2014 m. kovo 2 d., sekmadienis

Sveiki, aš knygų maniakė

Rašyta sekmadienio vakarą:
Keista, kad čia rašau. Labai. Šiuo metu per internetą žiūriu lietuviškąją Euroviziją. Pirmąjį kartą šiais metais ir esu gerokai nusivylus. Galbūt dėl to, kad ne itin patinka viena dainininkė, kuri ten dominuoja, nepatinka ir dainos, kurios siūlomos šių metų Eurovizijai (nors ką čia slėpti. Nepatinka man ta MIA). Kadangi esu didelė šio konkurso gerbėja, visada trokštu, kad Lietuva pasirodytų kuo orginaliau ir įdomiau. Neesmė.
Šeštadienį, t.y. vakar buvau knygų mugėje!
Mano nusipirktos knygos:
Praeitame įraše sulaukiau daug prašymų
pasidalinti skanios, šaltos kavos receptu.
Turbūt nuvilsiu, nes kava, kurią naudoju
yra randama tik spec. parduotuvėse (ji be
kofeino, nes jo skonio nekenčiu). Bet
ją galima pakeisti paprasta, tirpia kavyte :).
Įdėjus šaukštelį kavos į puodelį reikia ipilti
20 ml. verdančio vandens ir gerai išmaišyti,
kad išeitų vientisas skystis. Likusį puodelį
pripildyti pieno ir įlašinti porą lašelių mėlynių
sirupo! Niam niamm...

  1. Nicholas Sparks "Naktis Rodantėje";
  2. Nicholas Sparks "Amžinai tavo";
  3. Nicholas Sparks "Įsimintinas pasivaikščiojimas"
  4. Nicholas Sparks "Paskutinė daina"
  5. Dr. Brene Brown "Didi drąsa";
  6. Santa Montefiore "Sodininkas iš Prancūzijos";
  7. Aimee Agresti "Nušvitusioji";
  8. Kiera Cass "Atranka";
  9. Alan Bradley "Koriko maišo virvė";
  10. Alan Bradley "Rūkyta silkė be garstyčių";
  11. Sara Zarr "Kaip išsaugoti gyvenimą";
  12. Ursula Poznanski "Saeculum";
  13. Jennifer Echols "Deginant tiltus";
  14. Andy Puddicombe "10-ies minučių meditacija";
  15. Mats Strandberg ir Sara B. Elfgren "Ratas".
Galbūt tai atrodo itin daug (na... taip ir yra), tačiau skaitau daug ir jaučiu tam didelę aistrą. Visus atsineštus pinigus į knygų mugę išleidau be gailesčio ir su dideliu malonumu. :) Gal kas nors buvo knygų mugėj? Pasidalinkit pirkiniais!

Rašyta vakar:
Štai ir vėl rašau čia, ir vėl žiūriu Euroviziją... valgau meduolį, kurį mama nupirko, užsigeriu pienu ir mąstau apie šią sunkią, bet linksmą savaitę - "Tiesa ar drąsa" žaidimai (esu klasės bailė -.- Na taip... negaliu prieiti prie nepažįstamos mokyklos koridoriuje, pakelti jos sijoną ir vaikščioti paskui ją.), dar vienas penketas dienyne (šį kartą iš gerb. matematikos), naujas čiužinys (pagaliau vėl gerai išsimiegosiu!!!), projektų griuvimas ant galvų (4 projektai sėdi ant sprando. Yay...), pradėtas kurti naujas dramos būrely spektaklis, kuris man labai patinka ir prasčiausias kada nors gautas geografijos pažymys (devynetas (myliu geografiją!)). Šiaip ar taip - atsigriebiau už visus sunkumus. Vakar buvau pas kosmetologę, kur pasirūpinau odos reikalais (rimtai. Spuogai knisa) ir gavau nerealų veido masažą. Grįžus namo žiūrėjau TOBULĄ "Twisted" serialą ir skaičiau puikią "Nakties Klajūnų knygą". Šiandien visą rytą (iki 15 h.) beprasmiškai junginėjau TV kanalus ir valgiau. VISKAS - nuo rytojaus grįžtu prie sporto! Vėliau važiavau pas Austėja. Kaip ir būdinga knygų maniakėms - pasukom į biblioteką, kurioje pasiėmiau 5-ias knygas:

