2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Motyvacinis pirmadienis: Slaptai sulieknėjusios merginos dienoraštis

Stengiantis gyventi sveikiau - taip padėti savo kūnui, sielai ir savijautai nusprendžia ne viena mergina susidūrusi su įvairiomis problemomis šioje srityje: patyčios dėl per didelio svorio, nemažas skaičius alergijų, dėmesio nesukoncentravimas ir taip toliau. Galiausiai ateina diena, kai supranti, jog laikas keistis ir kažką daryti. Ir nors paskata didžiulė, dažnai jos neužtenka, kad viską tęstumei "teisingai" (manau ne vienai buvo persivalgymo dienų ar nevilties akimirkų). Tam reikalinga nuolatinė motyvacija ir Modestos Žukauskienės bei Andželikos Liauškaitės knyga "Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis" kaip tik tam skirta!
 
Apie knygą sužinojau panele.lt portale ir ilgai norėjau ją nusipirkti. Atsimenu, per knygų mugę kartu su Austėja labai ilgai jos ieškojome ir galiausiai neradusios leidyklos ar net knygos stendo rašėme į facebook'o knygos puslapį, prašydamos pagalbos (ir gerai, kad prašėm, nes toje vietoje, kur knygą radome - net nebūtume sugalvojusios pažiūrėti).
 
Manoji knyga: pilna spalvotų
lapelių ir pabraukimų.
Tad nuo to ir pradėkime. Lietuvoje ši knyga, kaip ir kūno kulto (nebūtinai sveiku požiūriu) mada greitai išpopuliarėjo. Žinoma, tai lėmė temos aktualumas, tačiau didelę įtaką daro ir darė tai, jog nusipirkus šią knygą tu įstoji į savotišką slaptomanių klubą, kuris išsiskirsto į dar kelias grupes (receptai, motyvacija ir t.t.). Visą laiką jausdamas paramą tu nebenori sustoti ir būti "blogesne" už kitas.
 
Pati knyga yra puikus pagrindas pradedančiosioms gyventi sveikai merginoms - pradžių pradžia, sveikos mitybos prioritetai, judėjimo nauda, sportas su malonumu ir gera nuotaika, lieknos merginos įpročiai, motyvacija, moteriško grožio ir žavesio paslaptis, stiliaus patarimai, pagalba nuo "nuklydimu", pagalba, jog nesustotum pusiaukelėje, sėkmės paslaptys ir įrodymas, jog nieko nėra neįmanomo - viskas, ką turi žinoti yra sudėta šioje knygoje!
 
Nors pati knyga manęs nepapildė dideliu bagažu žynių (nesakau, jog informacijos nėra, tačiau toji, kuri pateikiama šioje knygoje jau buvo man žinoma), neturėdama motyvacijos ir noro valgyti sveikai bei sportuoti - ją atsiverčiu ir skaitau bet kurią vietą. Smagu tai, jog ši knyga nėra vien informacijos kratinys - vystosi istorija apie Smiltę, turinčią tikslą tapti sveikai. "Kelionės" metu ji susiduria su tam tikrais klausimais, kuriuos suprasti padeda Austėja - patyręs žmogus šioje srityje. Dienoraščio forma parašytas kūrinys yra lengvai suprantamo stiliaus (keletas šmaikščių akimirkų ir jokių sunkių išvedžiojimų (bet jeigu kažko ir nesuprantate - knygos gale yra žodynas) padeda suprasti esmę) ir yra lyginamas su pačia Bridžitos Džouns istorija (na, daug panašumų čia neįžvelgiu, toji knyga yra parašyta visai kita nuotaika ir turi visai kitą stilių, tačiau jokiu būdu nemenkinu nei vieno autorių šedevro).
 
Pati knygoje nevengiu žymėti (parduoti vis tiek neketinu) įvairias man patikusias idėjas ir straipsnius. Pavyzdžiui, jei perku maistą ir dėl jo kokybės nesu tikra, bet kada galiu patikrinti į kurią zoną (žaliąją - geri produktai, geltonąją - "vidutiniai", raudonąją - blogi) produktai įeina (tam yra skirta lentelė per kelis puslapius). Taip pat, knygoje pateikiama lengva mankštelė, kurią mėgstu atlikti rytais, norėdama sustiprinti ir paruošti savo kūną visai dienai... tad šioji knyga yra mano gerai ištyrinėta enciklopedija, kuri visada būna po ranka ir primena tai, kas tą akimirką man yra aktualu!
 
Ar esate skaitę šią knygą? Kokie atsiliepimai? O galbūt dabar jau susigundėte įstoti į slaptomanių klubą (šypsena)?
Simona.

2 komentarai:

Sima rašė...

O koks tavo svoris, kad nori sulieknieti? :) Nes man tu tai normaliai atrodai :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Sulieknėti aš pernelyg nenoriu, galbūt tiesiog pagažinti formas..:)