2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Skonių Padangėse

Kartu su Austėja (http://kaktusalendas.blogspot.com/) nusprendėme vesti rubriką "Skonių padangėse", kurioje apžvelgsime įvairius restoranus, kavines ir užkandines.
Abi esame maisto mylėtojos ir mėgstame pažinti įvairius skonius, tačiau dėl paauglių turimos piniginės skonio ir baimės rizikuoti pagrindinė susitikimų vieta būna "Čili Pica", kur kiekvieną kartą užsisakai graikiškąją picą (čia apie mane).
Dėl šios priežasties nusprendėme, jog metas atrasti kažką naujo ir galbūt net padėti kitiems išsirinkti vietą, kurioje galėsite: besigardžiuojant gilių kava paskaityti knygą, su draugėmis atšvęsti mokslų metų pabaigą ar bandant gyventi sveikai krimsti pačias gardžiausias morkų lazdeles.
Dauguma vietų bus iš Vilniaus, tačiau progai esant tikrai pasitaikys ir kitų miestų ar net užsienio šalių restoranų/kavinių/užkandinių apžvalgos.

RawRaw
Glotnutis - 7 Lt.
Bananinis ragelis - 2,5 Lt.
Internetinis puslapis: http://www.rawraw.lt/
Adresas: totorių g. 3, Vilnius.

Pasakysiu tiesiai šviesiai - užsukau čia kitos draugės Ūlos dėka, kuri jau metus praktikuoja vegetarizmą. Nors priešais RawRaw yra vegetarų restoranėlis - užsukame čia, nes pagal Ūlą čia kokteiliai yra patys skaniausi Vilniuje - nepalyginsi su "Coffee Inn'u" ar "Vero Cafe". Vos užėjus nosis pasiekia gaivus aromatas, kuris praneša, jog viskas čia yra žalia ir sveika. Kvapas sodrus, žadinantis apetitą. Pavarčius meniu iš karto supratau, jog čia būtinai dar reikės sugrįžti, o šiam karštam gegužės sekmadieniui užteks Uogų Glotnučio bei bananio ragelio. Uogų Glotnutis buvo labai sotus, kas tikrai nustebino - esu skaičius, jog kokteiliai gali pasotinti, tačiau pieninių kokteilių gerbėja niekuomet nepatikėjo šiuo faktu, tačiau po optiškai mažo puodelio, kuriame tilpo bananas, uogos ir žolelės (neįsivaizduoju kokios, tačiau turėjo stiprų aromatą) privalau pasakyti, kad požiūris pasikeitė. Neįsivaizduoju, kaip padarytas bananinis ragelis (juk žaliavalgiams karščiausia maisto gaminimo temperatūra vos 42 laipsniai), tačiau jis tikrai nenuvylė. Puikiai tinka, kai norisi kažko saldaus ir sveiko. 
Bendrai įvertinus - likau patenkinta rezultatu. Negaliu skųstis niekuo - tiek maloni padavėja aptarnavo, o ir sedėjome labai gražioje vietoje, šalia Katedros. Kavinė šviesi ir spinduliuojanti sava idėja "Gyvenkime sveikiau!". Tad visas saugančias figūrą kviečiu čia ir siūlau būtinai paragauti ir desertų, kurie skamba labai viliojamai (o svarbiausia, jog yra natūralūs).

Yogis
Bubble tea - 7,5 Lt.
Didelė Frappe - 6 Lt.
Mažas šaldyto jogurto
kokteilis - 7,5 Lt.
Internetinis puslapis: http://www.yogis.lt/
Adresas: trakų g. 6, Vilnius ir H. Manto g. 12, Klaipėda.

Puiki vieta, kurioje esu buvusi ne kartą - tiek su Austėja, tiek su kitomis draugėmis. Šaldytus gardumynus paskutiniu metu itin pamėgau - kadangi stengiuosi gyventi "sveikai", šaldytas jogurtas puikus ledų pakaitalas! Šioje kavinėje kažką patinkančio atras ir tikrosios sveikuolės (tokioms rekomenduoju "Sveikuolį" (9,5 Lt.), į kurį galėsite paprašyti bet kokių vaisių) ir pavargusios nuo pamokų (Šalta Frappe kava (6 Lt.) puikiai pažadina), naujovių ieškotojos ("Bubble Tea" (7,5 Lt.) šalta/karšta arbata su sprogstančiais vaisinių sulčių burbuliukais) ir saldumo mėgėjos (Rekomenduoju išbandyti dieviškąjį šaldyto jogurto kokteilį su "Oreo" sausainiais bei karamele (7,5 Lt.). Dėl skonio - tikrai rekomenduoju, tačiau yra vienas didelis BET. Nepatiko kavinės aplinka - asmeniškai man per daug šaltas parinktas stilius, nejauku sėdėti, tačiau jeigu maisto noriu išsinešimui (vis dėl to vasara, vis tiek nesinori sėdėti viduje) - skubu į "Yogį"!


Terazza
Creme Brulee - 10,9Lt.
Pieno kokteilis - 7,5 Lt.
Sulčių kokteilis - 7,5 Lt.

Internetinis puslapis: http://www.terrazza.lt/
Adresas: Konstitucijos pr. 26, FORUM PALACE rūmai, Vilnius.

Nors čia buvau prieš metus (gegužės 8 d., TD gimtadienis) puikiai atsimenu šią vietą ir esu prisižadėjus, kad dar būtinai čia sugrįšiu. Pradėkime nuo įstabios vietos, kurioje yra įsikūręs restoranas - pusė staliukų yra viduje, kiti Terasoje, nuo kurios atsiveria gražus vaizdas. Jeigu diena saulėta - Jums tikrai pasisekė. Maistas taip pat idealus: pradedant serviravimu baigiant ties naminiu skoniu. Esu kažkur skaičius kaip atpažinti naminę Creme Brulee - jeigu joje randami juodi grudeliai (smulkinta vanilė) galima neabejoti, jog desertas yra tinkamai paruoštas. Nors Italijoje valgytas skanėstas buvo skanesnis (su kavos pagrindu) - šitas taip pat įsiminė traškia cukraus plutele ir švelniu kremu. Kokteiliai - nieko ypatingo neradau, tačiau jie buvo tikrai skanūs. :) Aptarnavimas taip pat patiko - labai erzina, jog atėjus į tam tikras kavines dažnai aptarnavimas priklauso nuo tavo amžiaus... jeigu jau paaugliai sėdi - tegul jie savo maisto sulaukia paskutiniai. Šito dalyko "Terazzoje" tikrai nebuvo. Yra tik vienas dalykas šiame restorane nėra palankus - kainos (bent jau paauglių kišenei), tačiau nereikia pamiršti, kad šis restoranas yra išgirtas visų Lietuvos "žvaigždučių", o ir kokybė jo tikrai nėra prasta, tad... rekomenduoju!

Besigardžiuojanti Simona,
Iki kitų kartų!


4 komentarai:

Utopia rašė...

Labai gera idėja jūsų :). Gaila, kad aš neturiu galimybės užsukti į tokias nuostabias vietas, beeet gal kada ir man nusišypsos laimė, ar ne? :)

P.S Labai kviečiu užsukti ir pas mane. Be galo laukiu skaitytojų, man reikalinga nuomonė ir kritika, tad jei bus įdomu- užsuk :)
http://linosssraliava.blogspot.com/

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Lina, tavo blog'e jau esu sekėja. :)

Ačiū! Jei būsi Vilniuj - būtinai išbandyk! :)

DJ rašė...

O apie Kauną galėsit parašyt? :))

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Su Auste sakėm, jog varysim į Kauną vasarą, tad jei bus proga - būtinai.