2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

SUPER STOVYKLA

*Šis įrašas skirtas ieškantiems nerealios stovyklos, nes čia yra surašytos tiesiog veiklos iš stovyklos, kurioje aš buvau :)

Sveiki! Taigi, šiandien rašau įrašą, kurį turėjau parašyti labai seniai... SUPER stovykla. Ką veikiau joje dvi pamainas? Šiame įraše surašysiu daug veiklų, pridėsiu nuotraukų ir mix'xuosiu (keistai skamba, bet vėliau suprasit ką turėjau omeny) ;DD

Būdinga visoms pamainoms:
  • Apgyvendinami esame ne po šešis kambariuose! Gyvename miške, mediniuose nameliuose. Viename namuke yra du dviviečiai ir vienas trivietis kambarys, dušas, tuoletas, mini virtuvėlė. Galbūt esate matę filmą "Spąstai tėvams"? Taigi, tokiuose jaukiuose nameliuose esame apgyvendinami ir mes :).
  • Puikūs vadovai! Šios stovyklos vyr. organizatorė yra dar studentė, todėl jos mąstymas dar vis jaunatviškas... visi čia esantys vadovai yra studentai! Aišku, tai nereiškia, kad galime daryti ką norim, bet jie tikrai mūsų nespaudžia. Pirmoj pamainoj vaikų buvo trylika, antroj - devyni. Ir keturi vadovai ant mūsų visų! Bet tam duodu didelį pliusą, nes su jais visada būna veiklos! Jeigu visi komandiškai žaidžiame futbolą, o tu jo nemėgsti, kažkuris vadovas nueis su tavim kašiuko palošt. Tikrai nejaučiau kažkokio varžymo :).
  • Skanus maistas! Iš manęs tai išgirsit retai. Patikėkit, po daugumos stovyklų aš atvažiuoju 'sukūdus', o čia... kartą pavakariams buvo šokoladinis pyragas su šokoladiniu užpilu, o per paskutinius pietus valgėm picą. Na, bet šiaip maistas yra sveikas (neskaitant šių dviejų atvėjų) - pietums visada būna sriuba, gerti irgi visados duoda... maitinimas keturis kartus per dieną ir yra labai sotus. Aišku, būna atvėju kai Simonai nepatikdavo kažkas, bet pakartosiu - čia vadovai yra studentai, tik duok tu jiems valgyti (:D). Jie vertina vaikų pasirinkimą ar jie nori valgyti, ar ne. Ir jeigu tu nevalgai kažko, tau virėjos vistiek kažką pagamins greitai (pvz: sumuštinį), tad nebijok, nevalgęs neliksi :).
  • Dienos aptarimas! Kiekvieną vakarą po vakarienės rinkdavomes į salę aptarti dienos. Visi kartu su vadovais susėsdavom į ratuką, vidury degdavo žvakė... tada ratuku pasakodavom kas patiko tą dieną, kas ne ir "parašydavom" tai dienai balą (iki dešimt) :).
  • Paštas! Po dienos aptarimo išdalindavo laiškus, kuriuos galėdavome parašyti laisvu metu :).

