2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

Autobusas, Diana ir gražūs žodžiai.

Savaitė praėjo... gerai. Tikrai :). Eilinį kartą supratau, kad nebūtina laukti savaitgalio, kad gerai pasijustum, tereikia rasti savo pomėgiams laiko kiekvieną dieną.
Trečiadienis mokykloje ėjo lėtai. Ir jeigu rimtai, trečiadienis yra mano nemylimiausia savaitės diena... net nežinau kodėl, bet tą dieną geriau manęs neerzinti. Tad norint, kad trečiadienis būtų smagus, man reikia veiklos, kuri man tikrai patiktų. Su Auste susitarėm, kad po pamokų eisime į kiną (forumcineme kaip tik buvo YoMaYo diena (ta prasme bilietai į filmą vos po 8 litus). Žinoma, kadangi ta diena yra "nelaimingoji" mano diena, važiuodama iki Austėjos nuvažiavau stotele daugiau nei reikėjo ir taip pavėlavom į autobusą, kuris veža į Akropolį. Pasiteisinimas paprastas - jeigu galėčiau išsirinkti vietą, kurioje man geriausiai veikia protas ir kurioje man patinka ruošti pamokas būtų autobusas. Tiesiog jame aš moku susikaupti :). Kai pagaliau atsidūrėme Akropoly buvo likusi valanda iki filmo, tad nuėjome papietauti į Delano. Užsisakėme bulvyčių su padažu ir mokėmes prancūzų bei žiūrėjome kaip ant ledo čiuožinėja žmonės. Vėliau nuėjome šiaip pasivaikščioti į Akropolį. Kai liko 10 minučių iki filmo nusipirkome popkornų ir limonado ir ėjome į filmą.

Princesė Diana.
Gerumo įsikūnijimas. Filmas, po kurio ir ašarą teko nubraukti. Žinoma, žiūrėdama filmą visada žinojau, kokia bus jo pabaiga, tačiau viskas buvo taip gerai surežiusuota ir taip jausmingai... manau, kad Diana yra žmogus, kuris daugeliui turėtų būti idealas, kaip geros širdies ir pasiaukojimo simbolis. Nuostabus istorinis filmas.


Ketvirtadienis šioje savaitėje buvo bene sunkiausia, bet tuo pačiu geriausia diena! Per šią dieną laukė 5 atsiskaitymai:

  • Istorijos savarankiškas (10 gavau);
  • Prancūzų žodžiai (10);
  • Lietuvių sakiniai, kuriuos reikėjo išversti į prancūzų kalbą (8);
  • Muzikos istorija (8);
  • Anglų kalbos kontrolinis (pa-ymio dar nėra, bet vienos užduoties nesupratau, tad gero rezultato nelaukiu ;//)
Bet užtat per didžiąsias pertraukas vyko maisto diena, kurioje norintys galėjo prekiauti visokiais pyragais ir vėliau uždirbtus pinigus paaukoti MAISTO BANKUI. Kadangi visada norėjau prisijungti prie savanoriškos veiklos (bent jau paliesti piršteliu šią veiklą), iškepiau didelį citrininį pyragą, kuris beje atrodė ne itin gražiai, bet buvo užtat laaabai skanus :) Na, o kai kepsiu kitą kartą, reikės šiek tiek jį patobulinti ;3.

Citrininio pyrago desertas:
Reikės: 

  • 200 g. sviesto;
  • 1 citrinos;
  • stiklinės cukraus (aš naudoju rudąjį, bet tinka bet koks);
  • miltų;
  • 200 g. grietinės;
  • kepimo miltelių;
  • Nutella;
  • Bananai
Gaminimo būdas:
Sviestą suplakame mikseriu. Į jį dedame grietinę, kepimo miltelius ir po truputi beriame miltus, kol pagaliau minkoma tešla nebelimpa prie pirštų. Kitame bliude sutarkuojame visą citriną (su žievele) nepamiršdami išimti sėklyčių. Arba citriną galime sutrinti mikseriu. Į citriną sudedame cukrų. Orkaitę įšildome iki 180 laipsnių. Kol ji šyla susirandame formą, kurioje kepsime pyragą ir pusę tešlos sudedame į ją, padarydami didesnius kraštus, kad neišbėgtų sirupas. Ant tešlos tepame "nutellą" kremą. Supilame sirupą ir į jį pamerkiame pjaustytus bananus. Ant viršaus gražiai išdeliojame likusią tešlą. Visą pyragą pašauname į orkaitę, ir kepame tol, kol iškeps. Skanaus!
*produktai, kuriuos dėsiu į įdarą gamindama kitą kartą šį patiekalą.

Neseniai perskaičiau tokią ploną, ploną knygutę, kurioje yra pasakojimai sielai. Dalinuosi mintimis ir pasakojimais, kurie man labiausiai patiko :}}










Tikrai siūlau nepatingėti ir perskaityti šias istorijas :}

Nuotraukos iš savaitės:
Pirmadienis. Su šypseną į mokyklą :)

"Panelė" ir guminukai :))
Iki pirmadienio turiu iš visų šių siūlų numegzti ilgąąąą šalikąąą. O čia matosi tik darbas iki penktadienio :(. Ką gi, savaitgalį bus veiklos... šiaip jau man patinka megzti, tačiau ne tiek daug,o po porą eilučių prieš miegą. Mezgimas mane ramina :).
Gero šeštadienio,
Simona.

5 komentarai:

Ema rašė...

Įdomus įrašas. Sėkmės mezgant! :)

Vilija (susisiekti - jankunaitev@gmail.com) rašė...

Atrodo neblogai leidi laiką, patiko įrašas. :)

^^ Simona ^^ rašė...

Sveikinu įsitraukus į savanorišką veiklą! :D Beje, kokie tų knygų pavadinimai? :)

Unknown rašė...

puikus irasas:)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū ;*** Knyga yra iš Bruno Ferrero kolekcijos "Rožės dvelksmas" :).