2013 m. lapkričio 21 d., ketvirtadienis

Ketvirtadienis, Jennifer Echols "Tave pamiršus"

 Mano ketvirtadienis. 

  • Atsikeliu 7 ryto, išsikepu blynelį su feta, susiruošiu į mokyklą.
  • Nuo 8 ryto iki 13.40 h. mokykla:
Truputį ne į tema, bet čia spėju dėl manęs buvo sukurtas šis
paveikslėlis...
Anglų kalba - testas (kurio galima sakyti nesupratau, nes kol nebuvau mokykloj buvo mokomas laikas (past continiuos), kuris man žiauriai maišosi su kitais būtaisiais laikas (past perfect, past simple). Jėga, savaitgalį bus veiklos.
Prancūzų kalba - praeitą pamoką rašėm kontrolinį, o dabar vėl kalnai naujos informacijos ir užsilikusių žodžių, kuriuos mokinosi, kol aš sirgau. 
Litearatūra - testas iš tokių dalykų, kuriuos jie aptarė kol manęs nebuvo (kronika, aforizmas ir t.t.). 10 min. mokymosi - 20 min. testas. Bus ką mokytis savaitgalį, nes panašūs dalykėliai būna per egzus. FUN. AGAIN. Taip pat namų darbai - pabaigti skaityti tekstą. Man - perskaityti tekstą. 
Matematika - net neverta komentuoti. Nors mokytoja viską išaiškina iki trupinėlio tik aš sėdžiu neturėdama nuovokos apie ką kalbama. Dar kiečiau tai, kad penktadienį bus testas.
Muzika - nusidainuojam, nusidainuojam, nusidainuojam. Gavau 10.
Istorija - prieš pamoką (10 min) sužinau, kad rašome kontrolinį (ne testą, o KONTROLINĮ)su pulteliais iš skyriaus apie Egiptą. 20 psl. informacijos, kurią reikia mokėti = 10 min. ruošimosi. Gerai, kad mokytojas geras ir pasakė per pamoką į ką dar sykį mestelti akį. Ir gavau 10!!! Tai tik įrodo, kad aš gabi tikrai ne matematikai ar fizikai, kuriai ruošiausi 2 valandas kontroliniui ir gavau 8 (nes mokėmes tą fizikos dalį, kur viskas susiję su skaičiais).
Ir žinoma pertraukos pilnos streso ir vatos (kažkas jos atsinešė ir prieš muziką ją mėtėmės. Bent jau smagu buvo :DDDD.
  • Važiuoju į biblioteką pasiimti naujų knygų, išlypu 1 stotele vėliau (pražiopsojau, nes skaičiavau kiek namų darbų reikės atlikti per savaitgalį), todėl pasinaudoju proga ir netoliese esančioj parduotuvėj nusiperku bandelę su karamelę. Pasiimtos knygos iš bibliotekos:
L. J. Smith "Slaptasis ratas" ("Vampyrų dienoraščių" 1 dalies nebuvo (jei jau žiūriu serialą, sakau reikia perskaityti ir knygas) pasiėmiau jų autorės kitą knygą (tikiuosi bus gera). Be to, yra ir "Slaptasis ratas" serialas, reikės pažiūrėt kažkada ;D).
Alex Flinn "Pabaisa" (yra filmas, kurio nemačiau ir palyginus populiarus, tad nusprendžiau dar pirmai perskaityti knygą)
Kevin Brooks "Kendė" (viską pasako tai, kad ši knyga yra iš BEVEIK SUAUGĘ, o šią seriją aš tiesiog dievinu).
Jaqueline Wilson "Bučinys" (mano mylimiausios vaikystės rašytojos vienintelis neperskaitytas kūrinys, kuris yra išverstas į lietuvių kalbą. Gėda, Simona, Gėda).
Philippa Gregory "Laumės vaikas" (ir vėl klausau Austėjos, nes įdomiai pristatė šią knygą per užklasinio skaitymo pamoką).
Jei rimtai, nebuvo nė vienos knygos, kurią norėjau paimti. Arba buvo nežinia kelintos dalys. Erzina. Kartais būna vos išsirenku, nes tiek daug norimų perskaityti, o dabar rinkausi gal 30 min., nes vos radau knygas, kurios galėtų mane sudominti... o dėl "Profesinės karjeros vadovo" užtrukau dar 30 min., nes buvau siuntinėjama iš vaikų skyriaus į suaugusių ir atgal ir atgal. Galiausiai jo negavau, nes nesurado (nors ji yra užrašyta programoj jų kompiuteriose) jo. Reikės skambinti kitur ir ieškotis...
  • Važiuoju pusvalandį namo. Pasidarau valgyti - kokteilis (nuostabus skonis - 2 "actimeliai", bananas, saldžios kakavos šaukštas, pienas) ir sumuštinis su feta.
  • Susiruošiu į dramą - apsirengiu ir susidedu rankinę. 
  • Netoli jos sutinku jau laukiančią Austėją kartu su nebaigtais ledais (primenu - šiuo metu lapkritis). Suvalgom juos ir einame į dramą.
  • 16.40 h - 18.40 h. drama (naujokų grupės (aš naujokė) turėjo sukurti 3 etiudus, kuriuos šį kartą tikrai vaidinau su afigenais žmonėmis. Nepasikėlę, naujokai tarp naujokų - nebijom pasireikšt).
  • 19 h. pasiima mama iš dramos, važiuojam namo.
  • namų darbai - vakarienė (dievinų tėčio gamintą korejietišką vištieną sojų padaže - mnmmmm...) - namų darbai iki 21.30 h.
  • Pusvalandis prie kompiuterio (kaip tik dabar ir atlieku šį punktą. Turėjau jau seniausiai baigt, nes 22 h. turiu gulėti lovoje).
Įtempta šiandien diena buvo. Tikrai. Ir sunki. Palieku Jums neseniai perskaitytos knygos "Tave pamiršus" nuomonę ir nuostabią dainą (užsivedžiau ant AVICII, paklausykit jų naują albumą TRUE. Nuostabus, tikrai :). Žiauriai dabar užsinorėjau į jų koncertą ;DD) bei einu griūti į minkštą lovą su ką tik pakeistais patalais. 
Saldžių ir gero penktadienio,
Simona.


