2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

EUROVIZIJA 2014

Ir tradiciškai, kaip kiekvienais metais aš beprotiškai laukiu Eurovizijos, nesustojamai apie ją kalbu ir gaunu pastabas nuo dramos mokytojos, kad per daug kalbu apie tai ką nereikia. Įprasta. Beveik garantuoju, jog jeigu kažko iš mano pažįstamų paklaustų, koks jų pažįstamas žmogus labiausiai domisi šiuo didžiausiu Eurovizijos TV šou, atsakymas būtų - Simona. Ir tai tiesa. Tik gaila, jog mano skonis dažnai nesutampa su Europos ir nelaimi favoritai (nuo Norvegijos (2009) iki Danijos (2013) visus laimėtojus atspėjau, bet niekada jų nepalaikiau).
Kiekvienais metais labiausiai stebiuosi lietuvių netautiškumu - keikiam, peikiam savo šalį išsijuosę, garantuojam jog TIKRAI nepateks į finalą (nors turėtų būti atvirkščia - palaikymas iš saviškių reikalingas saviškiams). Jeigu patenka (Pojavio atvejis), tai visi šaukia 'Mes tai padarėm! Lietuva gali!', o jei ne (ponai Inculto), tai tepasakom 'debilai, pralaimėjo'. Jei laimim, tai VISI, pralaimim - tai pralaimi dainininkai. Kartais net juokinga pasidaro, kaip mes "puikiai" vertiname savus. Juk patys išrinkom. -.- Šiaip ar taip, vertinant objektyviai, nemanau, kad šiais metais kažką pešim, nes yra daug stiprių, puikiai konkursui pasirengusių žmonių. Kitą vertus, nėra LABAI bloga daina - yra ir kažkokia melodija, yra judesys. Tikėkimes, kad scenoje parodys įdomesnį šou ir viskas bus gerai (kažkaip pasitikiu Vilija. :D Kai ji užtikrintai šneka, tai aš ir kitaip pradedu mąstyti. Pasitiki savimi - nepadarys gėdos Lietuvai. :)). Būsiu maloniai nustebusi, jeigu šiais metais finale pasirodys ir daina "Attention". 

Mano 5 favoritai (neįšeilės ir žinoma, be Lietuvos)
Sąžiningai išklausiau visas dainas ir susidariau šiokią tokią nuomonę.
Nesuprantu, tikrai nesuprantu, kodėl Vengrija šiais metais nėra tarp favoričių (o Armėnija yra, nes visi giria, jog labai stipri daina. Vengrijos daina DAUG stipresnė - lyginant ir balsą (žemos ir aukštos natos - visi gebėjimai atskleisti), ir melodija, kuri pastatyta ant daugiau natų (nesu muzikė, nemoku gerai išsireikšti :D) t.y. dažniau keičiasi melodija ir žodžiais, kurie prasmingesni. Pritrūko reklamos, bet tikiu jog ją įvertins europiečiai). Vokietijos daina žaisminga (kiekvienais metais ši šalis būna mano favoritė, tad... viskas normalu :D), priverčia šypsotis. Šveicarijos dainą pirmą kartą išgirdau tą vakarą, kuomet Vilija buvo išrinkta atstovauti Lietuvai. Labai fainai, jog atvažiavo į Lietuvą pasireklamuoti ^^. Visas švilpavimas, šypsenos ir puiki atlikėjo charizma priverčia palaikyti mane šią šalį. Italijai dedu didelį pliusą, jog dainuoja savo gimtąja kalba, tačiau to nepadaro atstumiančiai. Arčiau mano stiliuko - viskas čiki (y). Švedija taip puikiai išsireklamavusi, jog daina seniai įstrigus į galvą. Išgirdau ją, kai dar nežinojau, jog ji dalyvauja Eurovizijoje. Ką gi, reklama pavyko :).

VENGRIJA

VOKIETIJA

ŠVEICARIJA

ITALIJA

ŠVEDIJA

Geriausias video klipas

PRANCŪZIJA

IKI EUROVIZIJOS LIKO 9 DIENOS!!!

19 komentarų:

Utopia rašė...

Labas :)Įdomios mintys ir įdomus įrašas! :)Ir norėjau pasakyti, kad ir man būna apmaudu kai saviškiai nepalaiko savų ir, šiaip, toks įspūdis, kad tie kurie tik sėdi namie ant sofkikes viską žino geriau už visus kitus, bet kai reikia veikti, parodyti kažka švelniai tariant gaunasi šnipštas... :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Lina, 100% tiesa!

Gabija Sun rašė...

Labai patiko man Prancūzija!! Gal dėl to, kad labai man graži kalba

Gint(Arija) rašė...

nu Simona.......... "neįšeilės" NE IŠ EILĖS. :D O šiaip, nesu Eurovizijos fanė ir Vilija š bšk stumia scenoj mano akim. :) Taip jau būna, kai visi užsieniečiai palaiko Mią, o lietuviai Viliją. ;D

Gint(Arija) rašė...

bandau kas čia per š

Gint(Arija) rašė...

o, geras, išėjo

Gint(Arija) rašė...

nepyk, kad tavo bloge HMT gaires išbandinėju

Gint(Arija) rašė...

