2014 m. liepos 18 d., penktadienis

Pasidaryk pats!

Visi mane pažįstantys žmonės gali pasakyti, jog mėgstu veikti, tačiau nekenčiu to daryti sunkiai. Mėgstu gaminti maistą, tačiau tik tą, kuris nereikalauja daug laiko, mėgstu sportuoti, tačiau vėlgi - geriau pasirinksiu aktyvią ir trumpą treniruotę, mėgstu rankdarbius, bet tik tuos, kurie neturi didelių taisyklių... tad šiandien tiesiog pristatysiu Jums 2 daiktus, kurie motyvuoja gyventi sveikai, o juos pasidaryti yra labai lengva!

Sporto ir mitybos dienoraštis
Mano ir Austėjos dienorasčiai
Turbūt niekas taip stipriai nemotyvuoja, kaip matomi rezultatai sportuojant bei valgant visavertį maistą. Būtent sporto ir mitybos dienoraštis gali padėti nepaleisti vadelių iš rankų, stebėti ar ne per daug valgai (arba atvirkščiai), ar atlieki pakankamai pratimų vienai ar kitai kūno vietai patobulinti ir t.t. Be to, jame gali surašyti tave motyvuojančias frazes, tikslus, kuriuos pasiekusi galėsi save apdovanoti ir t.t.

Dėl šių priežasčių nusprendžiau ir aš tokią knygelę pasidaryti - ant viršelio priklijavau spalvotus paveiksliukus su iliustracijomis, kurios mane motyvuoja, viduje knygelės užrašiau įvairius kūno matmenys, kad po kurio laiko matyčiau pasikeitimus, taip pat subraižiau lenteles kiekvienai savaitei, kurioje pažymiu ar sportavau (tikslius pratimus), ką valgiau, kiek litrų vandens išgėriau, be to kiekvieną dieną parašau kaip jaučiuosi, ar esu patenkinta rezultatais ir t.t.


Vidus: 1 puslapis.
Vidus: apimčių puslapis.

Gertuvė
Įvairiuose užsienio video įrašuose, kuriuose kalbama apie sveika gyvensena, pristatomi skanūs receptukai galima išvysti iš stiklainių geriamus gėrimus, kurie taip atrodo itin patraukliai. Kadangi Lietuvoje neradau stiklainių-gertuvių, nusprendžiau tiesiog nusipirkti paprastą mažą stiklainį (RIMI parduotuvėje 0,45 l. talpos kainavo 0.99 Lt.) ir ant jo su nenuplaunamu markeriu parašyti man itin patinkančią frazę - What You eat in private, You wear on public.
Su šiaudeliu tikrai labai smagu gerti, o ypač kai po geros treniruotės gali ramiai su knyga prisėsti balkone...

Tikiuosi, jog patiko šios paprastos idėjos,
iki kito karto,
Simona.
Pati vasariškiausia daina.