2015 m. birželio 30 d., antradienis

Motyvacinis pirmadienis: sveikos gyvensenos triukai

Šiandien Jums noriu pasiūlyti keli sveikos gyvensenos būdus, kurie Jums padės pasiekti su šiuo gyvenimo būdu susįjusius tikslus lengviau ir greičiau.

  1. Valgyk iš mėlynų indų. Moksliškai įrodyta, jog ši spalva slopina apetitą (o raudona ir geltona atvirkščiai - štai kodėl didžiausiojo Pasaulyje greito maisto tinklų restorano ženklelyje matomos šios dvi spalvos).
  2. Ryte valgyk angliavandenius (žinoma, maža norma turėtų būti ir baltymų bei riebalų, jog energijos ir ištvermės netruktų) - jie greičiausiai "eina į kūną", todėl dienos eigoje spėsi juos "sudeginti" ir paversti energija. Baltymai - tinka visuomet, tačiau vakarienei kartu su daržovėmis jie yra super kombinacija (apsaugos tavo figūra bei leis pasidžiaugti maistu).
  3. Kai gaminate įvairias granolas, salotas ar košes - normalu, jog norite visko paragauti. Mano išeitis - kramtykite becukrę gumą (rasite bet kurioje maisto prekių parduotuvėje). Taip nekils noras visko paragauti, o ir paskelbsite organizmui, jog jis tuoj gaus maisto bei sudeginsite (būtent!) keletą kalorijų,
  4. Užsirašyk, ką valgai. Juk nenorėsi rašyti, kad neseniai suvalgei visą pakelį sausainių ir daug maloniau bus maisto dienorašty pabrūkšniuoti įvairiausių vaisių ir daržovių pavadinimus. O pasidaryti maisto dienoraštį yra labai paparasta (instrukcijas rasi čia).
  5. Gerk vandenį. Visur apie tai rašoma, visur apie tai kalbama. Ir tai vis dar yra problema, kodėl daugelis žmonių negali mesti svorio. Vandens trūkumas organizme iššaukia persivalgymo priepuolius,
    neatnaujina odos ląstelių (jei ben kelias savaites vandens išgersi daugiau nei įprastai, pastebėsi, jog odos būklė iš karto pagerėjo ir nereiks tiek daug ten visų tų BB kremų) ir t.t. Jei nemėgsti vandens - skanink jį su įvairių vaisių gabaliukais.
  6. Jei gali stovėt - tai ir stovėk. Autobuse, laukiant mamos darbe, mokykloje per pertraukas (atsiprašau už priminimą apie tą įstaigą) - tai sudegina dukart daugiau kalorijų nei sėdint. Be to, jeigu ruoši namų
    darbus (vėl gi, atsiprašau) stovėdama - taip neužsiimsi pašaliniais darbais ir greičiau juos baigsi!
  7. Jei tavo naktinėjimai dažnai baigiasi užkandžiavimu ir galiausiai persivalgymu - po vakarienės iš karto išsivalyk dantis. Norint kažką vėl paimti į burną - nesinorės antrą kartą valytis dantų ir tai turėtų truputį tave atbaidyti. Na, o jei tikrai jautiesi alkana, išgerk stikline kefyro arba suvalgyk pomidorą - alkis iki miego laiko turėtų pradingti.
  8. Arbatos - jos gali tapti naujoji tavo aistra, kai norisi kažko "skanaus" (kabutės skirtos tam, jog jei manai, kad sveikas maistas
    neskanus - iki galo neįsigilinai kas tas sveikas maistas ir yra). Arbata beveik neturi kalorijų, tačiau gali turėti įvairių vitaminų, gydomųjų savybių, o skonių pasirinkimas - milžiniškas. 
  9. Šiandien ne ta diena, kuomet gali lieti devintą prakaitą ant sporto kilimėlio? Tai tikrai ne bėda - svarbiausia yra bent kažkiek pajudėti. Vakare gali išeiti pasivaikščioti į netoliesę esantį parką arba nuvažiuoti prie ežero ir pasipliuškenti jame. Tai puikus būdas į savo dienotvarkę įtraukti cardio treniruotes, kurios yra taip pat naudingos ir reikalingos.
  10. Nevalgyk 3 valandas iki miego (žinoma, kaip ir sakiau - stiklinė kefyro ar kokia nors daržovė labai nepakenks). Leisk organizmui iki galo suvirškinti maistą ir tuomet eik miegot būdama rami, kad ką tik suvalgyta vakarienė nesipuikuos ant šlaunų ar pilvo.
Tokių įvairiausių patarimų yra begalė. Manau, jog karts nuo karto šioje rubrikoje jie pasirodys! Tikiuosi patiko,
Simona.

p.s. ach, net nežinau, kaip Jums pristatyti savo naująjį projektą - http://charlottemidnight.blogspot.it/, jau seniai norėjau pradėti rašyti anglų kalba, nes mano žodynas yra labai prastas ir reikia kažkokiais būdais pradėti jį gerinti, tad jei matote klaidas - nusijuokite ir pataisykite, kalboms niekada nebuvau talentinga. O šiaip, šiame naujame tinklaraštyje daugiau bus visokie vadinamieji haul'ai ir routines, nes daugiau kol kas ir negaliu parašyti anglų kalba. Tikiu, su laiku patobulėsiu, o tada jau žiūrėsim kaip bus. Kol kas rašysiu į abu tinklaraščius.

6 komentarai:

aqua vitae rašė...

Super! Ačiū Tau už tokius šaunius patarimus! Jau seniai planavau pradėt gyvent nors kiek sveikiau. :D

________________________________
http://tsgsapaliones.blogspot.com/

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Oooo, ačiū labai. x))))

Sakalauskaitė rašė...

Naudingas labai įrašas, labai patiko, nes pati propaguoju sveiką gyvenimo būdą. Iš kart tapau sekėja :) sėkmės rašant toliau :)

Užsuk: http://sakalauskaitee.blogspot.com/

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū labai.:)

gnld kainos rašė...

Sveika gyvensena dabar labai populiari. Pati ja labai domiuosi ir stengiuosi sveikai gyventi. Mano savijauta iškart pagerėjo.

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Smagu!