2016 m. sausio 1 d., penktadienis

2016 pasižadėjimai, 2015 pamokos

Italija, birželis. Maudynės su sese.
Paskutiniu metu dažnai sulaukdavau klausimų kur dingau, kodėl neberašau - gavau keletą laiškų į el. paštą, ask.fm, o ir iš draugų sulaukiau gana iškalbingų žvilgsnių. Tad pagaliau prisiruošiau sudėti tam tikras temas į vieną mišinį, viską pabandyti gražiai sulipdyti ir patiekti Jums. Malonaus skaitymo!

Preila, rugpjūtis. Po nakties balkone
pusryčiai
Šie metai... jie buvo kupini vilčių - būtent taip turbūt ir apibūdinčiau 2015uosius. Atsimenu, jog pirmosios metų minutės prasidėjo mano lengvu slidimu nuo laiptų bandant atgal patekti į namą (šventėme draugų sodyboje), o pirmuoju patiekalu tapo dribsniai su pienu ir vanilės esencija (!!!). Ir nežinau, kas man užėjo, kad tiek daug jos supyliau ir kad apskritai pyliau tokį dalyką ne į kepinį - tai nepriminė "Michelin" žvaigždutėmis (vienas labiausiai vertinamų restorano apdovanojimų) žymėtų restoranų maisto. Ir nors patikėkite, nesu ypatingai tikinti visais tais prietarais kaip Londono supermamytės, kartais tam tikros įvykių sekos verčia sunerimti.

Per šiuos metus į tinklaraštį parašiau 47 įrašus (plius pilna juodraščių) - sakyčiau, jog visai nemažai turint omeny, kad filmai.in svetainėje išleidau tikrai nemažai eurų! Taip pat, nereikia pamiršti ir antrojo tinklaraščio, įkurto vasaros pradžioje - Charlotte Midnight, kuriame yra 19 paskelbtų įrašų. Gaila, kad paskutiniu metu rašymas, kad ir koks malonus jisai bebūtų nuplaukė į šalį, tad netempiant gumos, mano pats pirmutinis naujiesiams metams pažadas nepamiršti rašymo. Ir ne tik čia! Paskutiniu metu galvoje sukosi gana įdomi istorija, kurią labai norėčiau perteikti į ploną romaną - tikiuosi rasti tam laiko, kurio tikrai turiu. Be to, pradedu jausti, jog galiu kalbėti ir kitokiomis temomis nei rašau čia ir taip tobulinti save. Tikiuosi, jog metų bėgyje rasite čia įvairesnių horizontų (kurie gal ir nebūtinai bus šviesūs, bet bent jau bus). Tad to ir pasilinkėsiu - nebijoti klysti rašant.



Mano viena mylimiausių mano perdarytų frazių yra - "Visi turime 24 valandas - Dalia Grybauskaitė sugeba pamiegoti, Rūta Meilutytė - pasimokyti, J. K. Rowling - pavalgyti ir prie viso to prisideda ir kitos veiklos, po kurių šie žmonės nuveikia kažką daugiau. Jie žmonės, tokie patys ir mes, bet laiką išnaudoja ne "Simpsonų" serialo nuolatinėms peržiūroms." Vienas didžiausių 2015 metų praradimų ir buvo mano produktyvumo nebuvimas. Neretai nemoku susidėlioti prioritetų, o vėliau tenka skaudžiai kentėti dėl praleistų galimybių. Galimybių, kurios galėjo padėti sukomponuoti tavo ateitį. Ir aš jas praleidau - patikėkit, tai vienas šlykščiausių jausmų, kuriuos įmanoma patirti, tad vienintelis dalykas, ko galiu savęs prašyti atkurti 2015 neišnaudotas galimybes bei nepražiopsoti kitų. Ir vienas geriausių būdų, kuris yra patvirtintas tūkstančių filosofų, psichologų, deep frazių facebook'e gerbėjų bei manęs - priimti visus šansus: keliauti, eiti į konferencijas, sportuoti, eiti į kiną, į naujus restoranus, susitikti su draugais, savanoriauti, stoti į įvairias draugijas... nes niekada nežinai, kas gali tave įkvėpti ir kelintame kilometre link "Hesburgerio" tave pastebės modelių agentūros. Tad stengsiuosi į visus kvietimus (į miestą, į kiną, į renginį) atsakyti TAIP. Galimybės visur, tik reikia mokėti jas įžvelgti ir tai man įrodė beveik pabaigti metai. Skaudžiai, bet pamoką, drįstų teigti, išmokau.

