2016 m. gruodžio 20 d., antradienis

Idėjos Kalėdų dovanoms

Anksčiau Kalėdines dovanas suruošdavau likus dvejiems mėnesiams iki pačių Švenčių - pirkti, išleisti pinigus, pakuoti, žiūrėti inspiracijų filmukus - tai kažkokia tradicija ir tiesa, ji visai smagi buvo. Tačiau per paskutinius metus mano požiūris taip stipriai pasikeitė, jog tikrai joms neskiriu pirmenybės.. o gal tai tiesiog mano pasiaiškinimas, nes šiais metais net ir labai daug dovanų pirkti nereikėjo, tiktais labai kruopščiai išrinkti, nes dovanosiu jau ne "saviems". Vis dėl to, paskutinių metų parduotuvėse apžiūrinėjau šių metų pasiūlymus, taip pat ir pati turiu mažą norų sąrašą (ir draugai, kurie skaito, rašau tai be jokių Jums užuomenų - tai tik daiktai, kurių norėčiau ir kuriuos pati turbūt nusipirksiu), tad jei pritrūko kokių idėjų ir galbūt pažįstate panašų žmogų į mane (o gal ir nelabai), prašau, šeriu jums keletą pasiūlymų!

2017 metų kalendorius (aš jau pripratau sakyti agenda, ir kaip dabar tas kalendorius keistai ir neatitinkančiai žodžio prasmės skamba, kad jūs žinotumėt). Stengiuosi kiekvieną dieną čia suplanuoti prasmingai ir taip, jog jos jokiu būdu neiššvaistyčiau tiktai lovoj, o ir taip pat, rašytinis namų darbų priminimų variantas man daug žaviau atrodo nei internetinis. Dar aš mėgstu į tokius kalendorius surašyti savo ateinančios savaitės tikslus, o tai turbūt ir priimtina toms merginos, kurios kuriasi pažadus kitiems metams bei ne tik kalba, bet ir daro. Super dalykas tas kalendorius, nereikia visų planų galvoj laikyti ir galima lengviau gyventi, patikėkite. Gaila, kad tik vis sau neišsirenku, nes jų kainos Šveicarijoj prasideda nuo 20 frankų, o jei dar norisi ir kokių saldžių prancūziškų frazių tarp dienų ar žavaus viršelio, teks ir 30 pakloti.

Kieta veganiškų receptų knygą. Arba saldžių sausainių knyga. Aš labiau norėčiau pirmojo varianto, o Lietuvoj dar prieš išvažiuojant pastebėjau keletą augalinės mitybos knygų (o čia jų matau dešimtimis, tad prieš grįžtant atgal į Vilnių, turbūt pusę savo drabužių mesiu lauk, jog galėčiau knygų atsivežti), bet bent jau aš pastebėjau, jog po naujako atsiranda didelė motyvacija sukiotis virtuvėj. 

Ar dažnai jūs kultūrinates? Ir aš nekalbu apie kultūrizmą, nes atsimenu, jog Lietuvoj beveik visos panelės matematikos namų darbų laiką iškeičia į sporto salės bėgtakius, tačiau klausiu apie tas dienas, kuomet jūs apsirengiat savo gražiausiomis suknelės, pagaliau pasidažot prie progos, o ne tik į mokyklą ir keliaujate į teatrą. kuomet pati smagiausia dalis būna pertraukos tarp spektaklio dalių ir galima gerti karštą šokoladą su drauge. Žodžiu, bilietas į teatrą, o ne į kiną Kalėdų progą bus daug prašmatnesnis ir dar palaikysite Lietuvos aktorius. Argi ne puiki kombinacija?

Prieš gerą mėnesį sužinojau apie nutrinamus Pasaulio žemėlapius, kuriuose lengvai galima pažymėti vietas, kurias jau spėjai aplankyti per savo gyvenimą, o dabar jau ir visas internetas, kaip mano močiutė pasakytų, kleba. Ir išties, tai tikrai puiki dovana svajotojoms, o dar ir išskirtinė dekoracija kambariui. Vistiek kažkas orginalesnio už pledą ar arbatų rinkinį, kurių beje irgi neatsisakyčiau, tačiau visas tas žemėlapio reikalas žavi dar labiau.

