2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Baikit verkti dėl euro


Ne, čia nėra ekonominis puslapis, kuriame dalijamasi informacija, kokioje šūdinoje vietoje sėdi dabar Lietuva. Nors 80% straipsnių, bobučių plepalų, sporto salėje išgirstų nusišnekėjimų (čia ne sarkastiškas juokelis, šiandien bėgant aštuntąją minutę ant vokiško bėgimo takelio, kuris yra beveik sugedęs ir negali parodyti, kokiu greičiu aš bėgu, iš nuobodulio  klausiau kelių panelių pokalbio (taip, žinau, kad to daryti negalima, bet jos irgi galėjo kalbėti tyliau), nežinia kodėl atėjusių į šią vietą) yra būtent apie tai.

Suprantama, jog nauja valiuta atneša keletą pokyčių į mūsų valstybę ir apie tai yra normalu bei būtina šnekėti ieškant kompromisų, tačiau reikia žinoti, kur yra ribos. 
Euras yra tik eilinis pinigas, turintis kitokią vertę. Ir kas jau kas, bet net aš, keturiolikmetė blondinė suvokiu, jog Lietuvai jis nebuvo priskirtas dėl to, kad šalį puolą rusai, ketindami apiplėšti mūsų bankus, sudeginti visus litus ir mus vėl priskirti prie buvusios SSRS (na, gerai. Rusams mes esame gardus kasnelis - maža, neįtakinga valstybėlė, turinti uostą bei pajūrį ir jau seniai yra žinoma, kad jie mūsų trokšta (nors kai kurių Putino kalbų jau nebesuprasi), bet kalbu ne apie tai). Galiausiai viskas išeis į naudą - jei kitose valstybėse pavyko, kodėl pas mus turėtų būti blogiau?
Neieškokime minusų tokiose situacijose ir mažiau skaitykime visuose delfi'uose straipsnius, kuriuos parašyti gali bet kas (kalbu tik apie nuomonių skiltį, nes įprastai panašaus tipo internetinėse platformose skaitome protingus straipsnius, kuriuos parašo žmonės, turintis šiokį tokį išsilavinimą šioje srityje). Šiuo atveju nenaudokite nemokamos reklamos "iš lūpų į lūpas", o geriau pasiskaitykite ta tema ir tik tada reikškite nuomonę.
---
Ir vienintelis man įžvelgiamas tikras pasikeitimas bus tas, jog tie alkoholikai, kur prie MAXIMOS prašydavo litą sušelpti, dabar maldaus euro vandeniui su laipsniu (na, iki sausio 15 d. arba euro arba 3,45 lito). 

Ir vėl gi, tai yra tik mano nuomonė, kurioje apžvelgiama absurdiška kitų nuomonė. Neprirašiau išgalvotų dalykų tema 'kas bus atėjus eurui?', tad skaityti galite nedarydami žalos sau su netikrais faktais. 

Sveikinu įžengus į euro zoną,
Simona.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Puiku!
P.s. Kaip padarei paciai irmai nuotraukai tokius remelius? Issiliejusius?

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū:_))
Nuotrauka iš tumblr, ne mano. ;--))

Finn rašė...

Ach, pagaliau bent kas nors nepanikuoja dėl euro :D Tikrai nusibodo ištisai girdėti ką nors dūsaujant "kaip čia dabar bus" arba "nenoriu to euro visai...". Pati bėdos visiškai nematau, tiesiog kita valiuta ir viskas. Šiaip ar taip jau pripratau prie eurų keliaudama :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

GaBi*, būtent. Nereik panikuoti;))