Dažnai tos visos progos praeidavo dėl facebook'o, susirašinėjimo, tingėjimo, o anksčiau... daug produktyvesnė buvau, kai skaičiau. Žinoma, 2015 metų knygų iššūkį įveikiau, bet sunkiai ir galima sakyti, jog viską padariau per vasarą, nes nuo rugsėjo sugebėjau perskaityti vos vieną knygą - liūdna, tačiau tokia buvusios knygų graužikės dalia. Tikiuosi, jog šiais metais ne tik įveiksiu knygų iššūkis, bet ir šiaip perskaitysiu dar keletą knygų bei skaitymo tikrai neapleisiu!

Knygų iššūkio knygos 2016.
KNYGŲ IŠŠŪKIS 2016
  1. Dan Brown "Da Vinčio Kodas";
  2. Santa Montefiore "Sodininkas iš Prancūzijos";
  3. Audronė Urbonaitė "Mano didžioji nuodėmė, žurnalistika";
  4. Gretchen Rubin "Laimės projektas";
  5. Mirjam Pressler "Kartusis šokoladas";
  6. Žydronė Lukšytė "Pietų Amerika. Metai su Naujojo pasaulio keliais";
  7. Mats Strandberg, Sara B. Elfgren "Ugnis";
  8. dr. Brene Brown '' Didi drąsa";
  9. Dalia Cidzikaitė "Elementorius. Legendinis dramos būrelis ant Tauro kalno";
  10. Agnė Gilytė "Spintologija. Nėra ko apsirengti?!";
  11. Steve Harvey "Tiesiai į sėkmę. Kaip svajonės virsta tikrove";
  12. John Green "An Abudance of Katherines".
Alternatyvios knygos:
  1. Mary Higgins Clark "Prieš ištariant sudie";
  2. Andrius Tapinas "Vilko valanda".
Nežinau ar pastebėjote, tačiau beveik visi mano pažadai susiję su produktyvumu (fun matematikos užduotis Naujųjų vakarui - suskaičiuokime kiek kartų paminėjau žodį PRODUKTYVUMAS?:)), bet kad tam nepritrūktų energijos (kas ir vyko visą gruodį) turiu sveikai maitintis bei sportuoti. Dažnai įprantu prie visko, o vėliau vėl viską metu į šalį. Labai tikiuosi, jog šis, dažnas merginų pažadas nebeišeis į orą! Susitiksim sporto klube?
Trakai, rugsėjis. Per gimtadieny sugebėjome pasiklysti miške.
2015 metų gale daug blogų emocijų suteikė žmonės. Supratau, jog per dažnai stengiuosi visiems įtikti ir kartais dėl to atsiriboju nuo daug man svarbesnių bei artimesnių žmonių. Šiaip gyvenime vadovaujuosi taisykle, jog kiekvienas žmogus yra vertas atvirumo ir nuoširdaus bendravimo - su kai kuriais dėl to labai greitai suartėju, su kitais - stipriai "nudegu". Gaila, jog paskutiniu metu, aplinkui mane padaugėjo labai daug apkalbų ir to viso pesimizmo dėl kelių žmonių, kurie gyvena vien sau. Na ir puiku, bent jau vėliau išmoksiu greičiau atsirinkti žmones ir visa tai, šiaip ar taip sugula į patirtį. Tad tikslas - ignoruoti tuos, kurie teikia man blogas emocijas ir stengtis save apsupti žmonėmis, kurie plečia pasaulėžiūrą, teikia džiaugsmą.

Viso to pačio linkiu ir Jums, skaitytojai! Susidėliokite savo prioritetus ir daugiau kasdieniško žavesio!
Jūsų Simona.
Ir dainos, labiausiai primenančios 2015! :)

2 komentarai:

Gabrielė Petruokaitė rašė...

Gerai, užteks man spamint komentuojant.. Bet rimtai, kaip džiaugiuosi, kad čia užklydau. Labai norėčiau, kad ir Tu kokį kartelį užbėgtum į mano minčių gyvenvietę - http://mazosmergaitestroskimai.blogspot.lt/. Sėkmės, Simona!

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Oi tai prašom, ;rašom, šiai veiklai durys visuomet atviros! Blog'ą pasižymėjau - būtinai užsuksiu, ačiūūūūū!