HTML*

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Gabija, mane tai Prancūzijos dainos žodžiai vien užmuša :DD.
Gintarija, ačiū už pataisymą. Aš Lietuvą palaikau šiais metais dėl to, kad vis dėl to tai Lietuva, vistiek. :D Be to, mano šūlėje jos brolis mokos, tai negaliu stumt. :D

Andrius rašė...

Retas atvejis - lietuvis lietuvį palaiko! Dažniau matau, jog, išrinkus atstovą į Euroviziją, prasideda peštynės "kuris iš mūsų labiau apstums tą, kuris dainuos už Lietuvą?". Ir tai užknisa

Prisimenu, 2011m. visiškai netikėjau, jog E.Sašenko pateks į finalą. Rimtai, kažkodėl buvau nusiteikęs prieš (ne, tikrai ne dėl to, kad ji lenkė - nieko prieš kitataučius neturiu). Po patekimo į finalą kiekvienais metais atstovus pradėjau stipriai palaikyti. Ypač praėjusiais metais - A.Pojavio daina patikėjau nuo pirmo perklausymo. Žinoma, jis buvo daug apšnekamas socialinėje erdvėje, bet mes juk lietuviai, o be to, neapšnekami yra tik tie dalykai, kurie nėra įdomūs žmonėms :)

Šiais metais, prisipažinsiu, dar neklausiau Vilijos dainos. Ne dėl to, kad neturėjau galimybių. Nusprendžiau neklausyti nė vienos šiųmetės Eurovizijos dainos, kad būtų įdomiau pusfinalių ir finalo metu. Nors ir nežinau, koks mūsų atstovės pasirodymas, tikiu, jog ji pavarys ir finale išgirsim lietuvių atstovę

O tu šaunuolė. Rimtai, džiaugiuosi, kad nesi nusiteikusi prieš tuos, kurie atstovauja Lietuvai didžiojoje scenoje. Daugiau tokių žmonių! :)

Ema rašė...

Vengrija - visiška mano favoritė. Daina prasminga, įtraukianti ir graži. Tačiau kažin ar tai yra tas tipinis Eurovizijos stilius, todėl kyla abejonių, ar šitai šaliai yra šansų nugalėti.
Vokietijos daina man taip pat graži.
Na, o Švedijos jau spėjo nusibosti, o tai minusas jiems. Dainą girdėjau daug daug laiko prieš sužinant, kad tai Eurovizinė daina.
O Lietuvą aš palaikau šimtu procentu ir ne tik todėl, jog tai mūsų šalis. Tai yra žymiai geriau už Latviją ir visas lėtas, nuobodžias dainas. Be to, mano manymu, tai vienas geriausių Lietuvos pasirodymų.

O įrašas tikrai įdomus ir diskutuotinas! :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Andriau, neturiu tiek kantrybės, kad nepasiklausyčiau dainų! Tiesiog įdomu. :D Lietuvą visada palaikau ir stengiuosi ją labai tikėti, tačiau kalbant muzikine prasme - ji nėra stipri ar melodinga, nėra tos BOMBOS, kurios reikia šiam konkursui, tuo labiau, kad po mūsų dainuoja Estija, kuri yra panašaus tempo - didelė tikimybė, kad Lietuva pasimirš. ;( Vis dėl to, Lietuva visada apkalbinėjama ne tik mūsų piliečių, bet ir britų, kurių nuomonę žmonės skaito - tik dauguma pasiima atvirkštinį variantą ir dainą priima kaip labai orginalią (australų žurnalistai taip ir įvardino lietuvius kaip išskirtinį skonį turinčius žmones, kuriuos visada įdomu stebėti. :)) - reikia tikėtis, jog tokių žmonių bus daug. ;))
Pff... prišnekėjau ilgai, tikiuosi, kad supratai ką noriu pasakyti. :DD

Ema, high5 (dėl Vengrijos)! Galiu lažintis, kad į finalą pateks, o toliau... na, bent jau aš manau, kad į penketuką pateks. :D
Ačiū!

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Phu, nusišnekėjau tikrai. Po mūsų eina suomiai :D

Angelė rašė...

Mano nuomone apie Vilijos dainą ir patį pasirodymo pastatymą yra vidutiniška. Daina įdomi, bet nėra tos 'bombos'. Trikdo dar ir tai, kad jei ji pasirodys su tuo šokėju ant scenos bus laabai panašu į ' Euforija'. O juk EuroVizijai reikia naujovių. Šiaip, pati pasipiktinau, dėl siaubingos lietuvių nuomonės ir viešo išsireiškimo... Todėl parašiau Vilijai į jos oficialų fb puslapį ir palinkėjau sėkmės. Patariu ir jums taip padaryti. ;)

Angelė rašė...

Beje, Vilija išrinkta kaip pati žaviausia EuroVizijos dalyvė! (y) Gal žavesys pridės balų? :D

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Mėnule, vau! Reikės taip padaryt... o atrašė? :D
Jo, tą faktą ir aš girdėjau.. :)

Angelė rašė...

Taip, padėkojo. :))) Jai tikrai reikalingas palaikymas. :)

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ji FAINA :D

Ta pati Mėnulė rašė...

Aha. :D