2016 m. gegužės 11 d., trečiadienis

Douwe Bob - dar vienas aukštas olandas, tiesa, šis priminė mano meilę muzikai

Mano tėtis labai mėgsta pasakyti vieną "anekdotą" kai aš kalbu: "Plaukia du krokodilai - vienas į kairę, kitas žalias". Nėra jis koks menininkas ar rašytojas, tad nemanau, jog pats galėjo šiuos žodžius sukurti, iš kitos pusės, jei ne jis, tai kas galėjo tai ištarti, neįsivaizduoju. Sakydamas šiuos žodžius, omeny jis turėjo tai, jog dažnai nusišneku arba pradėjus kalbėti apie vieną, labai greitai pradedu kalbėti apie kitą. Šios savybės tikrai nesiruošiu neigti, bet turiu ir pridurti, jog man ir pačiai patinka, kai mano aplinkoje vyksta "krokodilinės problemos". Juk taip daug įdomiau - daugiau spalvų, daugiau požiūrių, idėjų. Nereikia visuomet būti rimtai nusiteikusiu rimtu žmogumi rimtoje aplinkoje rimtame pasaulyje. Tą ypatingai mėgsta pabrėžti savo dainose svajingai atrodantis vaikinukas dešinėje - Douwe Bob Posthuma.

Jeigu gyvenate Nyderlandų Karalystėje arba dar geriau, turite šios šalies kraujo - gali būti, kad šį veidą jau teko išvysti. Dar didesnė galimybė išgirsti šio savininko balsą turėjote vakar, kai (jei) žiūrėjote Eurovizijos konkursą. Jeigu skaitėte mano paskutinį įrašą arba esate sena(s) skaitytoja(s) mano tinklaraštyje, turėjote pastebėti, jog esu lengvai pamišusi dėl šio konkurso - dalyvius ir jų dainas pradedu nagrinėti dar labai anksti ir dažniausiai pati pirmoji valstybė, kurios atlikėjas būna išnarstomas (net ir tos šalies spaudoje pasidarbuoju)yra Nyderlandai. Tam yra dvi labai svarios priežastys:
  1. Nyderlandai beveik visada yra tarp mano favoritų Eurovizijoje (nesijaudinkit, 2015 buvo išimtis) - šios šalies žmonių muzikos skonis yra man priimtinas ir jų išrinktos dainos jaudinančiai nustebinančios.
  2. Ne lietuviai, o būtent olandai yra aukščiausi žmonės planetoje. Vyrų vidutinis ūgis - 183 cm. Kadangi esu gana aukšta mergina net "Victoria Secret" standartams (178,5 cm.), man tai yra aktualu ir įdomu. Šių metų Eurovizijos dalyvių ūgius jau atmintinai moku, tačiau iš Nyderlandų visada tikiuosi aukščiausio rezultato ir dar neišgirdusi dainos pasidomiu atlikėjo(s) ūgiu. Taip, beveik visi aukšti žmonės tai daro, jei jau įdomu.

Grįžtant prie šio vakaro "Manojo Pasaulio Debesų" žvaigždės Douwe Bob, prisipažinsiu, jog pati labai ilgai spiriojausi dėl prisipažinimo, kad šiais metais Eurovizijoje būtent jis yra mano favoritas. Ilgai jo vietą užėmė Jamala (Ukraina), kurios daina ir nešama žinutė atrodė svarbesnė, tačiau laisvalaikiu daug dažniau klausydavausi Olandijos konkurso "Geriausias Nyderlandų atlikėjas - dainų rašytojas (De beste singer-songwriter van Nederland)" laimėtojo dainos "Slow Down".


Dainos žinutė, atlikėjo žodžiais tariant, labai paprasta: "kartais reikia žengti žingsnį atgal nuo dabarties ir mūsų gyvenimo. Šiuo metu gyvuojame labai keistuose laikotarpiuose, kur viskas vyksta labai greitai. Mums nereikia skubėti gyventi, svarbiausia yra susikoncentruoti į iš tiesų mums svarbius dalykus".