Labdara draugo vardu. Ir jei pažįstate asmenį, kuris aiškinasi, jog esąs super untimaterealus, patikrinkite jį su aukok.lt projektu, kur išsirinkę Jūsų manymu svarbią organizaciją galite paaukoti draugo vardu. Aš pati dar nežinau, ar esu pribrendusi džiaugtis tokiomis dovanomis, tačiau turint omeny, jog ir pati aukoju, manau kad tai yra puikus gestas ypatingai per tokias šventes, kuomet mes gal ir esame laimingi šiltuose namuose su savo šeimomis, tačiau kitiems viso to trūksta. Šita dovana užsidirbsite tikrai daug daugiau karmos taškų negu "Pamačiau Vilniuje, patiko, bet neišdrįsau" grupėse, pauppine saulėgrąžas mėgstančių vaikinų įrašus. O ir pakelsite Lietuvos rodyklius aukojime, nes kaip žinia, mūsų valstybė yra viena labiausiai atsilikusių šiame reikale. O gaila. Ir jeigu sakysite, jog dėl to, kad ir patys pinigų neturite, priminsiu, jog Birma, daug neturtingesnė valstybė, yra pirmoji. Ir jeigu dar kartą pasakysite, jog neturite pinigų, tai pagalvokite kas svarbiau būtų Jūsų draugei: kvapni žvakė ar žinojimas, jog jos vardu Lietuvos vaikai mokysis skaityti ir rašyti.

Man labai patinka, kai man padovanoja kalėdinius eglutės papuošimus. Kažkaip pati vis neprisiruošiu viso rinkinio nusipirkti, o ir kaip didžiausiai dizaino priešei, nepatinka ta taisyklė, jog visi žaisliukai turi būti vienodi, visada džiaugiuosi, kai draugai padovanoja po vieną. Tuomet ir pati eglė visai kitokią prasmę įgauna.

Aš nežinau, ar dar susitiksim, tad jau linkiu gerų švenčių. Švenčių, kurioms nuotaiką suteiktų kučiukai ir šeima, o ne dovanos.

Simona.

6 komentarai:

EmilijaSkr rašė...

Idėja apie labdarą tikrai sužavėjo! Kitais metais būtinai ją pateiksiu visiems, kas tik klaus ką noriu gauti dovanų. Buvau net nesusimąsčiusi apie tokį variantą. Ačiū! ♥

Anonimiškas rašė...

Aciu labai, Emilija. :)

Anonimiškas rašė...

Dievinu kiekvieną tavo parašyta įrašą....Tiesiog tavo blogo skaitymas lyg hobis,tu tokia įdomi asmenybė...<3

Anonimiškas rašė...

Kiekvienas tavo įrašas įdomus ir tikrai vertas demėsio,naudinga,ačiū!
P.S. Gal atrastum kada laiko ir galėtumėm pasirašinėti apie tavo mainų programa? Apie privalumus ir minusus? Pati apie tai svajoju ir norisi žmogaus įspūdžių,tai jau pabandžius:) Ir jei galėtum,per kur galėtumėme susisiekti?:)

AČIŪ:)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Anonimai, ačiū jums labai!:)) Tikrai smagu tai girdėt. Apie mainus rašysiu, tačiau manau, jog jau po visų švenčių, nes visi tik ir sako, jog tada būna juodžiausios mainų dienos, haha.

Anonymous rašė...

Kaip aš sugebėjau išsaugoti savo santuoką. Esu vedęs ir 35 metų amžiaus esu iš Briuselio. Aš vedęs 8 metus su savo vyru Kennedy, turime 2 vaikus. Mano santuoka su vyru visada buvo nuostabi, kol trečioji šalis nepateko į niekur. Viskas prasidėjo nuo tada, kai aš pradėjau stebėti artumą tarp Kennedy ir jo vadinamojo sekretoriaus. Aš net kreipiausi į jį dėl sekretoriaus ir jis sako, kad jie tik draugai. Aš žinojau, kad visa tai buvo melas tą dieną, kai pamačiau jo sekretoriaus telefoną meilės žinutėmis, su juo susidūriau, iškart jis įsiplieskė ir paklausė manęs, kokia teisė man teko nusiteikti jo telefonui, pasakiau jam, kad ketinu pranešti jam ir jo įmonės vadovo sekretoriui, iškart jis man atšovė išgirdęs ir pradėjo mane mušti, mūsų vaikai net pradėjo verkti. Nepaisant jo požiūrio, aš vis dar buvau su juo, jis nustodavo miegoti namuose kartais, net kai išsikraustydavo iš namų ir pradėjo eiti pas savo sekretorių, jis mane palikdavo su mūsų vaikais. Aš buvau iki ašarų, neturėjau į ką bėgti, nes viskas, ko norėjau, buvo mano vyro sugrįžimas namo, kol sutikau gydytoją Ajayi. Jis papasakojo mano problemų priežastį dėl to, kad mano vyrui buvo blogai pasakyta, kad tai jo akys nebuvo aiškios. Jis man pasakė, kad ketina ištarti burtus, o mano vyras grįš pas mane ir jis man pasakė, ką darysiu. Aš didžiuojuosi sakydamas, kad nepraėjo septynios dienos, kai mano vyras grįžo namo elgedamasis ir būdamas blaivus, mano šeima vėl kartu. Ačiū dr. Ajayi, galite susisiekti su juo naudodami „Viber“ ar „WhatsApp“ numerį: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com