2013 m. spalio 8 d., antradienis

Kompiuteris, latte kava, knygos

Jeigu reikėtų nominuoti save į bet kokią gyvenimo skiltį neabejojant parašyčiau, kad esu puiki daiktų gadintoja:
Sveiki, esu Simona iš Vilniaus. Moku sulaužyti daiktus ir juos pamesti už Jums priimtiną kainą. Rašykite - simona.aleksandraviciute@gmail.com.

Lygiai prieš savaitę aš perskaičiau knygą "Kalbėk" ir labai norėjau pažiūrėti pagal šią istoriją parašytą filmą. Kadangi antradienį po mokyklos nieko neveikiau, nusprendžiau, kad pats laikas būtų pasidaryti skanių sumuštinukų, patogiai susirangyti ir peržiūrėti filmą. Well, pirmoji plano dalis pavyko, antroji - ne. Kai atlenkinėjau kompiuterio ekraną (arba kitaip sakant "vaizduoklį"), supratau, kad žaidžiant telefone įvairius žaidimus mano rankų pirštai gerokai sustiprėjo - per smarkiai suspaudžiau ekraną ir ups. "Vaizduoklis" suskilo ir pusę jo dengė graži, juoda spalva. Puiku. Susižiūrėjau, kad naujo ekrano įdėjimas kainuoja penkiasdešimt litų. Gerai, galvojau - už savo "pramogą" susimokėsiu pati. Bet paskambinus kompiuterių taisyklai ir pasakius savo kompiuterio modelį išaiškėjo, kad jis jau tikras diedukas ir stiklo pakeitimas kainuos tris šimtus penkiasdešimt. Jeigu ir norėčiau susimokėt - negalėčiau, nes netu
Ar Jūs laukiat to taip, kaip laukiu aš šito kompiuterio ekrane?
riu tiek pinigų, be to, sutaisius ekraną reikės ir visą kitą taisyt, nes jis be paliovos genda. Jau šią savaitę turėčiau susipažinti su naujuoju savo draugu. Trečiadienį nebuvau atlikus informatikos namų darbų, vienas taškas į "Simona niekada nebebus pirmūnė" pusėn. Be to, vakarykštei dienai su Auste ir Rugile turėjom paruošti projektą apie kokią tai nors aktorę, ar dainininkę. Padarius skaidres, reikia išmokti tekstą mintinai. O kaip tai padaryti, jei pusė tavo kompiuterio yra nusispalvinęs juoda spalva, o skaidrių sumažinti neišeina? Ech, ir vis dėl to be kompiuterio daug ko negali atlikti, šiais laikais ne kojos be jo jau žengti nesigauna.
Šiaip ar taip, laikas (arba praeita savaitė), per kurį nerašiau nebuvo toks ir blogas:
  1. Gavau dešimt iš lietuvių kalbos rašinėlio apie vaikystę! 
  2. Su Austėja ir Rugile pristatėm per anglų kalbą Jennifer Lawrence ir visos gavom dešimtukus (au jie)! 
  3. Perskaičiau net dvi knygas - siaubo istorijas anglų kalba (nepamenu pavadinimo) ir Rūtos Šepetys knygą "Nelengvu keliu". Pastaroji įeina į mano knygų dešimtuką drąsiai ir jame stovi net dvi šios rašytojos knygos - "Tarp pilkų debesų" ir šioji. Vau... nors Rūta yra parašius "tik" dvi šias knygas, jau galiu vadinti save didele jos gerbėja. "Nelengvu keliu" knygoje buvo pilna netikėtų kryžkelių, kurios užklupdavo pagrindinę veikėją ir įdomių gyvenimo posūkių, kur atrodo, kad va, pagaliau ji galės gyventi kaip normalus žmogus. Po penkių puslapių pradedi galvoti, kokia ji vargšelė. Ir visa tai daro šią knygą intriguojančia, bei neleidžiančia užversti jos puslapių. Daugiau apie šią knygą parašys Austė (EMA) TD (bent jau žadėjo :))
  4. Tėtis pranešė, kad jau užsakė naują kompiuterį (kol kas sunkiai rašau per senąjį, bet labai labai nepatogu su juo ;//)
  5. Trečiadienį beveik visą vakarą praleidau kartu su Luka, nes ji netoli mano namų lanko šaudymą ir užėjo pas mane :). Nupėdinom iki netoliese namų esančios bandelinės, užsisakėm arbatos, bandelių ir krėm briulė (neatsimenu kaip rašos :D) ir skaniai pavalgėm. Vėliau nuėjom iki bernardinų sodo, kur taip pat smagiai pavaiščiojom ir šiaip pasibuvom :).
  6. Ketvirtadienį nebuvo pamokų, nes su klase važiavome į TARZANIJĄ! Turėjome trys valandas laiko po karstynes "pasitrainiot" (priminimas sau: daugiau niekada nečiuožk per Nerį, nes kitaip, Simona, užstrigsi vidury upės ir pavargsi, kol rankomis nusikabarosi iki kito kranto), vėliau ėjome į kavinę, kur valgėme labai skanias picas (rimtai, ten picos yra skaniausios mano ragautos Lietuvoje (ok, tik Divino pralenkia tarzankes picas), o vėliau smagiausia dalis - linksmieji kalneliai!!! Ne esmė, kad visą kitą sekančią dieną skaudėjo nugarą, nes čiuoždama ją gerokai padaužiau. ;DD
  7. Penktadienį buvo mokytojų diena, o tai reiškia, kad pamokos trūko tik iki dvyliktos valandos!
  8. Supratau, kad vis dėl to myliu vaiščiojimą pėstute rudenį, ypač bernardinų sode: eini sau geltonais takais, aplink tave spalvoti medžiai, purškia fontanai, rankose skani šilta latte kava su bananų sirupu. Mmmm... taip gera eiti ir svajoti :).
  9. Penktadienį gimė mano naujoji puseserė - Milla. Vakar ją aplankėme su tėvais, labai graži :)
  10. Pagaliau supratau, kodėl laiško nuo savo susirašinėjimo draugės negavau taaaaip ilgai. Pasirodo, jo nepasiekiau pašto dėžutėje (raktelius esu pametus jau antroje klasėje :D), o vieną gražią dieną susiprotėjau su liniuote iškrapštyti laišką :). Arita, atsakymas jau išsiųstas!
Šiam kartui tiek nuo manęs,
Rudeninė Simona :)
P.S. žiūriu "How I Met Your Mother" devintą sezoną - tobula!
P.P.S. Skaitau Agatos Christie detektyvą - "Mislingas nutikimas Stailze. Ekliuris Puaro". Nuostabiai įtraukia!
P.P.P.S. O kaip Jums sekasi? :)

5 komentarai:

Gabija Sun rašė...

Aš labai labai laukiu PLL irgi! P.S. skaičiau aš tą knygą ir man labai patiko ;>

http://gabijasun.blogspot.com/

Vilija (susisiekti - jankunaitev@gmail.com) rašė...

Vau! Aktyvi esi, šaunuolė. :) Matosi, kad daug ką nuveikei. Pavydžiu dėl TARZANIJOS! :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū Jums! :)

^^ Simona ^^ rašė...

Oi, kaip aš laukiu 22 dienos! Ir dėl PLL, ir dėl Ravenswood. O knygą "KALBĖK" pagaliau ir aš pasiėmiau iš bibliotekos. :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Simona, smagaus skaitymo!!!