskaičius šį straipsnį "Teenage Dreams" nusprendžiau pasidaryti stiklainį (tiksliau - tuščią "nutellos" indelį), į kurį kiekvieną dieną į mesiu lapelį, ant kurio bus parašyta, kas tą dieną mane labiausiai nudžiugino.
    Kaip jau matot, šiandien jau parašiau ir įmečiau!
Knygų iššūkis 2015 m.
  1. Mirjam Pressler "Kai ateina laimė, pasiūlyk jai kėdę";
  2. Markus Zusak "Knygų vagilė"
  3. Jo Dereske "Panelė Žukas ir žmogžudystė bibliotekoje"
  4. Veronica Loth "Lojalioji"
  5. Christopher McDougall "Gimę bėgti"
  6. Jana Frey "Oras pusryčiams"
  7. Rebecca James "Saldi kančia"
  8. Jennifer Echols "Deginanti tiltus"
  9. Andy Puddicombe "10-ies minučių meditacija"
  10. Sara Zarr "Kaip išsaugoti gyvenimą"
  11. Kathrin Schroche "Kavinė FREAK CITY"
  12. Ursula Poznanski "Saeculum"
Altertnatyvios knygos (reikalingos tam, jog jei viena knyga iš šio sąrašo pasirodo neįdomi, galėčiau ją pakeisti viena iš šių):
  • Alexandre Sumas "Trys muškietininkai"
  • Aimee Agresti "Nušvitusioji"
Labai tikiuosi, jog savo pažadus surašėte ir Jūs! O aš savuosius užsirašiau net ant lapo ir skubu pasikabinti ant sienos!
Dalinuosi gražia, Pasaulyje pripažinta lietuvių elektroniką (būtinai paklausykit, nebereikalo viena anglų stotis pripažino šį kūrinį kaipo geriausia metų daina)!
Kokie Jūsų pasižadėjimai? Jei rašote blog'ą ir esate apie tai parašę įrašą, pasidalinkite komentaruose - maloniai paskaitysiu!
Simona.

6 komentarai:

Viktorija J. rašė...

Pagaliau sulaukiau kada paskelbsi!! Pažadai tikrai geri ir sėkmės juos įgyvendinant!;)

P.s.kaip būtų galima su tavim susisiekti? :) Man reikia kai ko pasiteirauti :))

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Awww, ačiū labai, Viktorija! :)
Su manim galima susisiekti visais mano kontaktais, kurie tik tau patogūs, kur paskelbti kontaktų puslapy meniu viršuje. :_))

Eglė. rašė...

Oh, tą pozytivumo dėžutę ar kaip ją pavadinti, žadu pasidaryti ir aš. Nes gi to pozityvo reikia šiek tiek,nes mano galva ir tėra prikimšta pesimistiškomis mintimis.
Sėkmės vykdant visus tikslus!

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Egle, ačiūū! :__)

Emilija rašė...

Sveika, neseniai radau Tavo nuostabų blog'ą. Dar nespėjau visų paskaitinėti, tačiau metų nusiteikimas, ir jo sarąšas (kurį ir aš turiu), labai patiko :)
Sėkmės, juos vykdant bei kuriant straipsniukus ir visokio plauko istorijas! :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiūūū labaii cccx