2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

10 juokučių ir net keli iš jų apie berniukus

JEIGU TIK TURI KLAUSIMŲ MAN, APIE BET KĄ (mainus, berniukus, ūgį ar politiką), GALI JUOS UŽDUOTI ČIA ARBA KOMENTARUOSE IR GREITU METU DARYSIU KLAUSIMŲ IR ATSAKYMŲ ĮRAŠĄ. AČIŪ!

Kiekvieną vasarą čia pasirodo įrašas, pavadinimu "Ta akimirka, kai (paskutinis įrašas čia)", kuriame dalinuosi savo juokučio statuso vertomis istorijomis, kurios nutiko per vasarą. Kartais jos būna gėdingos, kartais linksmos, kartais kai kurias iš jų prisimenu tik parašius įrašą (todėl Šveicarijoj, jau nuo šiandien reikia pradėti su savimi nešioti užrašų knygutę, nes žinau, jog daug dalykų tikrai užmiršau), bet galų gale, jos visai linksmos, tad pristatau Jums dar vieną dešimtuką tokių, kurios jau spėjo man įvykti mainuose:

1. Naujuose namuose, jau antrąją gyvenimo dienalą sugebėjau nulaužti lempą. Matote, taip atsitiko dėl mano ūgio ir nesugebėjimo greitai įsiminti dalykų: aš mačiau, jog lempa kaba per žemai, bet vis pamiršdavau pasilenkt. Kai kelis kartus atsitrenkiau, maniau, jog ji pakankamai stipri, tačiau vėliau dėl tikrovės neatitinkančios mano reakcijos su savo "host" mama klijavom ją lipniąja juostele... nulaužiau ir vėl, tad dabar ji tiesiog stovi ant spintelės. Šviečia, nesijaudinkit.

2. Vieną dieną po pamokų, kuomet dar nemokėjau tinkamai naudotis traukinių sistemos programėle, įsėdau į traukinį, kuris veža į patį šalies kraštą, į mylimą mylimą didmiestį - Ženeva. Ir koks velnias, kaip tyčia tai buvo greitasis traukinys, kuris reiškė, jog važiuoju visiškai be sustojimų. Namo grįžau soti (traukiny yra "Starbucs" kavinė, aš gal norėjau bent kiek save nudžiuginti dėl šios nesėkmės) ir su išsikrovusiu telefonu, dėl ko manoji šeima buvo labai išsigandusi. Na ir nieko, užtat dabar tai smagus juokutis prisiminimui!

3. Pirmasis mano vakarėlis buvo su 20-25 metų žmonių kompanija. Simona apsirengė labai gražia, juoda ir aptempta suknele, o pasidažė dar geriau - mano veido nuotrauka, padaryta prieš tą (ne)smagų vakarą, instagram'o programėlėje sugebėjo surinkti daugiausiai širdelės paspaudukų iš visų mano pasidalintų akimirkų. Na, o kompanija, su kuria "šėlau", buvo beveik visa su treningais. Vat tau ir stenkis, vat tau ir atrodyk, kaip idiotė, nežinia ko čia atėjusi.

4. Galėčiau pririnkti daug perliukų apie mano kalbos nesusipratimus, nes stengiuosi viską suprasti, o lengvesniais kalbos atvejais ir kalbėti prancūziškai: plaukimo pamokas pavadinau sniego pamokomis (panašūs žodžiai), kai manęs paklausė mano vardo (šį sakinį mokėjau jau Lietuvos šeštoje klasėje), atsakiau "taip", nes frazę išsiverčiau pažodžiui į lietuvių kalbą, o kai mano klasės pokalbyje "whatsapp" programėlėje mačiau daug kartų vartojimą žodį "putain (o tai labai, labai negražus žodis)", paklausiau, kodėl jie šneka apie Putiną ir Rusiją. Le putain tas Putinas, dėl jo pavardės iš manęs juokėsi visa klasė... be to, besimokant šios rafinuotos kalbos, ateina momentas, kuomet suvoki, jog tikrai yra daug žodžių, panašių į anglų kalbą ir tuomet kai šneki ir jauti, jog sekančio žodžio sakiny nežinosi, sakai jį angliškai su prancūzišku tarimu. Ir visi juokiasi, bet ką gi, toks jau mainų moksleivio gyvenimas.

4. Be lempos, namie jau sulaužiau ir kėdės atbrailą, kai atsistojau ant jos, nes norėjau nuo stalo pasiimti antrą porciją makaronų. Supratau, jog jos valgyt man ir nebereik, tik kitą kartą dievulis mane galėtų įspėti kitokiu būdu.

