Šį penktadienio vėlų vakarą, nesijausdama visiškai pavargusi, prisiminiau, jog jau labai seniai su Jumis dalinausi savo mylimais receptais. Nuo gruodžio mėnesio tapau priklausoma nuo kulinarijos ir viskas perėjo į kitą lygmenį - pradėjau kurti įvairius receptus pati (vienu jau dalinausi čia). Buvau pradėjus galvoti, kad tai pakenks mano sveikos mitybos planui, bet juk kartais tokie pasismaginimai išeina tik į naudą ir nesijauti visiškai suvaržytas maisto prasme. Tad nebijokite eksperimentuoti virtuvėje, tik prieš pradedant tai daryti būtinai...
- pasiskaitykite apie tai, kiek laiko reikia kepti vienokius ar kitokius produktus ir kokioje temperatūroje... negalima visko vertinti pagal išvaizdą - išorėje pyragas gali būti apskrudęs, o viduje būti "pusžalis";
- pasižiūrėkite kaip produktai derinasi. Kepant įvyksta cheminiai procesai ir rezultatas gali gautis visiškai kitoks, nei tikėjotės;
- pabandykite jau turimuose receptuose pakeisti kelius komponentus (pavyzdžiui aš, kaip sveikos gyvensenos propoguotoja, stengiuosi padaryti sveikesnes recepto variacijas).
Na, o apačioje puikuojasi saldaus skonio sūrio pyragas (mano "kūrybos")! Jei išbandysite ir turite INSTAGRAM'o programėlę (mano profilis - s_aleksandraviciute), prie recepto padėkite groteles #manodebesys! Ačiū ir gero savaitgalio!
Reikės:
- 220 g. mylimų, paprastai laužomų sausainių (aš naudojau "Selga");
- 100 g. sviesto;
- 250 g. maskarponės sūrio;
- 400 g. kondensuoto pieno;
- 1 vidutinio dydžio banano;
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio;
- 1 citrinos tarkuotos žievelės;
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės pastos (jei neturite, galima naudoti esenciją, vanilinį cukrų (tik dėkite jo daugiau, kad jaustumėte aromatą), smulkintą vanilę arba iš viso nedėti šio prieskonio).
Gaminimo būdas:
Sausainius susmulkiname (tai galima daryti keliais būdais - rankomis, virtuviniu kombainu arba mano atveju, juos sudėti į konditerinį maišelį ir galvojant apie erzinančius dalykus, kočėlo arba paprastos sienos pagalba, liejant pyktį sudaužyti sausainius), o sviestą ištirpdome puodelyje, vidutinėje temperatūroje. Šiuos du komponentus sumaišome ir paskleidžiame po skardą (pasirūpinkite, jog ji būtų tinkama sūrpyragio gamybai, jog atšalus, skardos sieneles būtų įmanoma nuimti, o dugną paliktį (iš bėdos galima naudoti ir netokią "įmantrią", tačiau vaizdas nebus toks estetiškas, koks turėtų būti)), rankomis padarome kietą pagrindą. Blenderio pagalba sumalame į vieną masę kiaušinį, kondensuotą pieną, maskarponės sūrį, bananą ir citrinos žievelę bei vanilę. Masę paskleidžiame ant sausainių ir pyragą kišame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie keturiasdešimt minučių. Pyragui iškepus, paliekame jį kabario temperatūroje penkiolikai minučių, jog nebūtų per karštas dėti į šaldytuvą. Šaldytuve pyragą laikyti bent tris valandas, kad sustingtų, o vėliau jau galėsite skanauti!
Beje, negaliu užmigti, dėl to, jog rytoj įvyks mano labai laukiamas renginys "Knygų mugė 2015", o prieš tokius dalykus visuomet negaliu ilgai užmigti, nes maloniai jaudinuosi (:D).
Simona.
4 komentarai:
Šaunuolė, kad neleidi laiko prie PC (pvz, kail aš), o keliauji į knygų muges, bandai receptus.. :)
hah, patikėk manimi, prie kompiuterio aš ilgai prabūnu :DDD Bet ačiūū :)))
Ka siuo metu skaitai?
vis pamirštu pakeisti skaitomą knygą. :DD Jana Frey "Oras pusryčiams" :)))
Rašyti komentarą