2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis

Iššūkiai mokslo metams 2014

Sako, jog žmonės susikūrę iššūkius po kelių dienų juos pamiršta... tačiau vis dėl to, yra žmonių, kuriems tikslus išsikelti yra būtina, jog nepaleistų "vadelių" iš rankų ir visada žinotų dėl ko kovoja (dėl dešimtukų bei teisingų (!) dvejetų). Aš esu iš pastarųjų, tad nepraleidžiu progos užsirašyti iššūkius, skirtus šiems mokslo metams:
1.  Valytis dantis - rytais ir vakarais. Skamba keistai, tačiau amžinai pamirštu išsivalyti dantis, ypač vakarais, o jeigu ir šepetukas pasiekia mano burna, užsibūna joje kelias akimirkas. Turiu keletą pigmentinių dėmių, dėl to laikas susiimti ir atsakingai atlikti kitiems įprastą darbą.

2.  Būti aktyviai užklasinėje veikloje. Smagu dalyvauti įvairiuose projektuose, olimpiadose, tačiau kartais būna baugu prisiimti atsakomybę... reikia išmokti saugiai jaustis ir ne komforto zonoje! Taip pat nepamiršti pasirinkti būrelius, į kuriuos eičiau su džiugesiu ir jie galėtų mane atpalaiduoti.

3.  Stoti į kuo daugiau gimnazijų. Noriu turėti pasirinkimą, o ne rizikuoti stojant į vieną mokyklą... nors žinau, kur labiausiai norėčiau eiti, o ir pagal gyvenamą vietą priklauso labai gera gimnazija - atsarga gėdos nedaro.

4.  Pirmame pusmetyje išlaikyti kuo didesnius vidurkius. Didelę reikšmę jie turi stojant į gimnazijas, o ir pasitenkinimas savimi atsiranda... norėtųsi turėti devintukus arba dešimtukus, o matematikoje bent aštuonis. Reikia vėl pradėti normaliai mokintis, o ne serialus žiūrėti grįžus iš mokyklos.

5.  Spalį ir kovą netapti pernelyg depresyviai. Patys blogiausi metų mėnesiai, kuomet būnu visiškai be nuotaikos... reikia išmokti save palepinti bei pradžiuginti maloniais dalykais - nemokamais renginiais mieste, jaukia popiete su drauge prie puodelio karšto šokolado ir pyragėlio, audringa diena vandens parke ir t.t. Net ir mokslo metais galima būti laimingai!

6.  Sportuoti, sveikai maitintis. Per vasarą jau įgijau šį įproti (žinoma, šiuo metu laiku buvo daroma ir daug išimčių dėl stovyklų ir kelionės), matosi pažanga, o ir sunku nėra taip, kaip pradžioje (žinoma, vieną arba du kartus į savaitę leidžiu sau ką nors skanaus iš nesveiko maisto kategorijos). Labai noriu rugsėji pradėti sportuoti pagal BLOGILATES programą ir pabandyti atlikti "1000 thousand squats challenge".

7.  Rašyti dienoraštį. Labai mėgstu tą daryti, tačiau kartais nerandu sau laiko. Noriu šiais mokslo metais susidaryti tokią dienotvarkę, jog vakarais galėčiau bent valandą rašyti dienoraštį arba naują įrašą čia.

8.  Nuvažiuoti aplankyti Kalėdoms pasiruošusį kitą miestą. Būtų smagu pamatyti, kaip kiti Lietuvos kampeliai ruošiasi žiemos šventėms, kokio atmosfera sklando ten.. 

9.  Mokintis ispanų, prancūzų, anglų kalbas. Mėgstu keliauti (net mano svajonių profesija yra susiijusi su šiuo hobiu) ir labai tikiuosi, jog kažkada galėsiu sau tai leisti ir be šeimos. Na, o šiandien galiu pradėti ruoštis mokindamasi vienas iš populiariausių Pasaulio kalbų!

10.  Susikurti dienotvarkę, kurios galėsiu laikytis. Labai daug laiko iššvaisčiau serialams ir laidoms. Tai nereiškia, jog visai jų atsisakysiu (prašyčiau. Lietuvą krepšinio finale ir be Kalniečio palaikysiu... be to, yra dar PLL (nors dabar vėl ilga pertrauka bus), "Young&Hungry", rugsėjo 23 d. vėl prasidės "Awkward" ir "Faking it"), tiesiog išmoksiu paskirstyti laiką - du kartus per savaitę prisėsti prie ispanų kalbos, du kartus prie anglų kalbos žodyno, kiekvieną dieną prieš miegą paskaityti, bent kartą per savaitę skirti dėmesį rankdarbiams, o ketvirtadienį žiūrėti naują serialo seriją. Tiesiog nešvaistysiu laiko!



Ir šiaip, kasdienybėje reikia išmokti "perlipti" per savo įsitikinimus, atsidurti ne komforto zonoje ir matyti vietas, kuriose Jums reikia tobulėti. To ir noriu palinkėti šiais mokslo metais, kurie jau greitai įsibėgės! :)
Simona.

5 komentarai:

^^ Simona ^^ rašė...

Labai puikus įrašas, kaip ir visada! Panašius dalykus išsikėliau sau ir aš. Prieš Kalėdas atvažiuok į Alytų, vakarais centre būna labai jauku ir gražu! :)) Beje, jei nepaslaptis, kokia toji tavo svajonių profesija susijusi su kelionėmis? Smalsu. :)

Ema rašė...

Viską sugadinai su Kalniečiu... Kur tik einu, visur minimas jo vardas, o man ir taip širdis neatlaiko. :( Galvoju, paskaitysiu ramiai bent čia. Ne, kur tau... Jo, palaikysim finale. Palaikysim ir rinktinę, ir Mantą.

O jei apie įrašą, tai buvo įdomu skaityti! Šaunuolė, jog išsikeli tikslus ir būsi dar šaunesnė, jei jų laikysiesi! Sėkmės! :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Simona, ta sritis neturi kažkokio vardo, bet tai apglėbia žurnalistiką, verslą, ambasados reikalus.. kitaip tariant Lietuvos vardo garsinimas Pasaulyje ar kažkas panašaus. :) Ačiūū labai!
Ema, o aš kaip tik niekur negirdžiu apie Kalnietį! :D Tikiu, jog ir be Kalniečio turim keletą stiprių ašių, į kurias bus galima atsiremti, t.y. Motiejūnas ir Valančiūnas (didesnės jų klaidos būna iš NBA, bet šiaip rezultatyvūs jie bičiukai) bei kiti, kurie susikaupę irgi parodo rezultatą. Nors paskutinės draugiškosios nesisekė, tikiu, jog taip atsitiko dėl nuovargio, o ne dėl menko pasiruošimo, tad viskas gerai, panika po truputį apleidžia mane. :D
Ačiū! :)

DreamsPlus rašė...

Tikrai labai labai faini blog'ai! Labai įdomiai ir lengai sakitosi!:)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

DremsPlus, ačiū! Pabūsiu įžūloka ir pataisysiu tave, jog ne BLOG'AI, o ĮRAŠAI. Blog'ą (sulietuvintai - tinklaraštį) turiu tik vieną su daug įrašų! :)