Visos Douwe dainos yra įkvėptos penkiadešimtųjų, šešiasdešimtųjų ir septyniasdešimtųjų grupių, kantri ir folko stiliaus. Pats dainininkas teigia, jog muzikos atžvilgiu jis gimė ne laiku. Jau vaikystėje mėgo klausyti senesnių grupių patefono pagalba ir kaip jis sako, už tokį "nepopuliarų" skonį jis turėtų būti dėkingas tėvams, kurie visa gyvenimą sukasi mene. Simono (ah tie malonūs sutapimai) Posthuma sūnaus iki šiol nedomina "šiuolaikiška" muzika, dėl to ir Eurovizijos jis niekada nežiūri, nebent pasitaiko ypatinga proga. Na, 2016 yra tikrai tie ypatingieji metai, kuomet jam pačiam be jokios atrankos buvo suteikta proga atstovauti Nyderlandų Karalystę didžiausiame pasaulyje muzikos renginyje. Įdomu ir tai, jog Douwe tėvas grupės "The Fool" narys bei turėjo galimybę kurti drabužius patiems Bytlams, tad visą industriją šis nyderlandas galėjo pažinti dar labai anksti ir taip pradėti įgyvendinti savo svajones. Obuolys nuo obels netoli rieda - niekada nesutikau su šia, lietuvių kalbos vadovėly dažnai minima fraze, bet šią situaciją ji puikiai nupaišo.

Visuomet vadinau save pačiu geriausiu metu gimusia mergina - mano vaikystės nespėjo paveikti išmaniosios technologijos, o jau paauglystėje galėjau save realizuoti internete, jo pagalba atrasti daug renginių ir organizacijų, kuriose sugebėjau save realizuoti. Muzikos skonis šiam pasakymui taip pat puikiai tinka - myliu septynesdešimtųjų muziką (ABBA, The Beatles ir t.t.) ir tokią, kuri skamba lyg iš ateities (Years&Years, Jungle). "Praeities" melodijų Eurovizijoje dažnai neišgirsi, todėl labai džiaugiuosi, jog bent tokius vaibus šiais metais atsiuntė Nyderlandai - valstybė, kuri man leido įsimylėti dar vieną atlikėją. Ir kai turiu omeny įsimylėti, kalbu ne tik apie jo išskirtinę muziką, bet ir apie šį vaikiną, kaip tikrų tikriausią asmenybę.
Kokios pimos mintys sukyla pamačius šią nuotrauką? Vulgaru, neestetiška, kvaila? Primena tam tikras Lietuvos "žvaigždutes"?

Douwe Bob yra paprastas žmogus, besistengiantis mėgautis kuo įvairiasniais gyvenimo malonumais, įgyti kuo daugiau patirties įvairiose srityse. Maudynės nuogam? O kas gi to nenorėtų padaryti Švedijos ežeruose? Kodėl to reikėtų gėdytis? Grįžtant prie jau minėtų palyginimų su kitomis personomis, kurios mėgsta "mažiau drabužių" kadrus, šioje nuotraukoje mes galime pamatyti tik savo kūno nesigėdijantį, 23 metų vaikiną. Jokio seksualinio pobūdžio ar užslėptų interesų čia nėra. Ir savotiškai, mane tai žavi.

Žavi ir tai, jog šis olandas nesivaiko kitų nuomonės ir daro tai, kas džiugina jį, bet tuo pačiu atstovauja ir kitų žmonių teises bei malonumus. Pradedant "nepopuliaraus" stiliaus muzika, baigiant paskelbimu dėl kitokios lytinės orientacijos. Šiais metais, kovo 10 d. laidoje "Out TV" jis pirmą kartą viešai pasisakė esąs biseksualas. Olandų kalba tariant - "Ik ben aardig bi (aš esu mielas biseksualas)" ir gražiausia turbūt yra tai, jog jis šio fakto visiškai nesureikšmina, neslepia ir nemano, jog tai turėtų būti kažkokia prasme gėdinga. Gėdinga mylėti. Ir yra gera matyti, jog net ryškesni vardai (o Nyderlandų Karalystėje Douwe Bob tikrai toks yra) nebijo savęs išreikšti kitaip. Juk tai jo talento muzikai nežlugdo, o atvirkščiai, paties sukurta laisvė leidžia kūryboje visiškai atsipalaiduoti ir klausytojus nustebinti naujomis dainomis.

