2015 m. sausio 5 d., pirmadienis

Motyvacinis pirmadienis: naujųjų metų pažadai

Jeigu Jūs susidarėte 2015 metų pažadus, beveik esu tikra, kad jame dominuoja tokie punktai kaip: pradėsiu sportuoti, numesiu svorio, valgysiu sveikai, užsiauginsiu raumenų masės ir t.t.

Puiku, jeigu jau penktą 2015 metų dieną neprarandi valios ir nepamiršti visų tų pažadų.
Puiku, jeigu dar tik pratiniesi prie rėžimo ir kartais padarai mažas nuodėmes.
Puiku, jeigu sveikos gyvensenos planą apmąstai dar tik savo galvoje - kai būsi pasiruošusi, tada ir pradėsi.
Puiku, jei jauti bent mažą gėdos jausmą, nes dar nepradėjai kažko daryt, o gal tik dabar prisiminei visus tuos pažadus.
Viskas yra puiku, jeigu dar turi motyvacijos pradėti daryti kažką jau nuo dabar! 

Nežinau kaip Jums, bet man sunkiau yra dirbti su sportu, o ne su sveika mityba. Būtent dėl to, praeitais metais ieškodama internete įvairių sporto iššūkių ir pamokų atradau BLOGILATES. Esu beveik tikra, jog apie ją esate girdėję, tačiau jei ne - puikus metas sužinoti!
Ji - 27-nerių metų mergina, profesionali pilateso ir fitneso instruktorė, propoguojanti sveiką gyvenseną, sportinių drabužių ir įvairių, su sportu susijusių daiktų dizainėrė, nominuota ir apdovanota nežinia kiek dalykų, susijusių su sveika gyvensena... Be to, ji yra išradusi savo sporto rūšį - POP PILATES bei turi nuosavą youtube kanalą, kuriame ir dalinasi trumpais sporto filmukais (tarp jų daugiausiai POP PILATES, tačiau yra ir Cardio, apšilimo filmukų, iššūkių (kaip 1000 pritūpimų) ir t.t.), sveikais receptais, patarimais ir t.t.

Žinoma, be šių visų jos pasiekimų mane sužavėjo ir tai, jog neturėsiu jaudintis kokią treniruotę, kurią dieną turėsiu daryti, nes ji yra sudariusi specialius tvarkaraščius - tiek pradedantiesiams (net dvi versijos! Pati esu darius pirmąją, nes tuo metu antros nebuvo, tačiau peržiūrėjus antrą kalendorių, manau, kad jis daug geresnis), tiek jau įsivažiavusiems.
Jums tereikia atsispausdinti šį kalendorių ir keturias savaites nuoširdžiai sportuoti pagal jo pateikiama programą (sporto rutinų pavadinimus suveskit į YOUTUBE ir Jums iš mes pamokėles), o kai baigsite šį mėnesį, vasarį užsiprenumeravusios BLOGILATES naujienlaikraštį į el. paštą gausite slaptažodį, kurio pagalbą gausite naują kalendorių! Ir vos nepamiršau... šį mėnesį Cassey taip pat įkėlė 30 dienų preso iššūkį, kurį galite daryti bepraktikuodamos pradedančiųjų arba įprastą kalendorių (nesvarbu, jog jau penkta diena - pradėkite nuo pirmos, o iššūkį pabaigsite vasarį!).

Taip pat, šiais metais prisižadėjau, jog atliksiu bent kelis iššūkius iš internetinės svetainės "30 day fitness challenges"!

Kalbant apie mityba, stengiuosi sveikai maitintis, tačiau mano valgiaraštyje niekada nepamatysite nuobodžių patiekalų (gerai, gal kitiems neatsibosta valgyti kiekvieną dieną virtą vištienos krutinėlę su ryžiais, be to jie siekia įvairių apdovanojimų šioje srity), nes kaip jau ir minėjau ne kartą anksčiau - neištverčiau. Deja, bet užaugau šeimoje, kurioje valgymas nėra tik mechaninis darbas, o ir malonumas, tad ir sveikai besimaitindama stengiuosi likti prie skanesnių variacijų, neskaičiuodama kalorijų skaičių, o besistengdama nevalgyti chemiškai apdoroto maisto, cukraus, baltų miltų ir t.t.
Ir kartais tai išties sunku, dėl to kelis kartus į savaitę leidžiu sau be jokių širdies graužasčių pasilepinti. :)
IR PATS SVARBIAUSIAS DALYKAS PRADEDANTIESIAMS - rašykite mitybos ir sporto dienoraštį. Patarimas iš visos širdies - tikrai padės. Daugiau apie .

Simona.

P.S. Dešinėje pusėje yra apklausa dėl motyvacinio pirmadienio - temas anksčiau ar vėliau pasistengsiu aprašyti visas, tačiau eiliškumas man nesvarbus, o Jums galbūt praverstų šiokie tokie patarimėliai.. :) 

9 komentarai:

Dantų pasta rašė...

Och, vau, žinok, įkvėpei! Sportas man visad reiškė tikrai nemažai, bet įstojusi į dailės gimnaziją, kurioje nėra kūno kultūros ir (beveik) laisvo laiko, pradėjau sportuoti visiškai minimaliai. Bet Tavo pasiūlyti kalendoriai ir užsidegimas uždegė ir manyje jau senokai rusenančią ugnelę! Ačiūū :))
Tikrai nuoširdžiai noriu pradėti daryti tuos pratimus :D Cha, žiūrėsim, kaip seksis.

Anonimiškas rašė...

kodel man tavo bloge meto visokias reklamas?? uzkniso jau.. ir tik pas tave kazkodel taip

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Dantų pasta..! Ačiūū, sėkmės. ;))
Anonime, nereikia taip piktai. Tiesiog eksperimentuoju su viena programa, jog blog'ą galėčiau patobulinti. Kol kas - tik bandomasis laikotarpis. :) Tuo labiau, kiek žinau, kiekvienam vartotojui stengiamasi parinkti jam kuo aktuolesnes reklamas, tad netik "skrolink" pelyte žemyn, o pažiūrėk - gal kažką naudingo aptiksi. :)

Anonimiškas rašė...

kas per programa?

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

AdSence :) (:
Apskritai, rekomenduoju visiems blogger'iams - daug pradinės skaitymui informacijos, tačiau vardan geresnių tikslų - verta ;__))

Kristina rašė...

Geras įkvėpimas ir geras iššūkis! Ačiū, kad pasidalinai ;)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Kristina, aww! ačiūūū ;pp

Anonimiškas rašė...

Ka ta programa duoda?

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Byra centai už kiekvieną paspaudimą ant reklamos - o tuos centus galima investuoti į blog'ą vėliau (žinoma, tai nėra būtina, tačiau toks jau mano noras). (_: