Visada sakiau (na gerai, tik metus, nes būtent 2014 metų pradžioje ir pradėjau domėtis sveika gyvensena), sakau ir sakysiu - sveikas maistas nėra vien salotų lapai ir morkos. Žinoma, ir šių produktų pagalbą galima išgauti nuostabius skonius, tačiau žinant pagrindinius vengtinus produktus galima sukurti šedevrus. O pritrūkus idėjų, maloniai kviečiu jų pasisemti čia! Šiandien - žiemos pusryčių receptai.
Kokosiniai pusryčių dribsniai
Reikės:
- puodelio kokosų (galima keisti į migdolų miltus) miltų;
- 1/4 puodelio riešutų sviesto (ne "Nutellos", pasistenkite, kad Jūsų sviestas turėtų kuo mažiau priedų);
- 1/4 puodelio medaus (galima keisti į agavų sirupą);
- šaukštas kakavos (be priedų).
Gaminimo būdas:
Viską rankomis sumaišome į vieną masę. Ant skardos suformuojame rutuliukus (darykite tokio dydžio, kad tilptų į burną, nes maniškius valgant reikėjo perkąsti per pusę) ir juos kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Dribsnius sudėkite į pasirinktos rūšies pieną ir palaukite kelias minutes, kad jie spėtų pabrinkti. Skanaus!
Imbieriniai pyragėliai
Reikės:
- kiaušinio;
- puodelio riešutų sviesto;
- 1/3 puodelio skysto medaus (galima keisti į agavų sirupą);
- šaukštelis malto imbiero.
Gaminimo būdas:
Viska sumalame blenderiu iki vientisos masės (taip, tešla skani, tačiau neprisivalgykite jos - kiaušinis vis dar žalias!) ir keksiukų formeles ištepame šlakeliu aliejaus. Supilame tešlą į formeles ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Palaukite, kol keksiukai atšals - tuomet bus daug skanesni! Gardu užkąsti geriant arbatą arba užsidėti ant jogurto. Nevalgykite per daug - nors keksiukai neturi blogų produktų, vis gi yra kaloringi!
Šalta avižinė košė
Reikės:
- 1/3 puodelio avižų dribsnių;
- 1/3 puodelio pasirinktos rūšies pieno;
- 1/3 puodelio jogurto;
- Pasirinkti priedai (bananai, riešutų sviestas, chia sėklytės ir t.t.)
Gaminimo būdas:
Viską sumaišome šaukštu stiklainyje ir nakčiai jį paliekame šaldytuve.
Ryte - jie paruošti valgyti, nei šildyti, nei kepinti nebereikia! Labai sotūs pusryčiai, iki pietų nebereikia jokių užkandžių.
Iki kitų susitikimų,
Simona!
Tavo blog'as yra pats jaukiausias bei šilčiausias. Net nesinori papaust kryžiuko, kad išjungti :)
AtsakytiPanaikintiO kalbant apie receptus, tu visada pažeri originalių receptų iš paparastų poduktų. Vieną dieną reikės ką nors išbandyti :)
Ačiū už nuostabius įrašus!
Tikiuosi jog apturėjai gražias šventes ir patyrei daug gražių akimirkų ;) Na o už devynių valandų teks atsisveikinti su 2014-iasiais bei pasitikti 2015-uosius, tad linkiu sėkmingų bei džiaugsmingų Naujujų metų!
O dievulėliau, kaip fainaii!!!! Gražūs žodžiai iš tavęs, Egle! Tokie komentarai verčia stengtis dar labiau!:_))
AtsakytiPanaikintiTau linkiu taip pat visko ko geriausioo šiais metais. :-))