2015 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Motyvacinis pirmadienis: pirkiniai

O, po ilgo laiko tarpo, rubrika ir vėl čia (o dieve, kaip oficialiai nuskambėjo...). Apskritai, atėjus pavasariui ir atsiradus didesniam vaisių ir daržovių pasirinkimui, jaučiuosi labai motyvuota ir toliau maitintis sveikai - žinoma, būna įvairių stadijų, tačiau pagaliau mano protas pradeda išmokti reikalauti naudingų dalykų..
Paskutiniai pirkiniai
Šį kartą, keliavau į Assorti parduotuvę, kuri yra tik Vilniuje, tačiau internetinėje platformoje, galima maisto užsisakyti į bet kurį Lietuvos kampelį! Ši apsipirkinėjimo vieta man patinka, nes maisto įvairovė pranoksta mūsų įprastines parduotuves (žinoma, pagrindinių produktų, kaip mėsos ar kiaušinių, tenka keliauti į jas) - tiek iš sveikosios pusės, tiek ir iš kitos ("Hershey's" šokoladas, Hario Poterio pupelės ir t.t.). Na, o paskutiniai mano pirkiniai, padedantys gyventi sveikai, laukia apačioje su detaliais aprašymais.
Makaronai iš ryžių. Nors makaronų nevengių (ypač pilnagrūdžių), norėjau išbandyti jiems siūlomą alternativą. Gaila, tačiau man jie neprilygo tikrąjam, italų pamėgtam patiekalui. Padažas bet koks netinka (ir nesugalvoju, koks tiktų), o be garnyro valgyti neskanų. Taip pat, labai sunku išvirti tinkamai - lengvai sulimpa ir gaunasi kaip košė. Nemanau, kad kitą sykį vėl juos pirksiu, nes likau nusivylusi (nebent sugalvosiu, su kuo juos valgyti būtų skanu).
Viso (pilno) grūdo miltai. Ir kas sakė, jog sveikai maitinantis negalima jokių blynų ir pyragų. Galima, jei baltuosius miltus iškeisime į mažiau rafinuotus, kurie turi savyje ir daug naudingų medžiagų, virškinasi lengviau. Žinoma, dažnas vartojimas gali pakenkti figūros linkiams (jeigu be saiko viską valgysim - viskas ir pakenks), tačiau sekmadieninams blyneliams tinka!
Granola. Jei kišenė leistų, "Rude Health" gaminius vartočiau kur kas dažniau. Šį vienos porcijos pakelį prigriebiau todėl, nes norėjau paragauti garsiųjų britų produktų. Žinoma, skoniu likau patenkinta, bet mokėti už vardą nesinori, tuo labiau, jog namuose pati kepuosi granolą, kuri gaunasi dar skanesnė, nes galiu dėti tai, ką labiausiai mėgstu, o ir pigiau...
Geriamos avižos. Štai, ir vėl "Rude Health". Mano nuomone, tai vienas iš geriausių jų siūlomų produktų, atsižvelgiant į kainą. Pats tokį dalyką nepasigaminsi, o produktas tikrai praverčia! Nuo paprastų avižų šios skiriasi tuo, jog tirpsta skystyje, tad tai tampa puikiu lengvu užkandžiu (kuris pilnas tuo metu mums reikalingų angliavandenių) prieš treniruotę. Kadangi į puodelį užtenka šaukšto ar dviejų avižų, dažnai pirkti naujo pakelio tikrai nereikės. Skonis - nieko neišsiskiriantis (juk tai tik avižos, ko daugiau norėti), savo malonumui jo nevalgyčiau, tačiau kai reikia greitai - tinka.
Chia sėklos. Jau esu minėjus, jog jas perku ir vartoju, nes turi labai didelę naudą žmogaus organizmui. Tai yra kaip natūralus maisto papildas (angl. superfood). Sėklos beskonės, tad barstyti tinka ant salotų, košių. O skystyje jos pavirstą į pudingą (chia sėklų pudingą dažnai valgau grįžus po mokyklos ir yra beveik kaip desertas!), tad galima berti ir į sriubas, ir į kokteilius. Prieš metus atradau ir vartoju iki šiol, tad tikrai rekomenduoju!
Traškučiai. Arba kaip liaudis pasakytų - čipsai. O dabar aš jau įsivaizduoju Jūsų išraišką, kai apie šį produktą kalbu kaip apie sveiką. Pirmiausia, šie gardumynai nėra iš bulvių, o iš kietagrūdžių kviečių. Taip pat, šie traškučiai nėra kepti hidrintuose riebaluose, aukštoje temperatūroje, o sudėtyje nėra E raidelių. Šiuose keptuose lavašuose yra triskart mažiau riebalų, o ingredientai yra natūralūs, tad prie gero filmo tai puikiai tinka kaip užkandis!
Kokosų vanduo. Šį gaminį nusipirkau dėl mane veikiančios reklamos - įvairiuose "YOUtube" sveiko maisto filmukuose, šis vanduo yra dedamas į įvairius kokteilius, be to, puikiai atgaivina (kam mano manymu puikiausiai tinka vanduo). Bandžiau gerti vieną - skonis ne mano receptoriams, o kokteiliuose jo net nesijaučia, tad mainau jį į tą patį vandenį arba į avižų pieną. Nemanau, kad pirksiu antrąsyk.
Goji uogos. Jos, kaip ir chia sėklos yra priskiriamos "superfoods" kategorijai - turi daug naudingų elementų. Tačiau man jos patinka ir dėl to, kad galima jų įsigyti bet kuriuo metų laiku ir prie įvairių košių dera taip pat kaip įprastos uogos (nors vasarą labiau mėgstu vartoti pastarąsias), kokteiliuose žiemą primena išsvajotąsias braškes. O taip pat, jos mano mylimiausias ingredientas kepant naminę granolą!
Šokoladas. Aš irgi žmogus. Nors dauguma, "sveikai" gyvenančių žmonių jo privengia (o ar sveika vartoti papildus?), eilutė į dieną, kaip desertas tikrai nepakenks. Tuo labiau, jog čia ne kokia "Milka" - ingredientai visi organiniai ir sveikatai tikrai nekenkia.

Galbūt po šio įrašo nusprendėte įsigyti kokį nors produktą? O gal jau seniai kažką vartojate? Pasidalinkite, man įdomu žinoti (šypsniukas).
 

4 komentarai:

guaca mola rašė...

Tu tokia liekna, o taip valgai.. Ohh, tikiuosi Tu padarai dieneles, kur valgai saldumynus, nes tikrai gali pasilepinti dažnai! :')
Pavydžiu Tavo figūros. :'))

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

In Sane, nuotraukose tiesiog įtraukiu pilvą :D That's my Secret! O jei rimtai, žinoma pasilepinu! Apskritai, nestatau savęs į jokius rėmus, kiek įmanoma maitinuosi sveikiau ir gyvenu aktyviau, kas atsiliepia mano nuotaikai, savijautai ir itin problematinei odai. :)
O įvairių KFC rinkinukų, picų, ledų - buvo ir bus, tačiau ne taip dažnai (1-2 kartai į savaitę). :)
Kas be ko, ačiū, tačiau 1,8 m. ūgio merginai, pavydėti nereikėtų. ;'DD

Auksinis persikas rašė...

Puikus įrašas!
P.s. nepamiršk apsilankyt ir mano bloge ;)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū labai. :)