O klausytojai nustebino ir jį - patekęs į finalą, Douwe sakė, jog tai yra pats geriausias dalykas, kurį jautė per visą savo gyvenimą, jog tai, viena geriausių akimirkų. Ir tai buvo galima matyti visame jame: jo šypsenoje, kalbėsenoje, emocijose. Matėsi, jog dainininkas šį apdovanojimą priima išties nuoširdžiai, taip pat, kaip ir pristatė visą "Slow Down" pasirodymą. Ypatingoji pasirodymo akimirką, galimai kažką sutrikdžiusi - dešimties sekundžių pertrauka dainoje - atlikėjas ją įtraukė, norėdamas "sulėtinti" viso konkurso sparčią eigą ir leisti publikai pasimėgauti akimirka - kažkas net spėjo ir meilėje prisipažinti.

Douwe Bob Posthuma juokavo, jog dabar, patekus į finalą, savo kūną reiks papuošti dar viena tatuiruote. Tiesa, viešėdamas Stokholme jis jau spėjo tai padaryti dar ir prieš finalą - Frida, žavi undinėlė, pravardžiuojama naująja meile. Ant olando kūno galime matyti ir daugiau įdomesnių tatuiruočių, kurios netikėtai, itin seksualiai atrodo ir prie rimto bičo su kostiumu būsenos. Tai dar vienas, galbūt daug kam nesukeliantis pozityvių minčių apie dainininką ženklas, kuris parodo laisvą dūšią.

Karjerą Douwe, atrodo, jog pradėjo visai neseniai, tik 2012 metais, bet galime matyti, jog vaikinas iš tiesų juda tinkama linkme ir mėgaujasi kiekviena galimybe. Jis jau spėjo išleisti net 3 albumus, kuriuos perklausiau per kelias dienas. Labiausiai mane sužavėjo antrojo, "Pass it On" ritmai, puikiai tinkantys ateinantiems vasaros ilgiems vakarams - tikiu, jog tai bus vienas klausomiausių mano vasaros albumu. Taip pat, atlikėjas spėjo įrašyti dainą "Hold Me" su 2013 metų mano Eurovizijos favorite, Nyderlanduose puikiai žinoma dainininke Anouk, kuri būtent ir pastūmėjo Douwe užlipti ant didžiosios, 200 mln. žmonių stebimos scenos. Atrodo, patarimas buvo geras - Nyderlandus pamatysime ir šeštadienio finalo pirmojoje pusėje. Tariu sudie telefono sąskaitos pinigams,

tariu sudie ir Jums, skaitytojai. Gražaus likusio "Eurovizijos" konkurso! Tikiuosi, jog patiko šis straipsnis ir Douwe, kaip asmenybė pasirodė įdomi. Kviečiu paklausyti keleto jo dainų, o apačioje dar laukia ir pastabėlė dėl olandų skiriamojo ženklo - ūgio.

P.S. O dėl jo ūgio tai labai didelis nesusipratimas. Nuotraukose tikrai galima matyti, jog jis yra aukštas, bet google searchai teigia, jog jis tik 180 cm. Tačiau nuotraukose su kitų šalių atstovais, kurie yra pagal google 184 cm. yra aukštesnis. Už Donatą Montvydą jis irgi aukštesnis (nes Estijos atstovas pakankamai aukštesnis už jį, o Douwe aukštesnis už estą), o Donatas už mane. Manau, gana atsakingai galiu daryti prielaidą, jog Douwe siekia kažkur 185 cm. Moralas tame - nereikia visuomet pasitikėti "Google".

2 komentarai:

Emma D. rašė...

Manau mums teks apsilankyti Nyderlanduose netyčia ;) Ploju už nuostabius ūgių paieškos gabumus, nuotraukos parinktos irgi neblogos sakyčiau.

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Netyčia aš visada sutinku;) Ilgi metai patirties, drauge, ilgi metai patirties šiose srityse.:)