  • Šaukinys! Per kiekvieną pamainą šioje stovykloje yra išrenkamas vis kitoks šaukinys (t.y. kažkokia daina), kurią paleidus garsiai turėdavome visi susirinkti į balkonėlį. Dabar man šaukinys puikiai primena stovyklą ir jo klausydama šypsausi :).
Šaukinys antrosios pamainos (man ji buvo pirmoji) :)
  • Frazių lietus! Lauke ant sienos buvo pakabintas lapas, ant kurio galėjome užrašyti stovykloje išgirstas juokingas ir nejuokingas frazes arba žodžius :).
Man pirmosios pamainos FRAZIŲ LIETUS. Gaila, nenufotkinau galutinio rezultato :D
  • Nuotraukos! Stovyklos akimirkos nebus pamirštos, nes beveik visą laiką buvome fotografuojami. Po stovyklos grįžus el. pašte buvo atsiųstos visos nuotraukos :).
  • Ežeras! Stovykla yra įsikūrusi šalia Pailgio ežero, tad maudynės šioje stovykloje nėra retos :).
  • Muzika! Tiek vadovai, tiek mes mėgstame muziką, tad stovykloje ji grodavo dažnai ir tai buvo lig savotiškas fonas... :).
  • Susiskirstome komandomis! Komandos reikalingos žaidžiant futbolą, vaidinant... juk daug smagiau kovoti už savo komandą! Pirmoj pamainoj aš priklausiau komandai "JAKIAI" (pavadinimą irgi galvojam grupelėse :D), o antroj "LEPLESINAMS".
Jakių pasirodymas
Jakių vėliava
  • Diskoteka! Daugumoj stovyklų diskotekos vyksta kiekvieną vakarą, o čia tik paskutinį. Tokiu atveju ji neatsibosta. Bet bent jau pamainose, kuriose aš buvau diskoteka buvo paversta į rankų suktukų konkursą (nežinau kaip kitaip pavadint :D) - kuris nenukris? Buvo lebai lebai linksma :).
  • Daug veiklos! Laisvo laiko per dieną turėjome valandą (na, ir visą naktį). Atrodo mažai? Bet tai ir yra gerai. Atsivežtos knygos net nebuvo paliestos, o apie facebook'ą nebuvo nė kada pagalvoti. Čia vasaros laikas yra išnaudojamas maximaliai :).
Būdinga pamainoms, kuriose aš buvau (manau ir kitose pamainose kažkas kartojasi (pvz: laužas):
  • Laužas! Tiek pirmoj pamainoj, kurioj buvau, tiek antroj vieną vakarą buvo laužas. Pirmojoj pamainoj kepėm zefyrus virš jo, o antroj viena mergaitė su savim turėjo gitarą, todėl dainavom šalia laužo :).
Antroji pamaina

