2015 m. sausio 20 d., antradienis

Motyvacinis pirmadienis: sveiko maisto pirkiniai

Dešinėje tinklarasčio pusėje visą savaitę galėjote balsuoti, kokios temos įrašą norėtumete pamatyti "Motyvaciniame Pirmadienyje" ir kad ir kaip keista, labiausia Jūs sužavėjo tema - pirkiniai!
Kadangi maitintis stengiuosi kuo sveikiau, jų mano namuose yra tikrai daug, tad kiekvieną kartą (pirkinius rodysiu kaarts nuo karto) parodysiu apie dešimt (šypsenėlė).

Detoksiduojanti arbata. Pirkau žinodama, jog per šventes tikrai prisivalgysiu visokio šlamšto... kaip sakant, po įvairiausių "netyčinių" vakarinių persivalgymų puikiai tinka, o ir kasdieniniam vartojimui tikrai nepakenks, tuo labiau, jog arbata yra išties gardi (nors paskaičius sudėtį tikrai taip neatrodo).
Pirkau "Marks&Spencer".

Riešutų sviestas. Pirkau net kelis kartus, nes tai yra vienas iš pigesnių ir skanesnių pasirinkimų, tačiau šiuo metu jau vartoju kitą, kuris apskritai neturi jokių kitų priedų, kaip tik riešutai.
Šiame yra 90 procentų žemės riešutų, o kitus 10 procentų sudaro aliejus ir organinis cukrus (neblogiausias pasirinkimas, bet sudėties atžvilgiu galima rasti ir geresnių).
Pirkau "Marks&Spencer".

Chia sėklos. Puikus natūralus maisto papildas, kuris turi labai daug vitaminų, organizmui būtinų mineralų, omega-3, omega-6, be to padeda sulieknėti, yra maistingos, gerina susikaupimą, apvalo organizmą, stabilizuoja cukraus perteklį organizme ir t.t. Reikia pasiskaityti patiems, nes visko tikrai neišvardinsiu, tačiau žinau, jog šias sėklytes pirksiu dar ne kartą!
Pirkau "Livinn".

Penkių grūdų košė, Tiesa pasakius, labiau mėgstų avižų košę, tačiau kaip už 2 litus - tinka!
Pirkau "Assorti".

Mano didžiausioji aistra - maisto gaminimas. Gamindama įvairiausius pyragus, produktus stengiuosi dėti kuo sveikesnius, pavyzdžiui šioje nuotraukoje matote ekologiškus kepimo miltelius, galbūt retam vartojimui - neverta pirkti (kaip matote, jų yra gana daug), tačiau man tai yra nepamainoma virtuvėje.
Pirkau "Assorti".

Migdolų pienas. Nors laktozei nesu alergiška, tačiau stengiuosi vengti jos dėl odos problemų (tiksliau, vieno pieno gėrimo, ką labai mėgstu). Vis dėl to, įsitikinau, kad man skaniausias ir kainos atžvilgiu tinkamiausias yra avižų pienas, o migdolų nusipirkau pabandymui (be to, kai buvau Prancūzijoje gerdavau šviežią - skonio nepalyginsi)! Gėrimui be nieko - netiko, tačiau kokteiliams duoda skanų prieskonį.
Pirkau "Livinn".

Kokosinis batonėlis. Pirkau tik pabandymui (5 litai už tokį mažą užkandį - ne mano kišenei), tačiau pernelyg nenustebino. Po treniruotės tinka, bet mieliau rinkčiausi bananą, nes nuo šio nepasisotinu.
Pirkau "Livinn".

Juodas, 92 procentų šokoladas! Be cukraus ir be kitų nenaudingų sudedamųjų dalių. Nors prie skonio reikia priprasti, saldumo poreikį tikrai numalšina, o ir užtenka ilgam laiko tarpui!
Pirkau "Saldūs MAJAI"

Sėklų mišinys. Naminei granolai gaminti ir salotoms pagardinti! Duoda to skanaus traškumo, kurio kartais trūksta sveikame maiste.
Pirkau "Maxima".

Mocerelos sūris. Dievinu salotas ir karštus sumuštinius su šio sūriu! Apskritai, mažai laiko būna šaldytuve, nes vos atsiradus, sugalvoju kaip jį sudoroti!
Pirkau "Maxima".
Tokie produktai šį kartą,
Simona.

2 komentarai:

Auksinis persikas rašė...

Man patiko :), tikrai motyvuojantis straipsnis, o dėl mocarelos sūrio visiškai tau pritarių, nėra nieko skaniau už salotas su šiuo sūriu. Spaudžiu visas reakcijas. Tikiuosi apsilankysi ir mano tinklaraštyje :)http://auksinispersikas.blogspot.com/

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

ūū,ačiū!
Tavo blog'ą jau iš seniau seku xd.