Reikės:
- 1 puodelio avižų dribsnių;
- 4 šaukštų bet kokios rūšies pieno (aš naudojau avižų);
- 1/2 šaukšto alyvuogių arba kokosų aliejaus;
- 3 šaukštai agavų sirupo arba medaus;
- 1 mažos citrinos;
- Vanilės arba cinamono;
- 1 puodelio pasirinktų priedų (aš naudojau kokoso drožles, migdolų riešutus ir goji uogas).
Citrinos žievelę nuskutame ir išspaudžiame sultis. Įpilame pieno, aliejaus, pasirinktą saldiklį bei cinamono arba vanilės. Šią masę sumaišome, suberiame pasirinktus priedus ir avižas. Viską gerai išmaišome ir išdėdame ant skardos, kurią kišame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 15 minučių ir kas 5 minutes pamaišome granolą, jog visą gražiai apskrustų.
Būtent šioji granola man patinka dėl to, jog yra rūgštoka - skonis tikrai orginalus šiam produktui. Šiuos, kitaip vadinamus "sausus pusryčius" gaminu labai dažnai, nes jie puikiai tinka dienos pradžiai, be to, kiekvieną kartą būna vis kitoks skonis! Eksperimentuoti čia išties paprasta - įvairių receptų variacijų galima rasti kiekviename interneto kampelyje, o ir pačiai sugalvoti granolos ingredientus yra paprasta!
Su jogurtu, pienu ar kokteiliu - panaudojimo būdu yra daug, tad daugiau jokių pasiteisinimų, kad sveiki pusryčiai neskanūs!
Iki kitų kartų,
Simona.
4 komentarai:
labai ačiū, tikrai reiks pasigaminti :)
hehe, skanaus!
Rašyti komentarą