5. Šveicariškoji mama, mano prašymu mane užregistravo į sporto salę. Į pirmąją pamoką reikėjo nueiti jau antradienį, tad prieš tai, šeštadienį, per mielą miestelio alaus šventę, ji man parodė vietą, kurioje kalorijų deginimo pastatas yra įsikūręs. Na, o kai atėjo iškilmingoji diena, niekaip negalėjau prisimint kelialio (noriu priminti, jog po penkerių metų draugystės ir reaguliarių apsilankymų svečiuose pas vieną geriausių savo draugių, vis dar negaliu atsimint, kaip ir iki jos reikia nueiti. Nors tam turiu puikų pasiaiškinimą - jos rajone visi pastatai vienodi), o adreso internete neradau... užtat klaidinėdama aptikau siaurą upeliuką su gražia krantine, kurioje suvalgiau savąją 100 gr. šokolado plytelę bei susiskambinau su keliais draugais. Kokia alternatyva sportui!

6. Brolis įėjo į kambarį, kuomet aš persirenginėjau. Tuo ir viskas pasakyta, kokia mano veido spalva buvo po šio įvykio.

7. Yra sukurtas visų mainų moksleivių su visomis mainų organizacijomis Šveicarijoje internetinis pokalbis, kur žmonių yra virš 300. Kai mane ten pridėjo, man parašė labai žavus meksikietis (turiu omeny, labai žavus). Matot, aš nemačiau, kad tai buvo privatus asmuo ir galvojau, jog vis dar kalbu grupėje, todėl prisistačiau ir paprašiau, jog prisijungę moksleiviai surašytų savo vardus. Ir dar parašiau apie kažką trejas monologines žinutes, kol pastebėjau, jog į mane kreipėsi vienas jaunuolis. Gerai, jog jis tik nusijuokė ir nepagalvojo, jog esu protiškai atsilikus - turėjau malonų pokalbį, jis žinojo, jog tokia šalis kaip Lietuva egzistuoja (!!!) ir greitu metu su juo susitiksiu. Palinkėkit man sėkmės ir jam ūgio, kad nebūtų nejauku, ačiū.

8. Kūno kultūros pamokos čia yra nesulyginamai sunkesnės nei Lietuvoje, dėl to visi palyginus yra gana sportiški ir prie didelio krūvio pripratę. Aš - nekenčiu bėgimo, o ką jau kalbėti apie trumpas distancijas, vadinamas sprintais. Nepaisant to, jog esu labai lėta, dar ir buvau pamiršus namuose dirželį, kuris suveržia sportines kelnes. Tad vidury bėgimo, pastebėjusi, jog tuoj jos nusmuks, turėjau jas prilaikyti ir dėl šio pašalinio dirgiklio, visoje klasėje nubėgau pati paskutinė, nors esu antra pagal ūgį ir turiu ilgas kojas. Ir pabrėžiu tai, nes mano chemijos partneris irgi tai pabrėžė, pamatęs mano rezultatą.

9. Chemijos partneris - vėl gi, atskira tema. Nėra situacijos, vertos didelio juokučio su juo (apart akimirkos, kuomet jis pastebėjo, jog slaptai jį fotografuoju... bet tai nepirmas žmogus, su kuriuo man nutiko tokia situacija, tad didėlės gėdos neišsaukė), nes asmeniškai man jis ir yra žmogus, kuris yra pats juokutis ir kurį noriu prisiminti, kai po penkerių metų skaitysiu savo senus tinklaraščio įrašus. Apie jį aš vedu seriją nuotraukų "snapchat" programėlėje, kurias siunčiu kitiems mainų mokaleiviams bei geriems draugams. Atgal dažnai gaunu atsakymą, jog jau nusibodo ir atstočiau nuo gražaus blondino, bet argi atstosi nuo savo didžiausio konkurento per plaukimo pamokas, žmogaus, kuris už mane parašė prancūziškai rašinėlį teisės tema, o aš jam uždirbau gerą pažimį anglų kalboje, nuo žmogaus, kuris tyčiojasi iš tavo akcento, o aš iš jo ūgio bei svarbiausia, nuo pačio geriausio chemijos partnerio, kuris viską turi už tave daryt, jei nori po metų atsidurti aukštesnėje koledžo klasėje.

10. Savo gimtadienio išvakarėse buvau nuostabiame klube Fri-son. Kažkiek apie jį pasakojau ir čia, tačiau tikrai ne viską ir tikriausiai visko nebus, nes nei jau labai pamenu, nei tai labai tinka viešai interneto erdvei, BET. Viena juokingesnių situacijų buvo patekimas į klubą, kuomet apsauginiai vyrukai merginas praleido tik nusišypsoję, o už mūsų ėjusių dviejų vaikinukų (super karštų, visai aukštų, super karštų ir dar kartą super super karštų), dokumento su gimimo data jau paprašė. Et, nesvarbu - greit apsauginius pakeitė apsauginės ir greitai jie vėl prisijungė prie mūsų.
Tokios istorijėlės ir kitą kartą jų bus gal ir daugiau, tikėkimės. Iki kitų kartų,
Simona.

12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

omg tas 6 :DDDDDDDD tokia geda man butu, bijociau su broliu bendraut po to :DDDD
uuu linkiu sekmes su meksikieiu ;)))))
ir ta prasme, rimtai traukinyje yra starbucks kavine????? omgggg kaip fainai! :D
siaip, irasas kaip visada - LIUKS! :)
beje, ar gerai sutari su savo seima? ir siaip ar gali atsitikti taip, kad seima bus nedraugiska, ar siaip tiesiog netoleruojanti moksleivio? :oo
ir dar - ar pries isvykdama daug mokejai prancuziskai? ar lankai siuo metu kursus prancuzu kalbos??

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Viskas gerai, jau buvau su apatiniais drabužėliais;) Pats faktas tik gėdina.
Sutariu labai gerai, o atsitikti gali visko, svarbu kalbėt su savo organizacija ir jei tik bus galimybė, jie tikrai pakeis tavo šeimą.
Nemokėjau, nelankau - viskas natūraliai ateina.:)

Anonimiškas rašė...

sveika :) gal siek tiek asmeniskas klausimas, gal ne, zodziu: ar pries uzpildydama anketa ir oficialiai uzsiregistruodama i mainus sakei draugams jog isvaziuosi/planuoji isvaziuoti ? ar tiesiog kai jau uzsiregistravai mainams, tik po to pasakei, kad isvyksi? kaip reagavo draugai, aplamai, i visa sita reikala?

Gabija rašė...

Kiek tenka skaityti tavo įrašus, atrodai beprotiškai įdomus žmogus!!!
O klausimas toks:
Kokie dažniausiai klausimai užsieniečiams kyla apie Lietuvą?
Ar gaminai/vaišinai užsieniečius kokiu nors lietuvių tradiciniu patiekalu? Jei taip, kaip reagavo? :)

Anonimiškas rašė...

kokia tu fainaaaa :) ta prasme rimtai, labai fainas žmogutis esi :) tavo įrašai praskaidrina mano nuobodžias dienas! :)
beje, kiek, maždaug n-tadalį savo santaupų pridėjai prie mainų sumos? jei ne paslaptis, tai kiek tiksliai eurų? (jei nenori atskleisti sumos, tai n-tadalį santaupų maždaug prie visos sumos)
ir beje -kiek maždaug jau šneki prancūziškai? ar išmokai pagaminti kokių šveicariškų patiekalų? :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Pirmas anonime, tavo klausimą atidėsiu q&a, bet trumpai: esu plepus žmogus, kuris daugiau šneka nei daro, tad...:)
Gabija, aaaah ačiū tau labai labai! <3
Antras anonime,į pirmą klausimą galiu atsakyti ir čia, nes tai buvo vos keletas šimtukų, tad haha, nelabai daug turbūt.Ir ačiū už komplimentus!☺

guaca mola rašė...

Tu nereali 😂

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū, Elija! :D

Anonimiškas rašė...

1. Palaikai Trumpą ar Clinton?
2. Kada pirmą kart pasibučiavai?
3. Kur ir kokiame name gyvena tavo priimančioji šeima?
4. Koks aukščiausias įvertinimas naujoje mokykloje?

Tavo įrašus skaityt visada labai gera! Šaunuolė, mergyt

Anonimiškas rašė...

sveika, zinau kad mano klausimas bus visiskai ne i tema, bet kaip suprasti, kai nori tapti mainu moksleiviu, kaip reikia gauti ta mokytojo rekomendacija? ta prasme, ar pats mokytojas turi ka nors daryt, ar reikia tiesiog nufotkint mokytojo parasyta rasteli ar prasyt kad mokytojas parasytu per el. dienyna ir tiesiog printscreen'a atsiust YfU? paaiskink prasauu nes nieko nesuprantu :(

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Anonime nr.1, ačiū labai, bus atsakyta;)
Anonime nr.2, nueik pas mokytoją, su kuriuo turi gerą kontaktą ir pasakyk visą situaciją. Esu tikra, jog rekomendaciją tikrai parašys.:) O kokiu būdų - ar rašys ranka, o poto tau reiks nuskanuoti (tikrai nefotografuoti), ar internetiniu būdu - jau jo pasirinkimas.

Anonimiškas rašė...

nenoriu kap maniake skambet bet kada naujass irasas? jau dvi savaites jokiu naujienuu kazkaip liudna, ner skaityt ko :( xd