2014 m. spalio 13 d., pirmadienis

Motyvacinis pirmadienis: ką valgyti būnant kartu su draugais?

Tu nuo pirmadienio jau valgai sveikai, sportuoji, tačiau tavo gyvenimas juk sukasi ne vien apie tai. Kai ateina savaitgalis, nuo draugų gauni pakvietimą nueiti į kokią nors kavinę atšvęsti. Žinoma, nesinori sutrukdyti visos savo sveikatingumo programos, tad ką tu ruošiesi daryti?

  1. Peržiūrėk pasirinktos kavinės meniu.  Net ir einant į "Mc'donalds" restoraną galima užsisakyti ne didelį mėsainį, o salotų (kurių daržovės greičiausiai yra visiškai nemaistingos, bet tai vis geresnis ir sveikesnis pasirinkimas)... jei žinai, į kokią kavinę eisi, susirask jos meniu internete ir peržiūrėk jos siūlomus patiekalus, pasiieškok sveikesnių pasiūlymų.
  2. Būk soti. Žinoma, gali sakyti, jog nėra linksma, kai visi aplinkui valgo, tačiau juk nebūtina atėjus į kavinę užsisakyti keptos duonos, picos, ledų kokteilio, o desertui maskarponės torčiuko. Pasimėgauk arbatos puodeliu ir draugų kompanija, o kad nebūtų pavydu žiūrėti į bulvytes kemšančius draugus ar nekiltų pagunda nusipirkti ledų porcijos, prieš tai sočiai ir sveikai pavalgyk namie.
  3. Planuok savo pasimėgavimus nesveiku maistu. Juk kartais taip norisi tiesiog linksmai pabūti su draugais negalvojant apie jokias kalorijas ar pakankamą baltymų kiekį maiste. Mano manymu, bent kartą į savaitę galima sau tai leisti, tad jei žinai, jog šeštadienį eisi susitikti su draugais, likusią savaitę maitinkis sveikai, o tuomet save apdovanok!
  4. Supažindink savo draugus su maistu, kurį tu valgai. O galbūt neikite šį kartą į kavinę, o surenkite iškylą? Taip kiekvienam bus pigiau, o tu galėsi atsinešti savo maistą? Na, o jei draugai idėjai nepritaria, gali ir tu Juos šį kartą visus pavaišinti sveikais keksiukais arba gardžiomis salotomis...
Tokie patarimai būtų iš mano pusės, tačiau gal tu turi dar ką nors pridurti? Pasidalink savo patarimu komentaruose ir padėk kitoms merginoms. :)
Simona,
P.S. Galbūt turite kokių nors temų pasiūlymų šiai rubrikai?

10 komentarų:

Viktorija J. rašė...

Įrašas tikrai puikus, o pridurti kaip ir nieko neturiu :) Tačiau turiu pasiūlymą temai- kokius pratimus pati pasiūlytum atlikti namuose norint sustiprinti įvairias kūno vietas :)

Lauksiu kitų tavo įrašų! ;)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

ačiū, ačiū labai. ;)

guaca mola rašė...

Aš tai tokiais patarimais nesinaudočiau, nes koks "tolkas" eiti į kavinę su draugais, ir žiūrėti kaip jie valgo?
Žodžiu, sėkmės, po anonimu nesislėpsiu.
Gero vakaro. :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Elija, ši rubrika skirta toms, kurios stengiasi gyventi sveikai. O tai ir nebuvo vienintelis patarimas, bet ačiū už nuomonę. :)

Anonimiškas rašė...

Simona, knygoj begantis labirintu buvo TU vietu? Ta prasme (lytiniu vietu) :DDDD

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

;DDD jei rimtai, as jos neipusejau, ir manau kad mesiu, nes visiskai netraukia, o kol kas kazko tokiu net nekvepia.

Anonimiškas rašė...

ar tu pusiau ruse? Nepyk as tik speju, nes ziurejau prancūzijos nuotraukas tai tv tetis toks nlb lietuvis ir tavo pusbroliu vardai rusiski... As tikklausiu, nesuprasko, to kaip izeidimo, tai tik eilinis klausimas :))

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Turiu vieną pusbrolį, vardu Karolis (ne rusų kilmės vardas), kurio man rodos šitam tinklarašty berots neminėjau. :)
Tėtis yra pusiau rusas. :)

Justina rašė...

ė, čia ne dienoraštis ar blog'as. siūlau atidaryt naują blog'ą kur kelsi patarimus ir pnš. tikrai esi gera bloggerė, pagalvok ką sakau. tu tikrai verta daugiau negu manojo pasaulio debesys ir teenage dreams. :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Justina, vėlai pamačiau tavo komentarą, bet ačiūū! <3 <3 tačiau šiuo metu veiklos turiu ir labai daug, negaliu galvoti apie naujos svetainės kūrimą, platinimą ir t.t. :) Manau, jog kol kas man smagu turėti kelis žmogučius, kurie skaito manąjį blog'ą, o vėliau turiu išsikėlusi sau iššukių su visais šitais reikalais. :)