2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Sirgimo dienų džiaugsmai

Per atostogas (sergu, tad man tai atostogos) tikrai turėjau daug laiko filmams, serialams ir knygoms. Keista tai, kad visi iš jų yra tikrai geri ir visus noriu parekomenduoti. Nuoširdžiai - tai tikrai geras laiko stumiklis, kai negali išeiti iš namų ir beveik visą laiką turi gulėti lovoj kartu su arbatomis ir kakavomis.

Nepasitikėk bjaurybe iš 23 buto (Don't trust the B in apartment 23).
Turbūt pats geriausias matytas humoro serialas. Treileris gal ir nekoks, bet žiūrint pačias serijas prisižvengi iki nukritimo. Tikrai - nerialus serialas, kurį rekomenduoju pažiūrėti visiems ir visoms (net tiems, kurie nemėgsta tokio žanro). Nė viena serija neapvylė (kol kas mačiau visas, kurios yra filmai.in). Pirmąjį sezoną (gerai, kad jame buvo mažai serijų - 7) peržiūrėjau per vieną dieną - penktadienį. O antrajį - sirgdama, per šias dienas. Sakyčiau - greitai ir tai tik įrodo, kad šis serialas yra tikrai kokybiškas. 9/10 tik todėl, kad palyginus jis vistiek nepranoksta tokių kaip Pretty Little Liars, The Lying Game ar The Carrie Diaries.
Vampyro dienoraščiai (The Vampire Diaries).
Šis serialas turbūt yra pirmoj vietoj, kaip daugiausiai man rekomenduotas serialas - 'Simona, šis tikrai geras', 'Tik nenustok žiūrėt po kelių serijų, vėliau tikrai patiks', 'Geresnis ir už PLL ir už tą tavo TCD', 'bet tikrai nerialus. Man rekomendavo Monika, o jos skonis pati žinai, kad niekad neapvylia' ir t.t. ir t.t. Po tokio spaudimo tokių rekomendacijų tiesiog negalėjau nepažiūrėti jo. Ir ką gi - įtraukė. Pradžioje kaip ir daug kas įspėjo - žiauriai nepatiko (tad jei esat nematę (abejoju) nenustokite žiūrėti po pirmų serijų), bet šiandienai esu peržiūrėjus 20 serijų (o tuo metu mano klasiokai laimingai sedėjo pamokose) ir tikrai patenkinta serialo idėja. 9/10 :)



Bangų medžiotoja (Soul Surfer).
Pradedant kalbėti apie šį filmą pirmiausią reikėtų pasakyti frazę, kuri ir yra pagrindinė šios istorijos mintis - I don't need easy, I just need possible. Šiuo filmu susidomėjau dėl to, kad jame vaidina Annashopia Robb (pagrindienė The Carrie Diaries) aktorė, na o antrasis faktas, kuris tiesiog mane privertė atsisiųsti ir peržiūrėti filmą yra tas, kad jis yra pastatytas pagal tikrą istoriją. Pradžioje Sean McNamara darbas priminė įprastą paaugliams skirtą neišskirtinį filmaliūkštį, tačiau kai atsitiko tai, viskas pasikeitė ir istorija pradėjo pasakoti gyvenimo tiesas, kurios kartais nėra ypač malonios. Betani Hamilton (puikiai žinoma pasauly banglentininkė, šis filmas ir yra apie ją) šiuo metu yra pilna meilės ir dėkingumo Pasauliui, tai yra žmogus, kuris turėtų būti šių dienų doro žmogaus pavyzdys ir apie jos istoriją turėtų kalbėti mokykloje ir tai yra asmuo, su kuriuo labai norėčiau susitikti ir pabendrauti. Rekomenduoju, rekomenduoju, rekomenduoju - šis filmas tikrai yra vertas dėmesio, dešimt iš dešimt.



S.E. Hinton "Autsaideriai".
Knygą skaičiau palyginus tikrai ilgai. Pasiteisinimas paprastas - pradžioje ši knyga buvo labai nuobodi ir neaktuoli (bent jau man). Skaičiau tik todėl, nes esu pasakius Dijuotai, kad perskaitysiu VISAS "Beveik Suaugę" serijos dalis. Be to, buvau įsitikinus, kad ši serija blogų knygų nespausdina (gal tik "Saros veidas" nepatiko, bet ir tai, reikės dar kartą perskaityti, nes seniai skaičiau ją ir gal nesupratau tos knygos minties). Kadangi mieliau žaidžiau visokius žaidimus prie kompiuterio, negu skaičiau knygą nepraleidau progos ir pasiskaityti atsiliepimų apie šį kūrinį. Juos perskaičius galiu pasakyti tiek, vienoj vietoj tiek daug žodžio NUOSTABI nesu mačiusi. Tad kankinausi ir skaičiau toliau. Kai pagaliau savo galvoje susipažinau su kiekvienu veikėju - knyga pradėjo patikti. Ir perskaičius ją galiu pasakyti, kad tai tikrai NUOSTABI istorija, parašyta penkiolikmetės (!!!). 8/10, nes knygoje yra du minusai:
Neįtraukianti pradžia ir knygą reikėtų skaityti keliais prisėdimais, kad neišblėstų įspūdis apie kūrinį. Nuoširdžiai rekomenduoju perskaityti ir tikiuosi, kad bent jau Jums pradžia patiks (nes atsiliepimuose apie knygą buvo pilna ir tokių komentarų kaip - 'knygą perskaičiau vos per dvi dienas' arba 'per vieną NUOSTABŲ vakarą perskaityta knyga') :).
P.S. apie šią knygą yra sukurtas ir filmas (http://www.imdb.com/title/tt0086066/), bet nei anglų kalba, nei lietuvių kalba neradau per kur pažiūrėti :((.

Gaila, bet jau rytoj (antradienį) turėsiu žingsniuoti į mokyklą, kur lauks prancūzų kalbos kontrolinis, po pamokų anglų burelis, kur lauks daug žodžių atsiskaitymas, poryt fizikos kontrolinis ir anglų kalbos žodžiai mokykloje. Smagiausia tai, kad net nepradėjau mokintis^^
P.S. Žinot, kas yra žiauru? Kad kol nebuvau mokykloje, mano reitingas pirmūnų sąraše krito 1 vietą. FUN.
P.P.S. Ištryniau visus ask'o klausimus, kurie buvo užduodami seniau... dabar jį naudosiu tik blog'go reikmėm arba šiaip fainiems klausimams ^^ Tad jei kas, klauskit - http://ask.fm/SimonaAlexandraviciute

3 komentarai:

Blondė rašė...

Labai gražus dizainas! :)

Vilija (susisiekti - jankunaitev@gmail.com) rašė...

VYYY, tau patiko TVD!!! :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Gintarija, ačiū ^^
Vilija, patiko, bet esmė ta, kad kai pradedu žiūrėti tokio pobūdžio serialus dažnai 'užsikabliuoju; :D. PERDAUG 'užsikabliuoju'. Atsimenu, kai PLL rodė trečią sezoną, o aš tik pradėjau žiūrėti visą serialą - laaaaabai greitai pasivijau visą veiksmą ir tam panaudojau daug valandų... :)