2013 m. spalio 14 d., pirmadienis

Savaitgalis, kino filmai ir "Milka"

Iš nuotraukos negražiai atrodo, bet šiaip labai gražus ir modernus :)
Ir pagaliau aš jau turiu savąjį kompiuterį, kuriame nemoku įjungti anglų kalbos klaviatūros (išskyrus skaičius, nes yra atskiri laukeliai) ir visokias eta raideles... šiaip kompiuteris patinka, nes pagaliau filmus (serialus) galiu žiūrėti be trukdžių ;).

Pats didžiausias maximos maišelis mūsų pagalba tapo pilnas.
Šis savaitgalis buvo labai atpalaiduojantis. Penktadienį Dovilė, Dijuota ir aš sumanėm nuvažiuoti pas Dovile į svečius. Po pamokų nubėgome iki MAXIMOS ir pabuvome joje geras keturiasdešimt minučių. Fainai. Nes jeigu būtume trumpinę laiką, parduotuvėje būtume palikę kur kas daugiau pinigų. Iš viso už visas mūsų užgaidas susimokėjome 62 litus.

  • 7up gėrimas;
  • Coca-cola;
  • Nutella;
  • Batonas (nutellai užtepti)
  • 2 pakeliai čipsų padažo miltelių;
  • 2 pakeliai grietinės padažui;
  • 2 "Milkos" su "oreo" sausainiais;
  • Kolos skonio juostelės;
  • Obuolių skonio guminukai-makaronai;
  • Skittles;
  • Spragėsiai;
  • Lays čipsai su svogūnais;
  • Lays čipsai su krapais;
  • Čia dar ne viskas. Nesimato grietinės, skirtos čipsų padažui ;/
    TUC mini
  • Karameliniai spragėsiai.
Atrodo ne tiek ir daug, o kaina tai... žodžiu, ne tame esmė. Nuėjome pas Dovile, suruošėm vaišių stalą ir pradėjom žiūrėti "Elitinį jaunimą", bet dėmesio sutelkti nepavyko į filmą, tad šiaip plepėjom, facebook'inom ir omegle'inom. Aštuntą vakaro mane paėmė mama, nuvažiavom namo, pasiėmiau namų darbus ir knygas ir važiavom pas močiutę nakvot. Šeštadienį ruošiau namų darbus, skaičiau "Panelę", "Luką" ir "Ekliurį Puaro". Vakare sesę palikom saugoti seneliui, o mama, aš ir močiutę išvažiavome į prekybos centrą Ozą, kuriame žiūrėjome lietuvių detektyvą "Vardas tamsoje". Sekmadienį ryte ilgai, ilgai miegojau... dievinu sekmadienio rytus pas močiutę, nes gali miegot kiek tik nori, ir tave pažadinti gali tik vienas dalykas - gardžių blynelių su braškių uogiene kvapas. Be to, pusričiaujant sužinojau, kad senelis nori mane nusivežti į kino filmą "Ekskursantė". Tai gi, popietę praleidau kino salėje. Grįžus pas močiutę sutikau savo krikšto tėtį Mantą, kuris pasiūlė pasivažinėti motociklu (kas mane pažįsta puikiai žino, kad myliu greitį, adrenaliną ir motociklus). Šiaip gerai pasivažinėjom ir puikiai atsigavau nuo mokyklos. Iki pilno poilsio betrūksta dar vienos laisvos dienos. Ir kodėl kodėl kodėl pirmadienis yra darbo diena??? Nors jei rimtai, pirmadienis man nėra nemylimiausia diena savaitė (atvirkščiai trečiadienis) - pamokos lengvos (dvi technologijos, biologija, litearatūra, istorija ir anglų kalba), be to pirmadieniais einu į dramos būrelį :)))...


Trumpai apie savaitgalį matytus kino filmus ir kodėl aš myliu kino teatrą?

VardasTamsoje
Jeigu rimtai, man atrodo, kad tai pirmasis mano matytas detektyvas (arba bent jau neprisimenu kitų) ir labai džiaugiuosi, kad jis yra sukurtas lietuvių režisierių. Žinot kodėl beprotiškai myliu lietuvišką kiną? Nes filmo pabaigoje niekada NIEKADA nebūna atskleistos visos kortos. Ir jeigu prieš miegą gerai visko neapmąstysi (visada apžvelgiu dieną mėgindama užmigti. Tai jau tapo įpročiu), nesuprasi ką neseniai matei. Tad svarbiausias dalykas žiūrint šį filmą būtų dėmesys ir supratimas, nes atsakymo niekas nepasakys, jeigu pats nesuvoksi (o žiūrint viską įdėmiai jau pirmojoje filmo pusėje įmanoma suprasti, kas yra žudikas ir kas yra toji panelė vonioje...).
Ekskursantė
Man visada buvo sunku suvokti, kas neseniai Lietuvoj dėjos. Knyga "Tarp pilkų debesų", senelio pasakojimai ir visi kiti dalykai susiję su tuo laikotarpiu man yra beprotiškai įdomus ir skaudus. Šis filmas iš naujo į mano širdį įdėjo meilę tėvynei. Ir tūkstantąjį kartą įrodė, kad didžiuliai Lietuvos patriotai klysta manydami, kad VISI rusai yra blogi. Negalima kaltinti visos tautos už kelių šaltakraujų žmonių sprendimus. Taip pat man labai patiko pagrindinė herojė, kuri puikiai įsijautė į savo vaidmenį. Pagirtina :). Rekomenduoju filmą visiems lietuviams - ir tiems, kurie svajoja kuo greičiau emigruoti, ir tiems, kurie pasiryžę bet kokia kaina išsaugoti lietuvių kraują. Kiekvienas žmogus gali pasimokyti iš šio filmo ir linkiu tai padaryti.


Pirmiausia kino teatras man patinka savo atmosfera. Vien už tai verta mokėti pinigus, o nežiūrėti filmo namie. Tamsa, daug didesnis garsas nei namie, jokių pertraukų filme, didelis ekranas, karamelinių spragėsių skonis burnoje (kinas be spragėsių - ne kinas) ir daug žmonių, kurie mato tą patį ką ir tu ir yra kino salėje su tuo pačiu tikslu. Būdama toje salėje tu pamiršti visus darbus, kuriuos turi atlikti. TU tiesiog įsineri į veikėją ir gyveni jo jausmais bei požiūriu į gyvenimą. Nuostabu.

P.S. Per YOUtube susiveskit Emi Lijus ir junkit video klipą "Vilniečio talentas". Jis mano klasiokas ;) Ne nu, šiaip rimtai čia, jis nori tapti žvaigžde :D
Myliu,
Simona.

4 komentarai:

^^ Simona ^^ rašė...

Atrodo smagiai praleidai laiką. :) Beje, skaitai "LUKĄ" visad, ar tik retkarčiais perki šį žurnalą?

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Visada :D Ir tavo rubriką apie sportą skaitau. Kažkaip vienas iš pastoviai perkamų žurnalų :)

Vilija (susisiekti - jankunaitev@gmail.com) rašė...

Įsinorėjau maisto! :))
Atrodo tavo savaitgalis buvo tikrai įsimintinas, džiaugiuosi už tave. :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū ^^