2015 m. gegužės 23 d., šeštadienis

Mes - nehomofobų šalis!

Visos kalbos šią savaitę sukasi aplink "Eurovizijos" konkursą, surengtą Vienoje. Galvojau, jog šiais metais vienos "apžvalgos" apie šį konkursą blog'e užteks, tačiau pasirodo - ne.
Prieš kelias minutes perskaičiau straipsnį viename populiariausiame Lietuvos dienraštyje. Ir esu labai labai juo pasišlykštėjusi (ne dėl to, jog būčiau homoseksuali, o dėl to, jog esu už meilę ir lygias teises).

Taip pat, girdėjau ir Vaido Baumilos šnekas apie tą bučinį, privertusį kitus balsuoti už kitas valstybės (kiekviena šalis atiduoda vienodą skaičių balsų, tad jei norite nuvyti pergalę nuo lietuvių, pirmiausiai pasiskaitykite konkurso taisykles...) - jis yra pasišlykštėjęs, jog mūsų šalyje yra tiek daug homofobų. Ir turbūt galėčiau visą šio žmogaus nuomonę tiesiog čia nurašyti, nes su viskuo sutinku.Pati dar neseniai sakydavau, jog man homoseksualai netrukdo, tačiau nesuprantu, ko jie taip rodosi - visi paradai, vėliavos - kam to reikia? Juk aš, "mylinti" aukštus berniukus , nerodau to visam Pasauliui ir nežygiuoju su plakatais per visą Gedimino prospektą...
O sakiau taip dėl to, jog nežinojau, kad Lietuvoje tai tokia opi problema (žinoma, kalbas girdėjau, bet nesidominti pernelyg šioje srityje, kažko ypatingo pasakyti negalėjau). Neseniai "MAMA" įvykę apdovanojimai ir "Eurovizija" atvėrė akis (o dar sako, jog televizija nieko gero nedaro... požiūrį, ir šiuo atveju, manau daugelis pritars, jog teisingą - suformuoja). Ir dabar esu už visus paradus, už visas viešas kalbas, už visus pasirodymus televizijoje, už visus jų bučinius - tai meilė ir tai yra beprotiškai gražu.
Ir apskritai, Lietuva pateko į finalą (kartu su Latvija ir Estija - nuo 2002 visos Baltijos šalys finale)! Džiaukimes dėl mūsų atstovų ir linkėkime jiems tik gero. Idėja graži, Monikos suknelė, beje taip pat.
Kadangi po dviejų valandų su klase susitinkame prie vienos iš Vilniaus bažnyčių (taip, antrą nakties) ir važiuojame į Estiją, tikiuosi nueiti Taline iki parduotuvės, nusipirkti keletą kortelių ir 22 h. pabalsuoti už Lietuvą - savanaudiška, bet nesmerkit, kai gausite šiandien iš Estijos balsų, žinokite, kad mes su klasiokais padirbėjome (juokas).

Gražaus savaitgalio (ir šeštadienio vakaro),
Simona.
P.S. ar man vienintelei gaila, jog antradienį Airiją nepateko į finalą? Labai patiko baladės priedainis...
P.P.S. Austrų dainos priedainis primena Hozier (bent jau man).:D