                                                         Jennifer Echols "Tave pamiršus"
Austėja (kuri net straipsnį TD parašė apie šią knygą) ir kitos knygų maniakės (nieko įžeidžiančio. Aš tarp jų) dažnai rekomenduojamų knygų sąrašuose pažymi šią knygą (na ne itin dažnai, bet ir tikrai neretai) - kadangi visiems patiko ir apie kūrinį niekas negailėjo gerų žodžių - šiandien tai yra dar viena mano perskaityta knyga. Ir jeigu tiesiai šviesiai - kažko ypatingo ir neradau šioje knygoje. Įprastas skaitalas, kuriam netrūksta per daug sugraudintų scenų, puikiai tinkantis po rimtesnių knygų. Negaliu pasakyt, kad knyga bloga, tiesiog stebiuosi - kodėl visi ją taip rekomenduoja? Arba šiai knygai esu tiesiog nesubrendus (abejoju. Tai tik įprasta meilės istorija, kuri neįvyktų realybėje, nes yra per daug pagražinta) arba ji kaip ir sakiau nėra ypatinga. Abejoju, kad ją atsiminsiu po kelerių metų apart to, kad ją skaičiau. Kitą vertus - juk mes neturime skaityti visko kas rimta ir visko, kas turi gilią mintį (filmuose aš tai laaabai mėgstu). Anyway, vertinu knygą 4/10 ir kokius du balus numuša tai, kad ji yra tiesiog per daug išreklamuota. Linkiu perskaityti ją ir sudaryti savo nuomonę :). P.S. yra 1 dalykas, kuris man tikrai patiko šioje knygoje - tai vieta, kurioje vyksta veiksmas. Florida, vandenynas (o tai reiškia ir banglentes), paplūdymiai - pasaka.



2 komentarai:

^^Simona^^ rašė...

Gal kai perskaityti "Slaptasis ratas", norėsi parašyti nuomonę apie knygą? :)) Aš užmačiau ją bibliotekoje, ne kartą norėjau pasiimti, bet vis suabejoju.. Būtų įdomu išgirsti nuomonių apie šią knygą. :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Simona, būtinai! Tiktais šiuo metu perskaičiau tik 3 skyrius, nes niekaip neprisiruošiu toliau versti puslapių - kai kurie darbai ir taip spaudžią nosį ;( Tad teks palaukt tos nuomonės ;DD