2014 m. liepos 4 d., penktadienis

Skonių padangėse

Grįžus į Lietuvą oras ne itin džiugino (gerai, kad jau šį savaitgalį turėtų atšilti), tad susitikus su ilgai nematytais draugais tekdavo arba eiti į svečius arba kėblinti į kavinukę, užsisakyti arbatos ir ką nors užkąsti bei plepėti, plepėti, plepėti. Tad šiandien Jums vėl pristatau jau spėjusią įsibėgėti rubriką "Skonių padangėse" ir pristatau dar trys vietas!

Presto
Internetinis puslapis: http://www.presto.lt
Adresas: tiek kavinių, tiek parduotuvių adresus rasite čia.

Kalakutienos salotos - 13 Lt.
Turbūt daugeliui šis ženklas asocijuojasi su arbata... žinoma, tai ir yra pagrindinis šios firmos verslas, tačiau yra ir Presto kavinės, kuriose maistas tikrai nėra blogas.
Su drauge pietavome Vilniaus Akropoly ir nežinau, kaip kitur, bet čia mums atmosfera labai patiko - valgėme tarp knygų (kavinukė yra vienoje salėje su "Pegaso" knygynu), interjero dizainas suderintas (galbūt nevisai mano skonio, tačiau žalios ir baltos spalvų derinio mėgėjoms turėtų patikti) pardavėjos malonios. 
Kainos nėra didėlės - 1 blynelis su pasirinktu įdaru kainuoja 6 Lt, didėlė lėkštė kalakutienos salotų - 13 Lt. Pati jų ir užsisakiusi nenusivyliau, pavalgiau sočiai bei skaniai, tiktais ne itin patiko aštrus sojos padažas, kurio lėkštėje buvo per daug. Pavalgius užsisakėme paprastos žalios arbatos (4,5 Lt.) ir patenkintos išėjome. Lūkesčius patenkino - nieko ypatingo, tačiau visai gardu. :)

Caif  Cafe
Už kokteilį ir keksiuką sumokėjau apie 12 Lt.
Internetinis puslapis: http://www.caifcafe.lt/lt.html
Adresas: čia

Labai norėčiau teigti, jog tai puiki atmaina kavos tinklui "Coffee Inn", tačiau mano skoniui šioji vietelė nėra geresnė... žinoma, kainos pigesnės, o ir "Savaitės pasiūlymai" vilioja, tačiau palyginus "Coffe Inn" ir "Caif Cafe" karamelines šaltas kavas (mano mylimiausias), išsiaiškinau, jog pastarosios kavinės kava man nelabai patinka (galbūt "Coffe Inn'e" daugiau deda cukraus, mažiau kavos, tačiau skonis ten yra geresnis, o kokybės negaliu patikrinti, nes nieko neišmanau apie kavą, tad ją vertinu tik liežuviu). Vis dėl to kokteiliai čia skanūs, o keksiukai neįtikėtinai purūs, tad jei ir su draugėmis nueinu į vokiečių gatvėje esančią kavinę (atmosfera nepaprastai jauki - pufikai, suderintos mano mylimiausios spalvos interjere), visada užsisakau šį derinuką (nors kainos čia ir mažesnės, tačiau mano akims jos išlieka vistiek didėlės (kaip ir kiekvienoje kavos industrija užsiimančioje kavinėje), nes už tokią sumą kitur įmanoma normaliai pavalgyti).

TakeWay
Cezario salotos su WOK kepta vištiniena ir putpelių
kiaušiniais - 15,99 Lt.
Internetinis puslapis: http://www.takeway.lt/
Adresas: čia.

Jeigu apvaikščiočiau Vilniaus Akropolio visas kavines, galiu beveik drąsiai teigti, kad geresnės už "TakeWay" nerasčiau (nesu visose lankiusis, tad 100% negarantuoju). Patinka visiškai viskas - aptarnavimas, kuris visomis prasmėmis yra malonus (t.y. palankumas nepriklauso nuo lankytojo amžiaus), atmosfera labai jauki, čia gyvuoja žemės spalvos, o kiekvienas staliukas yra lyg mažoje įlankėlėje su atskira lempa, pakabinta motyvuojančios frazės, kurios primena, jog ir sveikas maistas gali būti labai skanus (o tai patvirtina visi mano ragauti patiekalai (lankiausi čia ne vieną kartą)). Labai patiko, jog meniu yra surašyta kiek kiekvienas patiekalas turi kalorijų, riebalų, angliavandenių ir t.t., o nežinantiems restorano meniu gali paneigti mitą, jog makaronai tukina. Žodžiu, iš visos širdies rekomenduoju ne tik propoguojantiems sveiką gyvenseną, bet ir gero skonio ieškantiems žmonėms! :)

Tokios kavinės šį kartą,
Simona. :)

P.S. kol kas rubrika vedama dažnai, nes apie šį projektą jau seniau galvojau ir buvau pradėjusi fotografuoti kavinių tiekiamą maistą. :)

7 komentarai:

Viktorija rašė...

Labas! Man labai patinka tavo blogas, net nemoku apsakyti, kiekviena diena beveik pasijungiu ir skaitau ir žinoma neatsibosta! Norėčiau paprašyti ar galėtum kaikuriuos įrašus padaryti apie tai ką veikei per dieną su laikais?žinau, kad jau apie tai rašei, tačiau tai buvo kai ėjai į mokyklą, jei padarytum būčiau labai dėkinga. ;)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

ta prasme, apie savo laisvalaiki? Nelabai supratau ka turejai omeny sakydama "su laikais" ;dd
aciu, aciu uz puikius komplimentus! ;**

Anonimiškas rašė...

Ta prasme kaip savo dienotvarke kazka tokia. Nes man labai patinka skaityti ką kiti žmonės veikia:DDDD

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ok, turėsiu omeny ;)

Anonimiškas rašė...

Ačiū ;)

Anonimiškas rašė...

Gal galetum ikelti srmtraipsnio rasyto TD linka? Jis buvo apie keramika kaip puodelius dekoruoti ir pns. Niekur nerandu nei pastave skiltyje Mano Straipsniai nei TD

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Prašau! c: - http://thetd4you.blogspot.com/2013/01/rankdarbiu-kampelis-porceliano.html