2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis

Rudens jaukumas namuose

Nors lauke palyginus dar šilta, po truputį į mūsų kiemus atžygiuoja ruduo... dėl oro permainų kartais gera tiesiog pasilikti namuose, susisupti į šiltą pledą ir skaityti gerą knygą. Tad šiandien noriu Jums padėti susikurti rudeninę, jaukią atmosferą namuose.

Rudenį vaikščioti parkuose ar tiesiog apylinkėse yra smagiausia - kavos puodelis rankose sušildo, stori megztiniai bei ilgi šalikai maloniai apglėbia kūną, o akims dviguba palaima - didėlės krūvos spalvotų lapų... būtinai parsinešk kelis jų namo - labai gražiai atrodys prie knygų kruvelės, o ir priežiūros nereikia!
Kitas patarimas - kvepiančios žvakės! Jos taip pat sukuria jaukią atmosferą su savo suteikiama šviesa, o kvapas taip pat yra labai svarbus rudenį (obuoliai su cinamonu, moliūgai, cinamonas - viskas, kas tau asocijuojasi su šiuo metų laiku!)...

Kadangi žvakėms uždegti reikalingi degtukai (nebent turite žibintuvėlį, tačiau man tie mediniai pagaliukai daug labiau patinka), siūlau savąją dėžutę šiek tiek padekoruoti...
Išsikirpkite du popieriaus gabaliukus, kurie būtų lygūs jūsų degtukų dėžutės dangteliui ir užklijuokite juos ant jos. Tuomet jau pasikliaukite savo fantaziją, o kaip aš savąją apmarginau galite pamatyti dešinėje pusėje esančioje nuotraukoje.!
prieš ir po

Kadangi mano namuose rudenį obuolių pilna - nusprendžiau padaryti iš jų sveikus traškučius! Tereikia kuo ploniau supjaustyt obuolius ir juos sudėti ant kepimo skardos. Tuomet užbarstome patinkančius prieskonius (aš pasirinkau imbierą bei cinamoną) ir dedame obuolius į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikia apie 12 minučių (pati kepiau 15 ir nestebėjau kepančių traškučių, tad kai kurie, ypač ploniau supjaustyti apdegė). Atidarius orkaitę po namus iškarto pasklinda malonus kvapas, tad jei nenori šių skanėstų tą pačią akimirką, sudėk juos į stiklinę ir padėk ant stalo - bus natūralus namų kvėpiklis!

Kadangi muzika taip pat kuria namų šilumą, specialiai rudeniui sudariau grojaraštį, kuris mano manymu šiam sezonui labai tinka (jį rasite čia).

Rudenį būna taip gera gerti įvairias arbatas, kurios tave sušildo iš vidaus, o ir pokalbiai su draugėmis belaikant rankose puodelį būna daug įdomesni... tačiau jokio smagumo nėra, jei tavo arbata "maudosi" pabodusiame puodelyje, tad siūlau Jums pačioms jį pasidaryti! Jums tereikia baltai glazūruoto (arba porcelianinio) puodelio (pati pirkau RIMI parduotuvėje už 2,49 Lt.), ant kurio nebūtų gaila pripaišalioti (tam reikalingi specialiai šiam darbui skirti dažai ir markeriai (smulkesniam raštui išgauti), kuriuos galima rasti rankdarbių parduotuvėse). Sugalvokite kaip išdekoruosite savo arbatos laikiklį, apdažykite jį (suklydus dažai lengvai nusiplauna patrynus kempinėle nepavykusią dalį) ir palikite džiūti keturioms valandoms. Tuomet jį ikiškite į neįkaitintą orkaitę, užstatykite 160 laipsnių temperatūrą bei kepkite 90 minučių. Išjungus orkaitę, puodelio netraukite iš karto, palikite kuriam laikui atvėstį, o tuomet jau kaiskite arbatą bei mėgaukites ja iš vienetinio puodelio! Pati ant savojo pasirašiau, kodėl ruduo yra nuostabus:

  • Šilti rūbai;
  • Karšti gėrimai;
  • Lietus;
  • Žvakės;
  • Įtraukiančios knygos;
  • Ilgi pasivaikščiojimai;
  • Lapai.
Kadangi kiekvieną vakarą gerti arbatą gali nusibosti (bent jau man - misija neįmanoma, tačiau meniu paįvairinimui šis pasiūlymas tinka), siūlau pasigaminti prieskoninę arbatą! Puode pakaitiname pieną, įdedame kelis šaukštus kakavos, o tada prasideda punktas "dėk ką turi". Aš įsibėriau cinamono, gvazdikėlių, vanilės, tarkuoto imbiero, sukrapščiau kelis šaukštelius medaus. Taip pat labai tinka moliūgų prieskoniai ar šiaip įvairūs sirupai... nors šį kartą neturėjau, laaaabai skanu užsipurkšti ir plaktos grietinėlės! Daug skaniau (ir pigiau) už visus "coffe inn'us"! 

Žinoma, reikia nepamiršti ir rudeninės aprangos! Ruduo puikus yra tuo, jog visais megztukais ir šalikėliais gali užslapstyti visus nereikalingus kilogramus ir dažniau leisti sau suvalgyti šokolado... na, o namie labai gera būti su šiltomis, pūkuotomis kojinėmis, susisupus į pledą... beliko atsigulti į lovą, prigriebti knygą arba kompiuterį (kaip gaila, jog nutrauktas "Kerės dienoraščiai" serialas! Praeitą rudenį jis man laaabai patiko... manau, jog net dabar būtų smagu vėl peržiūrėti kelias serijas, o kas nematę šio nuostabaus serialo - nuoširdžiai rekomenduoju!) ir šiltas bei jaukus rudens vakaras - garantuotas!

Štai toks įrašas šį kartą iš manęs ir labai tikiuosi, jog jis Jums patiko!
Simona.

8 komentarai:

Unknown rašė...

Labai patiko ♡♥♥♥♥ dievinu tavo irasus jie tokie motyvuojantys

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Auguste, ačiū ačiū ačiū! Labai gera girdėti tokius žodžius. :)

Viktorija J. rašė...

Puikus įrašas kaip visada, o ir pas mane namuose greitai rudens atmosfera. ;)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū, Viktorija. :)

Unknown rašė...

Ssuperrrr {: patiko man taip pat.
buvau atsidarius tavo šį įrašą visą vakarą ir pagaliau perskaičiau . Nesigailiu, tikrai vertas dėmesio{{;

Gal muzika ne mano skoniui, bet šiaip...ok {:

http://rytmeciorasa.blogspot.com/

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Agne, ačiūū! :)

Edvinas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Edvinas rašė...

man svarbu, kad būtų šilta, tai geriausias sprendimas pasirodė, tai labai relatinu. o kur pirkti, tai ilgai rinkausi per rekomendacijas, bet pasisekė, aukrista superiniai