2014 m. birželio 8 d., sekmadienis

Skonių Padangėse

Štai ir vėl neseniai pradėta rubrika pasirodo Jūsų akiraty. Kas apie ją negirdėjote, skubu pakviesti čia, o aš tuo tarpu vėl Jums pristatau 3-ejas vietas, kuriose galima rasti maisto.

Soya
Salotos "Midori Salata"
8,9 Lt.
Internetinis puslapis: https://www.facebook.com/restoranas.soya?fref=ts
Pekino vištiena - 12,9 Lt.
Ryžiai - 2,9 Lt.
Adresas: Vilniuje - vienuolio g. 4; ozo g. 25 (Akropolis); žirmūnų g. 68A; Ukmergės g. 969 (BIG); vokiečių g. 8. Kaune - Karaliaus Mindaugo pr. 49 (Akropolis). Klaipėdoje - taikos pr. 61 (Akropolis).

Su Austėja šioje kavinėje svečiavomes antradienį, nes tai buvo paskutinė diena mūsų kalendoriuose, kuomet galėjome paskutinį kartą prieš vasarą pasėdėti, paplepėti ir žinoma, pavalgyti. Vietą, kurioje valgysime rinkomes ilgokai, bet vis dėl to nusprendėme eiti į tą restoraną, iš kurio nuotraukų neturime... tad sveika, Soya! Pirmasis įspūdis dvireikšmiškas - prie stalelio negalėjome prieiti iš karto, reikėjo palaukti eilėje, kol atsilaisvino staliukas. Vieną vertus tai parodo, jog restoranas populiarus, o tai reiškia ir skanus, nes daug žmonių nori čia papietauti (galbūt jų tiek daug buvo, nes atėjome kaip tik 'piko' metu, kuomet daugeliui darbuotojų būna pietų pertrauka), tačiau kitą vertus tas laukimas erzino kaip ir žmonės bandantys užlįsti pirma eilės (tačiau dėl to jokiu būdu nekaltinu restorano ir už tai tikrai nededu minusiukų). Ilgai rinkausi ką užkąsti ir išsirinkau "Midori Salata" salotas, kurių pavadinimas skelbė, jog šis patiekalas patiks net ir griežčiausios dietos besilaikančioms. Vis dėl to kiek daug lemia ir tai, kaip patiekalas atrodo MENIU, todėl dedu didelį pliusą "Soyai", jog šiuo faktoriumi pasirūpina. Salotos buvo itin lengvos ir gaivios šalia pusės litro "Soyos" vandens su greifruktais (2,5 Lt.). Labai, labai patiko! Austėjos vištiena mano skoniui neįtinka (nemėgstu aštrių patiekalų), tad objektyviai įvertinti jos negaliu, tačiau pati vištytė buvo skani. Prieš atnešant patiekalus gavome ir karštus rankšluostukus, skirtus rankoms apšvarinti. Smagu, jog šis restoranas besiūlanti didelį azijiečių virtuvės asortimentą nepamiršta ir tokių detalių. Aplinka taip pat derėjo su idėja - šalia auga dirbtiniai ryžiai. Vienintelis minusas - aptarnavimo subtilybės. Padavėja nebuvo itin maloni... tačiau visa kita - įvertinta gerai, tad kviečiu užsukti į "Soyą"! :)

Dione
Mėtiniai ledai su šokolado
gabaliukais - 5 Lt.
Internetinis puslapis:  https://www.facebook.com/dionebaras
Adresas: pilies g. 16, Vilnius.

Paprastai rutuliukas Dione ledų šioje ledainėje kainuoja 6 litus, tačiau tą dieną, kuomet svečiavausi šioje kavinėje (gegužės 1 d., nusprendėme čia kartu užsukti su klasiokais) iškylo kažkokios problemos, dėl to ledai buvo pigesni, tačiau tikrai nepigūs. 6 Litai už rutuliuką ledų yra didelį pinigai (dauguma klasiokų (tiksliau vaikinai) nusprendė, jog nemokės tokių pinigų už ledus), tačiau kartais pasimėgauti galima, tuo labiau, kad ledai yra riebūs ir nevandeningi, turi tikrą skonį. Besivaišindama jais iškarto prisiminiau kelionę į Italiją, kurioje ledai turi dievišką skonį. Prisiminti šią šalį taip pat privertė didelis ledų pasirinkimo asortimentas (vis dėl to aš tradiciškai pasirinkau savo mylimiausią skonį - mėta su juoduoju šokoladu), kuris įtiktų net ir pačiam išrankiausiam skoniui. Žodžiu, likau labai patenkinta ir galiu teigti, jog šioje vietoje parduodami skaniausi Vilniuje ledai. :)

Thierry kepykla
Bandelė su avietėmis - 3,5 Lt.
arba 3,9 Lt. Neatsimenu tiksliai :D.
Internetis puslapis: http://www.thierrykepykla.lt
Adresas: Vilniuje - užupio g. 19.

Pirmiausia noriu paminėti kainos, kurios čia taip pat nėra kuklios. Mano mylimieji Macarons kainuoja 3 Lt. (už vienetą), skaniausias kruasanas su migdolų įdaru 3,9 Lt. Tačiau tai nesutrugdo karts nuo karto čia užsukti, nes... čia yra pati skaniausia kepykla, kurioje esu kada nors buvusi (o aš esu buvusi ir Prancūzijoje, kuri tituluajama kaip konditerijos karalienė). Turbūt iš karto Jūsų galvoje kyla šauktukai su žodžiais chemikalai, tačiau aš esu 110% tikra, jog šiame šeimos versle (įkurėjo net ir vardas yra Thierry!) šis žodis neskamba, o bandelės yra kepamos kiekvieną dieną. O jeigu taupote pinigėlius, rytais įmanoma rasti ir vakarykščių bandelių, kurios bent jau man skoniu nesiskiria, bet yra 50% pigesnės. Bandelės, kruasanai ir kiti gardūmynai, kuriuos čia rasite nėra skirtos sveikuolėms (dėl to paskutiniu metu stengiuosi pralenkti šią vietą), nes yra rieboki, tačiau patikėkite manimi - SKONIS DANGIŠKAS. Tad kaina tikrai viską apskaičiavus nėra didelė. Pamiršau pridurti, jog viduje ši kavinukė yra itin jauki ir primena Prancūziją, o lauke vaizdas niekuo nesiskiria - vis dėl to ji puikuojasi Užupyje! :)

Tai tiek šį kartą rekomenduojamų vietų,
Skonių vertintoja Simona :)

2 komentarai:

DJ rašė...

Hey :) O toje Soyoj yra desertų? ;)Ačiūkas už keistą klausimuką :)*

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Yra. Ir nešiaip desertai, o rytų virtuvės saldėsiai kaip šilkiniai vaisiai ar žaliosios arbatos ledai.. :)