  1. L. J. Smith "Medžiotojas";
  2. L. J. Smith "Gaudynės";
  3. Carmen Rodrigues "34 tavo dalys";
  4. Cynthia Hand "Nežemiškoji";
  5. Cat Clarke "Pinklėse"
Vėliau nuėjome į kinų restoraną, kuriame užsisakėme traškios vištienos (mmmm...) ir ėjome pas ją daryti prancūzų projekto, kuris atrodo labai kvailai (įdėsiu kada nors fotkęę :D). Vėliau kalbėjomes apie Euroviziją ir suradom dainą, kuri tikrai laimėtų šį konkursą (http://www.youtube.com/watch?v=_hZRfOMwyiw (keli požymiai, kodėl tai laimėtų ESC - popsas, užvedanti ir įsimenanti daina)). :DDD


Sarah Dessen "Nakties Klajūnai"
Nemoku išsakyti žodžiais, kokius jausmus man sukėlė ši knyga. Ne, ji neturi ypatingo siužeto ir ne, ji nėra ta knyga, kurią galėčiau vadinti labai pamokančia. Tačiau tai yra labai JAUKI knyga, kurią skaitant labai pailgstu vasaros, noriu kuo greičiau išsilaikyti teises ir skaitant būtinai turiu turėti šalia savęs kavos. Paslaptis šioje knygoje - žaviai aprašoma aplinka, žmogaus savybės ir jo prioritetai, charakterių atskleidimas. Skaitydama šią knygą labai tapatinau save su pagrindine veikėja - Oiden. Abi gerbiame mokslą (tiesiog paskutiniu metu buvo iškilę problemų, tačiau visada stengiuosi mokytis) ir savo pomėgius, mokame susidėlioti prioritetus, esame tikrosios pelėdos - naktį esame labiausiai susikaupusios, naktį turime geriausių idėjų... galbūt tai ir pakerėjo mane knygoje, kurią rekomenduoju perskaityti merginoms, kurios yra panašios į Oiden :). 9/10.

Rebecca James "Tobula klasta"
Ši knyga man ne itin patiko. Žiauriai nemėgstu dirbtinių knygų, o šio kūrinio pradžia mano manymu buvo kaip tik tokia. Taip labai suerzino knygos lengvumas, o po to išaiškėjusios gilios detalės, dėl kurių tokių knygų prieš miegą neskaitau. Kitaip sakant - viskas per greitai apsisuko, per greitai pasikeitė turinys ir kūrinio iškeltos problemos. Gero veikalo niekada nepavadinsi monotonišku, o ši knyga buvo pradžioje buvo tokio tipo, o vėliau tapo įtempta. Per daug. Net nemoku išaiškinti savų jausmų, užklupusių skaitant šį romaną... Tiesiog ne mano stiliaus ir tiek :). Vis dėl to - reikėjo apmąstyti knygos pabaigą (kuri buvo staigi ir netikėta (nors vieną gerą savybę radau)), negalėjau tiesiog padėti ją į šoną. Tad 7/10. :)

Geros dienos!,
Simutė.

8 komentarai:

Dantų pasta rašė...

High5 dėl Mios, man ji irgi labai nepatinka!! Ir aš, kaip ir tu, visad tikiuosi, kad lietuviai originaliai pasirodys, bet beveik niekad taip nebūna! Tik LT UNITED ir Inculto kitaip pasirodę buvo.
O tu tikrai knygų maniakė..:D:D

psychotic girl rašė...

Norėjau paklausti kiek pinigų išleidai knygų mugėje? :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Dantų pasta, HIGH5! :DDD
6 Metres Under Ground - lygiai 298 lt. :DDD

Gabija Sun rašė...

Kadangi dievinu knygas, tai dievinu ir tavo bloga. Tik kazkuriuo metu nezinau nematydaau nauju irasu o dabar kai uzejau tai oho :D

Taip pat kviečiu apsilankyt manajame > http://gabijasun.blogspot.com/

Gabija Sun rašė...

Ai ir dar turiu pasiūlymą padaryti įrašą ir nufotografuoti visas savo knygas, kaip laikai ir t.t. ;>

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Galvojau savo kambarį fotografuoti, tad.. :D
Be to, aš tavąjį blog'ą jau seniai skaitau :D

Gabija rašė...

Taip pavydžiu, jog gali Knygų mugėje apsilankyt, kad bet apsiverkt nebūtų sunku :/ :D
Visgi, džiaugiuosi, jog smagiai praleidai laiką ir tikiuosi, jog man kada taip pat teks garbė nuvykt :)
Ir koks skirtumas, kad šis įrašas jau ne toks ir naujas :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

:D vostiek komentarus pastebiu, tad viskas OK. Ir šiaip labai faina, jog skaitai senus įrašus. :DD