2017 m. gegužės 9 d., antradienis

Mano Eurovizijos dešimtukas!

Kiekvienais metais mano dėmesys vis labiau krypsta (kai jau atrodo, jog nebėra kur plėstis) į didžiausią Europos (Euro)+Australijos bei vizijos (Vision) konkursą - ir šiais metais esu ypatingai susijaudinusi dėl šio renginio, nes pagaliau mama nematys telefono sąskaitos, kai balsuosiu už savo favoritus (o tarp jų ir už Lietuvą), o šeštadienį šou žiūrėsiu su keliomis europietėmis bei draugėmis, kurios apie šį konkursą net nėra girdėjusios (tiksliau išgirdo tik rugsėjį, kuomet man buvo įdomu sužinoti ar kokioje Amerikoje bei Brazilijoje kas nors apie tai žino). 
Aš džiaugiuosi, jog šis konkursas praneša apie artimai esančią vasarą, jog vienija net 42 šalis (nors kiekvienais metais tas skaičius skiriasi kaip ir dalyvių vardai), jog jis jaudina dar 200mln. žmonių be manęs.

Šiais metais dainų konkursas yra ypatingai sunkus - nors sudariau visų dainų top42, išskirstyti pirmąjį dešimtuką buvo gana sunku, tačiau štai, dalinuosi juo ir su jumis ir jeigu dar kažkurios dainos iš šių negirdėjote, galite mestelti akį - galbūt mūsų skoniai sutampa? O jei ne, papasakokite, kas šiais metais virpina virpina jus! (norint išgirsti dainas tereikia paspausti ant šalies pavadinimo)
  1. Belgija;
  2. Latvija;
  3. Islandija;
  4. Bulgarija;
  5. Suomija;
  6. Armėnija;
  7. Airija;
  8. Italija;
  9. Portugalija;
  10. Australija;
Ir taip trumpai šį kartą, gražaus vakaro!
Simona

3 komentarai:

aqua vitae rašė...

Belgija!! ♥

rhaenys rašė...

aaaah eurovizija! turbūt vienas laukiamiauių metų įvykių :) Puikus top 10-tukas beje, nors mūsų skoniai ir ne itin sutampa. Šie euroviziniai metai, mano nuomone buvo nuostabūs, ir beje labai džiugu, kad valstybės pradeda dainuoti savo kalba, ir muzikoje naudoja etninius elementus.
manasis top10:
1. Bulgarija
2. Vengrija
3. Italija
4. Prancūzija
5. Islandija
6. Norvegija
7. Švedija
8. Belgija
9. Moldova
10. Portugalija

irrr kaip visuomet - puikus įrašas!


http://auaithe.blogspot.com

Simona (manodebesys.blogspot.com) rašė...

Ačiū, merginos, už Jūsų nuomones!:)