Pirmoji pamaina

Pirmoji pamaina
  • Orientacinės žaidynės! Jos buvo mano antroje pamainoje (iš tikro tai trečioj, bet man ji buvo antra). Jų tema buvo "Lietuvių dievai (arba kažkas tokio)", tad įdomu tikrai buvo. O svarbiausia, kad kai atrasdavom kažkokią vietą būdavo labai įdomios užduotys. Tarkim, kai pasiekėm ežerą reikėjo į kibirą pripilti dešimt litrų vandens tik su dviem kempinėm ir delnais (po to dar panaudojom vienos merginos kroksus :D) ;ooo. Bet buvo tikrai labai smagu :).
Atliekant vieną iš užduočių
  • Tinklinis su rankšluosčiais ir vandens bombomis! Skamba neįprastai? Bet labai smagiai... Žaidžiama komanda prieš komandą. Savo komandoje susiskirstome po du (mini komandėlė). Kiekviena mini komandėlė turi turėti rankšluostį, kurį įtempia ir su juo meta bombą kitai komandai. Iš komandos viena komandėlė sugauna ir vėl meta mums. Taip ir žaidžiama :D. Iš pradžiu sunku, bet poto įsivažiuoji :).
  • Vakaro pasakojimai! Pirmoji pamaina, kurioje aš buvau buvo TEATRO. Taigi, du studentai iš jos studijuoja tearą ir yra puiki aktoriai. Du vakarus jie atėjo į mūsų namukus ir pasakojo mums šiuolaikines pasakas ;o. Ta prasme, mes jiems sugalvodavom veikėjus ir vietą, kur vyks veiksmas, o jie čia pat spontaniškai sugalvodavo pasakojimą ;oooo. Vieną vakarą pasaka buvo apie matematikos mokytoją (vyrą) ir vienuolę BORA BORA salose. O kitą kartą buvo klaunas ir Kubilius MCdonalde :DD Žiauriai juokingai pasakodavo :).
Pasakos įkaršty
  • Mugė! Ji buvo antrojoj mano pamainoj. Valandą su puse gaminom įvairius darbelius (piešinius, dažytus akmenukus ir t.t.), o vėliau buvo mugė. Ant darbelių turėjom surašyti kainas nuo 50 SUPER pinigų iki 1000 SUPER pinigų. Ir vadovai su tais SUPER pinigais ėjo iš mūsų pirkti darbelius (ir bent jau man ši dalis buvo nuobodi), o vėliau... buvo AUKCIONAS! Su tais pinigais galėjom iš mokytojų pirkti paslaugas. Pvz: vakarinis siurprizas, katė maiše, musių gaudymas su Simu (vienas iš vadovų). Kuris didžiausią kainą pasiūlo, tas ir nusiperka paslaugą! Aišku, tie pavadinimai perkeltine prasme ;DD Pati nusipirkau "kelionę į NARNIJĄ" ir tikrai "pirkiniu" nesigailiu, nes kelionė buvo nuostabi ;D. 
  • Personažai! Pirmojoj pamainoj reikėjo suvaidinti kažkokią tai asmenybę (aš vaidinau nebylę noliferę) ir mus kvietė į "televizijos laidą" kalbėtis (aš tai aišku rašiau į telefoną, o ne kalbėjau :D), o antroj pamainoj reikėjo suvaidinti istorinę asmenybę (čia Jums rašo Hitleris) :).
  • Naktinis žygis! Na, nesinori atskleisti to žygio ypatumų, nes jeigu važiuosit į stovyklą bus didesnis siurprizas, kas ten per žygis ;DD Bet patikėkit jis buvo... netikėtas.:)
  • Mergaitiški berniukai! Šis punktas tikrai nebuvo įtrauktas į SUPER stovyklos tvarkaraštį, nes ši punktą pirmojoj pamainoj sukūriau aš su Barbora (draugė) :D Paskutinę naktį aš, ji ir dar trys mažesnės mergaitės ėjom į berniukų namelį, kur juos išdažėm :D Nulakavom kojų nagus, lūpites paraudoninom ir akių vokus išdažėm LŪPDAŽIU (tiesiog su šešėliais nelabai matosi, bei bijojom labai užkutent su tuo šepetėliu :D), o ant žandų užpylėm dantų pastos ;D. Svarbiausia, kad vadovai mums pateikinėjo patarimus, kaip patobulinti planą ;D. Kieti vadovai -.-. Dėl naktinio žygio su Barbora galvojom, kad reikia ir juos nueit išdažyt, bet jie lyg įtardami pasakė, kad naktį namelį užrakins :(. Tad susitarėm, kad kitą dieną galėsim išdažyt rankų nagus :).

  • Žaidimai! UNO turnyras, DURNIAUS (tik mes ji vadinom STALU) turnyras (kurį beje aš laimėjau prieš visus vadovus! Pralaimėjo vienas iš vadovų  ir turėjo daryt man medalį ;pp.), FUTBOLAS, MAFIJA, SAMURAJAI ir t.t.
MAFIJA
UNO
Buvo dar daug veiklų, bet deja daugiau nebeprisimenu. Žinau, kad buvo beprotiškai faina ir visiems rekomenduoju šią stovyklą :)


Bučkis,
stovyklautoja Simona

4 komentarai:

^^ Simona ^^ rašė...

Kaip fainai praleidau laiką! Viskas, nuo šiol taupysiu pinigus stovyklai. :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Yay, kaip fainai, kad sudominau :) Ačiū :)

Vilija (susisiekti - jankunaitev@gmail.com) rašė...

Labai įdomiai papasakojai, pati dievinu stovyklas. :) Tik rodos, čia stovyklautojai yra labai jauni.

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Na, stovykla rodos iki penkiolikos metų :) Pirmojoj pamainoj daugiau buvo mažesnio amžiaus vaikų (bet buvo ir mano bendraamžių), o antroj buvo ir vyresnių ;)